Att komma hem

Att komma hem efter jäkligt hektisk dag

Att landa på solig och stekhet altan

Att sitta sida vid sida i solstolar med vaksam Matilda

Att ha tyst samtal och ögonkontakt med bruna ögon

Att när skuggorna blir längre ge sig upp i bergen med glad hund

Att se fyrfota vän rusa uppåt…och neråt i branta sluttningar

Fri

Att möta illaluktande, blöt och smutsig byracka på stigen efter möte med dyig pöl

Att sitta högt, högt upp på berg och spana ut över vatten och land

Med solen i ryggen

Att vända näsan rynkad åt motsatt håll när äckligt hundskrälle kommer för nära

Att börja nedstigningen igen

Med hund som far som en vettvilling över stock och sten och berg

Lycklig

Att väl nere ta grusvägen mot havet

För att smutsig päls behöver bli ren

Att stå högst upp i backen och titta ner mot glittrig fjord

Att stå vid strandkanten med pinne i hand och med okopplad stank

Att se glad jycke slänga sig ut i salt vatten

Alert

Att kasta snäckor eller vad faan som helst

Allt duger

Att åter se sin vovve under alla smuts

Flämtandes och trött

Att ta bakvägen hem i kvällsol

Att öppna altandörren, sätta på en kopp te

Att få landa så här efter hektiskt arbetsdag

Är allt jag behöver

Och Matilda sover

70e577654d9cdf8fd526395ed6f96393

Så tacksam

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Att komma hem

 1. Ann-Mari skriver:

  Låter underbart!

  Jag jobbar en vecka till, sen semester… Mitt mål blir att försöka vila i all aktivitet som råder. Ett liv på landet är inte alltid ett lugnt liv och hos oss råder just nu en viss stress inför sommarens bokningar av öppen gård och annat pyssel som ska bli klart. Att vila i aktiviteten. Att ta den där stilla minuten och verkligen kunna njuta av den – mitt sommarmål. Och att yoga… att ta mig tid. Vara här och nu. Få ner pulsen.

  Lantlivspuls… det får nog bli namnet på min kommande blogg.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Nej, livet på landet är verkligen inte ett lugnt liv men kanske mer livskvalitet. Jag ser hur bönderna runtomkring jobbar. Och min hyresvärd som varken odlar eller har djur har fullt upp. Alltid är det något som ska lagas, skog som ska röjas etc. Och mitt liv är mer socialt nu än när jag bodde i stan. Människor som passerar min altan stannar och pratar :-).
   Lycka till med ditt mål! Och den där bloggen ska bli intressant!! Ditt liv verkar intressera mig!
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s