Resultat eller ursäkter?

1 år har gått sen jag tog drastiska steg till förändring, bla synen på ekonomi och lön. Jag har under flera år varit på väg mot de förändringar jag gjorde för 1 år sedan. Och jag ser resultaten. Och jag tänker återigen på ordet framgång. Vad är framgång för mig?

I första hand, som ni säkert vet vid det här laget, är den främsta framgången för mig att äga all min tid. Jag har ingen i min bekantskapskrets som är framgångsrik (pensionärer räknas inte). Jag har ingen att se upp till, ingen att kopiera. Därför har jag vänt min blick utåt för att hitta förebilder. Jag har hittat digatala nomader som försörjer sig bl.a på att sälja tjänster via internet och då framförallt att sälja det som de brinner för. Deras hjärtefrågor. Det de är duktiga på. Eller ”nomader” som låter kunder komma till dem på den plats de lever eller reser dit som kunden finns. Möjligheterna är gränslösa. Jag har också funnit människor som jobbar mot att bli ekonomiskt oberoende. Jag kopierar dem alla. Efter mina resurser.

8c85624f888e2fcb1760258fed840608

Igår läste jag om en man som sparat ihop till sin första miljon. På fyra år!! Och han sparade inte pengarna på bank och vanligt bankkonto. Han lät pengarna arbeta för sig. Han gjorde det som 95% av befolkningen inte gör. Betala sig själv lön först och låta lönen arbeta för sig. Och tittade över onödiga kostnader. Jag gör sedan 1 år tillbaks det som 95% av befolkningen inte gör. Jag betalar mig själv lön först innan jag sätter sprätt på det som är kvar. Igår tittade jag igenom min portfölj på Avanza, ökade på mitt sparande och köpte till lite nya indexfonder. För mig kommer det ta 36 år innan jag blir ekonomiskt oberoende, dvs kan leva på avkastningen av min portfölj. Så för mig har tåget gått kan man säga (eftersom jag bara vill vänta 5 år). Mitt mål i livet är heller inte att bli ekonomiskt oberonde.  Jag kan finna andra vägar att äga min tid. Bl.a säljer jag inte all min tid till min arbetsgivare. För den är för värdefull för mig.

Jag är på mina ungar om att se till att först spara ihop till en ordentlig buffert att ha om livet skulle krisa. Och hur mycket är en buffert? Det får var och en besluta. 1 månadslön? 12 månadslöner? Men ialla fall när bufferten finns där är det dags att starta sin egna lilla pengamaskin. Hur viktigt är det för dig att äga all din tid vid, låt säga 40? Är det viktigt nog för att dra åt svångremmen fram till dess? För med handen på hjärta, visst rinner pengarna mellan fingrarna? Tänk om du betalade dig själv först och utifrån vad som finns kvar anpassa ditt liv efter det. Och jag tror inte att man behöver leva på vatten och bröd för det! Tänk t.ex. allt onyttigt vi sätter i oss. Som dessutom gör oss sjuka. Godis, mat och alkohol/tobak. Hur mycket pengar läggs på detta? Eller tv och alla dessa betalkanaler? Jag säger inte att det är fel val om du är nöjd med det, men det är fel för mig.

1472907_939927272694880_2732455263276976059_n

Vad skulle du göra om du ägde all din tid? Mina ungar studerar idag och än så länge är det inte aktuellt för dem att starta en pengamaskin. De är nog lite trötta, tror jag, på mitt mästrande hehe. Men nånstans hoppas jag att jag sått ett frö där inne i deras små söta hjärnor. För mamma har ALLTID rätt! Är det något jag skulle gjort annorlunda i mitt liv så är det just synen på pengar och tid. För då hade jag ägt min tid idag. Om jag ägde min tid skulle jag resa och lära mig om andra kulturer, jag skulle utbilda mig ännu mer, utmana mig att göra sådant som skrämmer skiten ur mig men som jag innerst inne önskade jag vågade, jag skulle skriva, coacha, göra volontärarbete m.m.

En annan betydelse framgång har för mig är hälsa och motion. Att springa milen. Här finns det människor i min bekanskapskrets som är framgångsrika. Och jag kopierar för fullt. Ber om råd. Nu har jag också sprungit milen och jag känner mig riktigt framgångsrik på det området. Jag läser också bloggar om människor som jobbar för att nå milen eller som är långdistanslöpare. Vad krävs för att jag ska bli framgångsrik inom löpning. Ja, självklart att springa! Ser jag resultat eller har jag ursäkter för att inte springa? Jag ser resultat förstås!! Jag har ingen tv! Tv tar tid ifrån mig och tv tar pengar ifrån mig. Inte värt. Dessutom fastnar jag i soffan om jag har tv. Inte bra för hälsan! Tycker ni att jag låter självgod? Det är inte min mening! Jag lovar. Jag skriver här på min blogg om mina tankar och åsikter. De är mina! Är de också dina? Vad kul, då har vi gemensam livssyn. Om inte, vad gör det?

1535646_487717494711173_6793179932272321652_n

Sen är också framgång för mig att leva ett långt och hälsosamt liv. Kött och mejeriprodukter går bort. Det är dessutom inte hälsosamt för djuren att bli torterade och dödade. Världens äldsta yogalärare är 97 år (i alla fall i västvärlden). Tao Porchon-Lynch är framgången personfierad för mig. Hon äger dessutom all sin tid! Hon ägnar sin tid åt det hon älskar att göra. Hon gör det när hon vill, med vem hon vill och hur hon vill. Jag har ingen i min vänskapskrets som lever ett framgångsrikt liv avseende hälsa heller. Inte ens jag lever 100% fullt ut. Så på detta område har jag ursäkter och inte resultat fullt ut ännu. Men jag gratulerar mig ändå för att ha kommit så långt på vägen. Det är först när jag fyller 100 år som jag kan säga att jag är framgångsrik på detta område. Så jag återkommer i ämnet…. Men här finns också människor att kopiera och lära utav. Rawfood-experter t.ex. Och veganer.

31fac61b-7f38-4533-a9bf-b7c9cb6d8eda-large

Och olyckskorpar som säger att jag kan dö i en bilolycka imorgon eller i cancer om 1 år väljer jag att inte lyssna på. För tiden jag lever här lever jag så som jag älskar. Jag gör inga uppoffringar när jag väljer bort kött och mejeriprodukter, eller tv och fast telefoni. Eller hellre är ute och springer på grusvägar än ligger på soffan framför tvn. Ni som tycker så har full rätt att tycka så för det är era åsikter. Men, det är bara åsikter, och de är inte mina :-)!

Så har du resultat i ditt liv eller ursäkter? Utifrån dina mått mätt. Jag kommer förmodligen i framtiden vara beredd på ytterligare åtstramningar/förändringar för att leva så som jag vill leva. Det är först när priset det kostar blir för högt som det inte är värt…men dit har jag jääävligt långt kvar! Ha en härlig helg, kära läsare. Jag har idag hunnit springa 3 km,bloggat och tagit Matilda på promenad. Nu ska jag ut och sola ihop med vovven på min altan. Sen väntar ogräset i grönsakslandet.

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Resultat eller ursäkter?

 1. Ann-Mari skriver:

  Det är så tänkvärt och så nyttigt att ibland ställas inför berättelsen om hur andra lever och de val de gjort för att kunna veta hur man själv, egentligen, vill ha det.

  I mitt fall skulle jag gladeligen göra många val annorlunda både nu och i det som varit, men allt för mig framåt på ett sätt eller ett annat.

  Hos mig är tiden ett gissel och just nu något jag mår ganska dåligt av. Jag gör allt och lite till på tid som jag inte har och planerar för en tid som inte ännu kommit men som ändå på något sätt är passerad av allt som är inbokat på något sätt. Jag har checklistor upp över öronen och mitt i allt detta vill jag bara ropa ”Stopp!!”

  Det som ska göras här hemma är något jag också vill göra, det hör till livet på landet men det som förändrats är min inställning till allt. Min förmåga att hantera det, leva i det med ett stilla sinne. Plötsligt är inget som det förr varit och jag får nu på något sätt hitta tillbaka till den stig jag en gång trampat på, jag har gjort en avstickare och med all önskvärd tydlighet funnit att det INTE är den jag ska fortsätta på.

  Jag vet att jag kan för jag vill och även jag vill äga min tid och mina pengar – någon gång. Siktar jag dit så kan jag ju alltid trampa upp nya stigar längs vägen.

  Kram!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Du, vi är alla där vi behöver vara just nu. För att hamna där vi ska vara. Där framme. Försök lev och njut av de små (men ändå så stora)

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   …glädjeämnena som finns. Jag är där jag är nu. Jag har varit på helt annan plats i livet tidigare. Där jag var ett rö för vinden. Otroligt stressig livssituation. När jag inte kunde påverka något alls! Men håll näsan över ytan Ann-Mari. Det gjorde jag :-)! Och mina drömmar om ett lugnare liv, ett friare liv, ett liv som jag själv skapat fanns där längst inne. En liten röst som med åren växte sig starkare. Små små pyttesteg. År efter år :-). Jag är ju för sjutton fortfarande på väg. Hela livet är en enda resa ju haha.
   Ha det gött nu och tack för dina härliga reflektioner och kommentarer.
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s