Naturen kallar!

Vilket väder vi haft på västkusten. Det har varit väder! Inte vindstilla, blå himmel och sol. Utan väder. Det har blåst utav h-e. Alltså, när det är sol och s.k. fint väder har jag för det mesta ingen energi. Jag har inte lust till nåt. Men när det är väder, då jäklar vaknar jag till. Det ven i husknutarna och mina vindspel stod rätt ut från väggen. Och när jag gick ut på altan var det inte ett ”stilla sus i löven” som hördes från skogen. Det dånade! Och det såg ut som vågor som sköljde över sädesfältet. Så härligt.

Och jag kunde förstås inte sitta still. Måste ut i naturen. Men var? Fram med eniro-kartan över Dingle och trakten omkring. Jag var ute efter småvägar, helst vägar där det inte bor folk. Jag ville ha Matilda lös. Och jag fann. Norr om Dingle, mot Svarteborg. Så in i bilen med hund, koppel och vatten. Och på med radion. Sotenäs radiokanal med radiopratare på bredaste bohusländskan presenterade önskemusik från lyssnarna. Dansband! Så jävla passande, tänkte jag.

Jag är nämligen inne på att köpa husbil. Dansband, fattar ni? Det hör ju liksom ihop med campingliv. Men faktum är att tanken har fötts och grott till sig. Jag vill ha en husbil. Och har jag kollat runt och läst på på nätet, eller vad? Så, nu får jag leva på vatten och bröd för att om något/några år har råd. Vilket frihet det kommer att bli. Jag och Matilda kan åka och hälsa på vänner och samtidigt ha huset med oss :-). För hur det än är så blir jag lite låst med Matilda, jag kan inte ta med henne överrallt.

10421465_479119628904293_6245719194195727220_n

Det finns människor jag mött här på bloggen som det skulle vara kul att hälsa på. Nya vänner på facebook. Gamla vänner i Västerås, Grebbestad etc. Nya vänner här på västkusten. Men sen kan vi ju ut och resa jag och Matilda. Ut på äventyr. Norra Sverige lockar. Helst på vintern. Min vän, äventyraren, föreslog Jokkmokk. Och vad fasen, syrran var ju på marknad i Jokkmokk i vintras och det lät ju jätteintressant. Så Jokkmokk har funnits i mitt bakhuvud. Det ligger vääääldigt långt norrut. Adventure! Och när jag har lediga dagar kan jag dra iväg och fricampa på någon vacker plats inte långt från mitt hem. Då kan vi dra iväg. Hon och jag.

Äventyraren är ju ett levande uppslagsverk för mig att ha. Han sa till mig att ”nu måste du ju köpa cykel också, och hänga bakpå!” Ja, självklart ska jag ha en cykel. När jag kuskar omkring söderöver. Och skidor för långfärdsåkning. När jag är norröver. Jag vill ha en husbil som klarar vintrar. Och jag har redan planlösningen klar. Den får heller inte vara mer än 6 m lång för då får man betala extra avgifter på färjor och broar…det har jag läst på ett husbilsforum…:-)! Men jag har mycket att lära och 2 år är lång tid. Jag kanske hinner ändra mig 100 gånger! Men imorgon ska jag ialla fall till Ljungskile och kolla husbilar hos en försäljare. Om det inte är för varmt ute för då kan inte Matilda hänga med i bilen och jag stannar hemma om hon måste stanna hemma. Vi har så lite tid ihop som det är. Vill vara med henne när jag är ledig. Men spännande imorgon!!

10922455_10153107474838669_4323238836899884514_n

Åter till mitt lilla äventyr idag. Nya marker. Dansband i bilen. Hjärta och smärta. Genom Bärfendal som är bland det vackraste vi har på västkusten. In mot Dingle och sen norrut i rondellen mot Svarteborg. Känns konstigt att åka på vägar som jag inte kört på kanske 20 år. Inte längre lika trafikerade då E6:an har flyttats ut utanför samhällena. Ingen trafik således. Dialekttal radiopratare och mer dansband. Och jag ler lyckligt. Mot skogen! Istället för att följa med i skarp vänsterkurva vid Svarteborg körde jag rakt fram. Tog in på grusväg och sen ytterligare mindre grusväg. Parkerade bilen vid sidan av och tog ut Matilda. Men vägen jag hade tänkt att gå stod med varningskylt. Varning för skjutbana!!! Okey, här ska vi nog INTE gå! Så vi fick ta en annan grusväg och Matilda fick vara kopplad. Men det gjorde inget. Vi fick en härlig promenad genom skog, öppna landskap och genom gårdar. Jag är född vid kusten och jag har havet i blodet. Men det är inte hav och stränder som drar i mig. Det gör skogen och öppna landskap.

20150706_191124Skog, fukt, mossa, doft, tystnad och solstrålar som tränger igenom. Och tomtar och troll.

20150706_191906Döm om min förvåning när vi mötte grisar! Glada, fria, bökande grisar!! Men de sprang och gömde sig när de fick syn på oss. De hade ett skjul :-). Tänk om alla som äter gris kunde välja dessa grisar som åtminstone haft ett lyckligt liv. Och bojkotta massproduktion och plågeri. Fast jag tycker ju att de här också ska få leva förstås. Men bort med hemsk massproduktion!!

20150706_192418Min hund är en stadshund! När hon möter kor sätter hon sig ner och undrar vad det där är som rör sig därborta. På fyra ben. Och som låter underligt. Hon sätter sig ner och försöker förstå.

20150706_192933Det tar på krafterna att vara ute på äventyr.

20150706_193020En liten insjö allra där längst bort. Men det var en bom för vägen. Betyder det att man inte får gå där? Jag tolkade det så ialla fall…speciellt med skjutbanan i färskt minne…

Efter härlig tur återvände vi till bilen. Radioprataren presenterade fortfarande dansband. Och jag är inne i min husbilskänsla så självklart är det dansband på radion. Duh! Tillsammans med ”guldbruna ögon” styrde bilen kosan mot kusten igen. Samma väg tillbaks. Vi lämnade ett lugnt inåt-landet-landskap bakom oss. Passerade Sotenäs-Kommun-skylt och trafiken tätnade igen. Med åbyfjorden på min vänstra sida och med hektiskt sommar-västkust-liv känner jag att det är har jag är hemma. Det kommer alltid, alltid vara västkusten som äger en del av mitt hjärta. Men skog och öppna landskap, stillhet och tystnad och ensamhet slår an en alldeles egen ton i mitt inre. Jag hör hemma lika mycket där.

Btw! Dansband rock!

Imorgon blir det förhoppningsvis Ljungskile. För att kolla husbilar och för att ställa frågor. Att åka ut på okända skogsvägar i Bohuslän, bara strax bortanför Dingle är frihet för mig. Men jag vill ha mer än så. Det riktiga äventyret väntar fortfarande. Och med husbil kan jag ta mig dit. Tjolahopp!

Och en tanke idag till Dalai Lama som fortfarande lever i exil från Tibet medan världen blundar för Kina. Det är väl någon mening med det också. Idag fyller han 80 år.

10750321_10152439257537616_5262685387766282316_o

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s