Semester

Då har jag jobbat färdigt för denna vecka. Nu har jag semester 1 hel vecka. Sen jobbar jag lite igen för att återigen ta 1 veckas semester. Jag läser på fejjan hur den ena efter den andre skriiiiker ut sin glädje och tillfredställelse över att ha semester. Själv har jag inte ens haft koll på när min semestervecka skulle infalla. Bevis på att man trivs på jobbet kanske? Missförstå mig inte nu, man kan säkert trivas alldelels utmärkt på sitt jobb och ändå tycka att det är en fröjd när semestern infaller. Men ändå. Ni fattar vad jag menar. Tänk om jobbet var så roligt att det skulle vara tråkigt att gå på semester? Kan livet se ut så? Ja, jag tror det ialla fall.

Men som sagt nu trivs ju jag riktigt bra på mitt jobb. Med mina arbetsuppgifter och med alla galna kollegor. Hotellet är fullbokat inatt. Inte ett enda rum ledigt. Ni kan ju förstå att det är ett göra att serva alla dessa människor. Med alla olika behov. Gäster vill byta rum, av olika anledningar. Gäster vill ändra i sina bokningar. Gäster med massa barn anländer till hotellet 1 hel vecka för tidigt. Var ska vi placera dem? Oops, tur att vi precis fick en avbokning! Så då löste sig det lilla problemet. Ja, det går i ett. Och ett himla pusslande mellan avdelningar. Mellan oss i reception och restarang, eller med köket. Städet. Alla hjälps åt för att gästen ska få det som önskas. Vad vi håller på bakom kulisserna. Vi är fantastiska. Om ni gäster bara visste :-).

Peter i köket hittade AC/DC på Spotify. Jag sprang väldigt mycket i köket ikväll…

Kvällen passerar. Kollega från köket kommer ut och säger åt mig att han drar på fest med polare nu. Frågar om jag vill hänga på. Men nej, jag har min bebis hemma och hon går före allt. Hans sambo i restaurangen skickar iväg en slängkyss till mig innan hon rusar genom svängdörrar också hon mot fest. Jag och närmsta kollegan skrattar ihjäl oss när hon på frågan från nattisen ”hur går det” svarar ”åt helvete förstås, vad tror du?”. Det stående svaret när vi får frågan. Och det har spridit sig till övrig personal. Den vänliga frågan ”hur går det?” får det ohyffsade svaret ”åt helvete!” Fastän det aldrig är så. Tvärtom är det faktist tvärtom vi menar. Asså att det går bra! Jargong!

Så som vanligt har jag skrattat ihjäl mig på jobbet! Ihop med gäster och ihop med kollegor. Jag är lite uppe i varv när jag åker hem måste jag säga. Hög musik i bilen. Men jag brukar komma ner några snäpp innan jag kliver in över tröskeln hemma. Nu sitter jag med ett glas vin. Det är fortfarande inte helt mörkt ute. Tända stearinljus. Och imorgon bär det av till Uddevalla. Polare från Västerås är på ingående. Vi ska snacka livet. Som vanligt.

22794_512111608812868_1597738342_n

En helt underbar dag. Jag älskar verkligen att skratta!

Puss och kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s