Livet är långt!

Om några timmar ska jag åka in till Uddevalla och möta upp väninna vid tåget. Hon och jag har känt varandra i 10 år. Hon är en av dem som jag mött på vägen. På min väg. När jag gick här hemma och plockade och städade lite kom jag att tänka på henne och alla andra människor jag fortfarande håller nära. Människor jag mött för att jag är så rörlig. Jag flyttar och byter jobb. Utvecklas och utbildar mig.

Folk säger att livet är kort. Jag tycker att livet är långt. När jag ser tillbaks på allt jag gjort och upplevt hittills i livet så känns det nästan som om jag redan levt 100 år.

 • Mellan 16 och 20 levde jag i ett förhållande. Jag tog studenten och fick fast anställning på kommun. Tog tjänstledigt 1 år och drog till USA. Blev singel.
 • Mellan 21 och 24 levde jag loppan. Jobbade inom restaurang (3 olika). Bildade familj.
 • Mellan 25 och 40 fick jag 3 barn. Flyttade till ny stad. Levde familjeliv. Startade företag. Jobbade dygnet runt som mamma/egenföretagare. Sålde företaget. Pluggade för att få högskolekompetens. Började min säljarbana.
 • Mellan 41 och 48 skilde mig. Genomgick väldig smutsig skilsmässa. Var ett rö för vinden några år. Lärde mig massor om människor, mest om mig själv. Flyttade 2 gånger i den stad som varit min sedan 1996. Tog mc-kort. Köpte bostadsrätt. Bytte jobb 2 ggr. Nya säljarjobb. Ett av dem tog mig upp till Stockholm. Utbildade mig och tog examen i ledarskap. Hade ett kort förhållande med ny man. Tog till mig buddism, andlighet och yoga. Blev vegetarian, senare vegan. Sålde bostadsrätt och flyttade hem till Bohuslän igen. Nytt jobb. Inom mötesindustrin. Snart också examen i dipl. mental coach. Ska börja utbildning till livscoach i höst.

11263080_10205935928412961_1308058792919779697_n

Jag har mött väldigt mycket människor under dessa år. En del finns kvar. Somliga har jag mött i jobbet. Andra under utbildningar. Eller som nya grannar. Och jag har fått stor livserfarenhet och social kompetens av sådant som jag gått igenom. Företaganden. Säljjobb. Skilsmässa. Utbildningar. Olika städer. Människor jag mött. Ibland känner jag inte igen mig själv så som jag var och levde för säg sisådär 15 år sedan.

Jag är ingen sökare i egentlig mening. Jag söker inte för att finna. För mig är livet en enda lång härlig, inspirerande och utvecklande resa. Jag är nyfiken och vill lära nytt. Jag vill upptäcka. Även upptäcka mig själv. Jag är 48 år idag och tycker att jag har hunnit med massor. Tänk om 10 år. Vad har jag då mer hunnit med? Och om jag ser 10 år tillbaks i tiden till 2005 så ser jag hur mycket som händer i mitt liv under en 10-årsperiod. Livet är långt! Och jag är i ständig rörelse. Ensam vid rodret.

11179962_942614192467860_8806793360316363622_n

Nu ska jag ha några härliga dagar med väninnan. Vi möttes i jobbet. Hon har semester och efter den börjar hon en helt ny karriär. Vi har mycket att prata om. Jobb, personlig utveckling. Och män :-). Love life. Love my life.

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Livet är långt!

 1. iamittilivet skriver:

  När jag ser tillbaka kan jag tänka: hur hann jag med allt? Och bli lite trött…och impad…. 😉

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Ja jag måste säga att också jag blir impad. Då tänker jag på åren som småföretagare och mamma till 3 små barn, som växte upp till 3 lite större barn. Men jag sov knappt något dessa år heller. Stolt och impad. Men jag hade inte gjort om det haha! Kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s