Stadsbarn till trots!

Idag skördas det. Och jag kan göra en utvärdering av mitt första grönsaksland:

 • Purjolök ska försås. Det gjorde inte jag. För jag visste inte. Så av hela långa raddan av purjo jag sådde blir det på sin höjd 5 st. Verkar vara för mycket jobb med mina mått mätt. Jag tror jag köper färdig krav-purjo i fortsättningen :-).
 • Grönkål sådde jag bara en radda (ca 5 m). Nästa år ska jag så 2 x 5m.  Dessutom kom inte all grönkål upp som såddes? Varför vet jag inte. Men en kollega berättade att hon hade grönkål långt in i november. Det ska bli intressant.
 • 1 radda med morötter. Det tror jag inte heller jag kommer att odla något mer. Gott med morötter men vafaan sånt kan jag köpa.
 • Spenat. 2 x 5m sådde jag. Alldeles för mycket. Jag har spenat ur öronen snart. Gud vad det växer spenat. Allt som såddes har kommit upp. Men vad gör man med stammarna? Någon som vet? Spenaten blommar dessutom och dessa planter plockar jag inte blad utav. Rätt eller fel? Nästa år sår jag bara en radda för det räcker för mitt husbehov.
 • Ärtor, en radda. När de började växa till sig kom skatorna och åt upp alltihop. Nästa år tänker jag inte förse gårdens skatfamiljer med mat. Det får de skaffa från annat håll. Inga mer ärtor sås ialla fall.

Idag har jag skördad spenat och grönkål. 2 påsar i storleksordningen ica-påse med spenat blev det och 1 lika stor påse med grönkål. In i frysen. Jag har tagit av all grönkål jag har i landet men spenaten tog jag bara 20% utav. Ni fattar! Vad ska jag göra med all spenat? Det växer fortare än vad jag hinner äta. Och återigen, vad göra med stammarna? Kan de användas till smoothisar tror, eller kanske buljong? Någon??

Nästa år ska jag odla örter. På förslag från Sofia. Hon lagade mat till mig när hon var här och tillsatte färska örter hon köpt. Hon skulle själv odla örter om hon hade möjlighet. Så det tänker jag nog göra nästa år. Ha frysen full med doftande örter…eller torkar man och hänger någonstans?

SONY DSC

Purjolöken…hmm…

SONY DSC

Grönsakslandet för 2 veckor sedan. Det har exploderat sen dess!

SONY DSC

Första omgången spenat tas om hand

SONY DSC

Vacker grönkål

Ja så stadsbarn till trots. En liten klapp på axeln skulle väl passa sig?

Och nu grön smoothie förstås.

Kram från solig altan i Hunnebo

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stadsbarn till trots!

 1. finalina73 skriver:

  Du kan skicka ner spenat till Malmö – jag sitter här i stadsdelen Slottsstaden och inväntar en gigantisk påse spenat 😉 hehe
  Avundas din fantastiska odlinslott. Du lär dig massor, för att sedan lära oss massor – TACK 🙂
  ha en underbar kväll,
  Stor kram Lina

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Haha ja, jag önskar att jag kunde dela med mig till till dig. Det skulle räcka för vårt husbehov hela vintern :-). Och jag älskar mitt grönsaksland…är inne på rotfrukter och jordgubbar nästa år kanske?
  Och du, kämpa på. Det finns en anledning till allt vi är med om. Och jag vet att du vet det :-).
  Bamsekram till dig goa Lina
  /Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s