Jag gör listor…

…varje kväll, på vad jag ska hinna med att göra under morgondagen. Av två olika skäl. Ett för att komma ihåg allt jag behöver göra och två för att få saker och ting gjorda. Jag får mer gjort om jag strukterar upp min vardag, så enkelt är det. Sen kanske jag inte hinner göra allt som står på listan men då för jag över det till dagen därpå. Simple as that.

SONY DSC

Min lista för idag. 2 punkter förs över till imorgon.

SONY DSC

En av mina måltider idag

Jag har fastat idag. På smoothisar. Full av energi nu i kvällningen :-). Jag har installerat kamera till skype, nästan heeeelt själv. Jag fick ringa Tove en gång och hon lotsade mig rätt samtidigt som hon var nere på stan och köpte litteratur till sin utbildning i höst. Imponerande, tycker jag. Att lotsa gammal människa i installationer på datorn samtidigt som hon shoppar. Och ok då, jag ringde Magne också. Med enkel fråga. Men i övrigt klarade jag allt själv!!

Sen hade jag jag planer på att springa 7,5 km idag. Jag kan tala om att det blev 7,8 km. Viktigt med de där 0,3!! Min kollega och vän har ju delat sin spotify-lista ”rördusådördu-lista” med mig. Och den är så bra. Nu har AC/DC kommit med på spotify och Annelie hade lagt till några låtar. Den första som dånade ut i mina öron och fick fart på mina ben var TNT. Haha bra början på löprundan vill jag säga. I am dynamite! Sen försvann jag in i min egna lilla värld och kom tillbaks till verkligheten 7,8 km senare.

Nästa gång jag springer blir det intervaller och därefter milen igen. Jag hatar intervaller. Jag blir trött, flåsar som en gris och får astma. Finns inget kul med intervaller!! När jag bara springer km efter km kan jag försvinna in i min egna lilla värld av drömmar men att springa intervaller är typ hell on earth! Jag måste verkligen hitta min inre motivation för att genomföra dessa träningar. Receptet är förstås känslan när jag ser att jag lyckas springa mina km i snabbare takt. Så jag genomlider. …jag önskar det fanns en genväg.

Dusch, te, kvällsritual med sesamolja och cocosolja. Och en ny lista ska skrivas.

Ljus och kärlek

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Jag gör listor…

 1. pippilotti skriver:

  Inga genvägar när det gäller löpningen… det tycker jag var inspirerande att läsa! Kämpar själv med att komma igång med löpning – som jag verkligen tror på – men det är fantastiskt vad trögt det känns när jag – full av inspiration – kastar mig ut i spåret! Så himla svårt att få lust att springa igen då. Hur lång tid tycker du det tar att komma över den tröskeln? Jag har sjukt dåligt flås och är i din ålder. Det enda jag tränar är yoga men det har också gått trögt de sista åren. Heja dig och tack för att du skriver 🙂

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, när det går trögt gäller det att hitta den där inre motivationen. Varför springer jag? De första 2-3 km är jag halvdöd. Det går sakta, mycket sakta. Jag är otroligt andfådd och har astma hela tiden. Jag tar medicin 3-4 ggr för att kunna andas överhuvudtaget. Men sen händer nåt. Jag kommer in i en andra andning så att säga. Resterande 5-7 km behöver jag inte ta någon medicin alls. Och jag springer lättare.
   När jag tog upp löpningen igen var jag otroligt motiverad. Jag sprang 1 km och gick kanske 3. Sakta men säkert tog jag mig mot att springa 5 km. Mitt mål är 2 mil. Jag vill vara en långdistanslöpare :-). För det är så cooooolt! Haha. Och det driver mig.
   Hitta motivation, det är mitt tips. Ta det sakta, ha inte bråttom. En dag springer du lättare. Jag lovar. Men jag tror att alla löpare känner av den där tyngden de första km och att det sen släpper. Och man springer lättare. Det gäller bara att komma över den där gränsen.
   Men vill du verkligen springa, ge dig inte!!
   Kram och lycka till, till både dig och mig
   Pia

   Gilla

 2. iamittilivet skriver:

  Hur skulle livet fungera utan listor? Ibland kan jag känna att de tar över, att jag hamnar i nå’n sorts prestationssnurr. Då gör jag omvänt ett tag: på kvällen skriver jag ner allt jag gjort under da’n. Och tänk, man blir lika förvånad varje gång….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s