Raw vegan

Jag ska återigen ta mig samman och föra in mer rå mat i mitt hushåll. Visserligen kommer jag långt med 1l grön smoothie varje dag men jag behöver skärpa till mig. För min egen skull. Jag vet att när jag äter mer raw food blir jag piggare, sover bättre, klarare hy, lättare kropp och mår bara allmänt så himla bra. Jag liksom skiner inifrån och ut :-).

HippocratesQuote

Jag har den senaste tiden köpt hem halvfabrikat vegansk. Som steks och grillas. Potatis, mos, pasta till detta. Det enda som är hälsosamt med detta är att det inte finns några animaliska produkter i det. Men det finns heller inte så mycket nyttigheter. När Sofia var här tillagade hon vegetarisk mat åt mig. Vegetarisk lasagne bl.a. Vilken smakupplevelse. Och när hon åkte hem lämnade hon kvar lite färska kryddor och lite zucchini. Och hon fick faktiskt igång mig när det kommer till matlagning igen. Jag har glidit tillbaks till den matlagning jag är uppväxt med, med den skillnaden då att det inte finns äkta kött på min tallrik. Att det ska vara så svårt att sätta nya vanor? Simsalabim så är man tillbaks dit som man hade tänkt ta sig ifrån!

SONY DSC

Riven morot, rivet äpple, riven zucchini, färsk timjan, pressad lime, salladskrydda.

Nu har jag haft ledigt i 1 vecka. Och jag har haft tid till mig själv. Och nu tänker jag ta små, små steg återigen till att äta råveganskt. Precis som med träning eller andra förändringar man vill göra i livet så kommer det bakslag. Det vet vi alla. Men jag tänker inte anklaga mig själv för dessa små snedsteg jag gör. Så upp på banan igen. Nästa gång jag åker och storhandlar kommer jag rensa grönsaksdisken. Mer än vanligt.

Rawfoodpyramid2

Och en annan liten, liten tanke i mitt bakhuvud är född…jag skulle behöva sluta med kaffe! Jag dricker mycket kaffe. Och jag har försökt att hålla mig till en kopp/dag men det lyckas jag inte med. En gång var jag rökare. (Tro det eller ej! Jag slutade i maj 2000). Det var likadant med den biten. Jag var tvungen att sluta helt och sedan aldrig mer i hela mitt liv ta ett bloss. Jag tror det är samma med kaffe. Men det grämer mig lite för jag älskar mitt kaffe och då är det kanske inte läge att sluta. Man ska verkligen vilja, eller hur? Men kaffe är dyrt, ohälsosamt i de mängder jag dricker och dessutom köper jag en helsickes massa Ikaffe till detta drickandet. Pengar…det är ju en het potatis i mitt liv :-). Jag tror jag dricker upp kaffet jag har hemma och sen får jag se hur det går!

Sen är det då de där ostbågarna…som jag endast kommer att köpa när suget efter dem kommer innebära att jag kan dö! Typ 6 ggr/år. Och lite vin då och då. Dock ej tillsammans.

Så upp på banan igen, det här kommer bli så bra!

Its about being good to myself. Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Raw vegan

  1. pippilotti skriver:

    Åhh så inspirerande! Heja!!!!! Kram

    Gilla

  2. iamittilivet skriver:

    Jag har också druckit mycket kaffe i mina da’r och älskar det! Nu är det en stor mugg/dag och då är det riktigt gott, starkt espressokaffe. Och det tänker jag inte dra ner på, det är så gott och perfekt mitt på da’n närenergin och humöret ibland dippar lite. Mer kaffe åt folket! Gott kaffe, alltså. 😉

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s