Vi ses nästa år!

Idag åkte jag in och jobbade några timmar på förmiddagen. Ett så gott som fullt hotell skulle checka ut inom loppet av 1,5h. Foajén svart av människor. Det är bagage, barnvagnar, bebisar, småbarn, tonåringar, svärföräldrar och mor/farföräldrar. Kärlekspar, bröllopsgäster, födelsedagsbarn (stora och små), möhippor och tjejgäng. En salig och härlig blandning av gäster. Och alla vid gott humör trots köbildning. Jag har mer eller mindre själv checkat in de flesta gästerna eller på annat sätt tagit hand om dem när jag jobbat kväll hela veckan. Nu var det dags att säga hej då.

Och så härliga möten: Far och 7-årig son checkar ut. Innan de försvinner i vimlet vänder pojken sig om, möter min blick, vinkar och ropar ”jag kommer tillbaks nästa år! Vi ses då!”

”Ja”, ropade jag tillbaks, ”vi ses då, nu åker du hem och går i skolan ett år. Sen kommer du tillbaks till oss nästa år!” Pojken och jag log mot varandra, sen var de båda borta i vimlet :-). Min blick vändes till nästa gäst jag hade framför mig. ”Jasså, det är dags för rum 207 att åka hem nu?”, sa jag. Det var en farmor med barnbarn som jag hade pratat några gånger med kvällen innan. Farmor tyckte att jag var helt fantastisk som kunde komma ihåg deras rumsnummer. Jag pekade ut över havet av folk och sa att jag vet vilket rum var och en av er alla bor. Haha. Vilket jag förstås INTE vet, men man får väl skoja till det lite? Farmor och barnbarn lämnade hotellet glada och nöjda. De kommer att komma tillbaks. Som så många andra. Jag älskar mitt jobb. Vilken feedback. Och även små missöden förstås, som vi i reception försöker åtgärda så gott det går.

11048624_1571840833099948_3777867023144948966_n

Timmarna gick fort. När sista gästen lämnade gjorde jag också det. Hem till ledig dag. I korsningen från Smögen/Kungshamn var det bilkö. Närmare 1 mil lång. Bilar varvat med husvagnar och husbilar. Idag åker badgästerna hem. De sprids som rön för vinden över hela vårt land. Många är förstås fortfarande kvar. Men idag är nog stora hemmavändande-dagen. Känns både och att de åker. Hektisk sommar kommer gå över till lugna vägar och inga köer i butiker. Andra räkpriser :-)! En helt annan andning som jag älskar. Men det är lite dubbelt förstås, lite vemodigt. 1 arbetsvecka kvar på sommaren, sen semester igen. När jag återvänder till hotellet efter semestern finns inga badgäster kvar. Då tar konferenserna vid på vardagarna, och privata sällskap på helgerna.

Jag ensam i bilen hem. I mitt körfält – bara jag. I motsatt körfält tät trafik av våra gäster som besökt oss. Fullpackade bilar, köer och låg fart. Ni lämnar västkusten. Jag stannar kvar. Tack och lov! För jag är hemma nu!

Vi ses nästa år!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s