Farliga män

Att ha ett behov av att visa upp att du är fysiskt starkare, eller att du på andra sätt har en ställning som ger dig ett fysiskt överläge är för mig bevis på en mycket liten människa. Jag ser detta oftast hos män.

Var in till köpcentret i Uddevalla idag. Matilda hänger förstås med. Och jag passar på att handla i massa olika affärer. Parkerar bilen på olika ställen. I början är Matilda igång som faan. Hon skäller efter mig när jag lämnar henne kvar i bilen och ger mig iväg. Hon skäller på folk som kommer för nära bilen. Hon vaktar den. När Matilda är med behöver jag inte oroa mig över att glömma var jag parkerat…jag hör var jag parkerat. Allt eftersom tiden går börjar Matilda vänja sig vid allt folk som är i rörelse. Hon skäller inte längre på dem. När jag kom tillbaks från en butik låg hon och sov.

Men, vid ett tillfälle när jag lämnade henne för att gå in och handla på citygross skällde hon som sjutton efter mig. Jag gick och hämtade en kundvagn. Och möter en stor, stark man med en approach att han äger hela världen. Han gick mot min bil med blicken spänd i Matilda. Jag följde hans gång. Rätt mot bilen. Matildas lämna-mig-inte-ensam-i-bilen-matte-skäll gick över till försök-inte-sno-våran-bil-för-då-käkar-jag-upp-dig-skäll. Vilket förstås tuff, brötig man sket i. Han gick direkt fram till Matilda och började slå mot bilrutan med båda sina händer. Och Matilda blev jättearg, milt sagt. Hon slängde sig mot rutan. Mannen skrattade och gick bort till sina kompis med son och deras bil.

john-hawthorne-quote-like-other-small-men-who-act-as-you-have-acted

Jag hade viljat gått fram och frågat honom om han skulle varit lika kaxig om jag öppnat bildörren och släppt ut min lilla älskling? Men jag vågade inte. För jag är nämligen rädd för stora, starka, brötiga, kaxiga, pyttesmå män! Ju mindre desto farligare i mina ögon. Vad hade hänt om jag släppt ut Matilda? Jag vet faktiskt inte! Så som hon lät skulle hon nog faktiskt käkat upp honom. Och vems fel hade det varit? Jag vet svaret, ni behöver inte berätta.

I den här världen jag lever i står människan högst i näringskedjan. Och många män tror att de står allra högst upp. I min värld finns det inget högst upp. Ingen har mer rätt till denna jord än någon annan. Ingen har rätt att skada eller döda eller på annat sätt ge sig på någon annan. Ingen har rätt att förstöra den planet vi lever på. Men nu kom jag ifrån ämnet. Män som ger sig på fyskiskt svagare män, kvinnor, barn eller djur är farliga. För de är så små, männen alltså. Män som retar djur som befinner sig bakom glas, betong, galler är små män. Små män. Farliga män. Män ska ju vara beskyddare! Eller? Beskyddare av svagare.

10511109_10152520263770435_2736502196586861488_n

Tacka vet jag alfahannar :-). De som är mentalt starka. De som är fysiskt starka. De som vet om det men aldrig visar det. För behovet finns inte. De som är beskyddare och inte förstörare. Jag säger bara Börje Salming haha. Jag kan inte se Börje framför mig gå fram till min bil för att reta Matilda och sen med bredbent och stolt gång gå till sin egen bil. Jag kan inte se Börje framför mig möta mig på en parkering och tvinga mig att väja för annars går han över mig. Jag kan inte se Börje gå före mig genom en dörr och slå dörren i ansiktet på mig. Eller på annat sätt gå omkring på vår jord som om han ägde den. Sånt gör inte Börje! Alfahannar :-). Så jag fokuserar på att ni finns. Börje finns ju! Måste finnas fler. De små männen lägger jag inte mer fokus på. I tanken.

borje

Börje hade inte varit rädd för att möta kaxig, liten man vid bilen. Börje hade med ljuv stämma frågat honom om han skulle ta och släppa ut Matilda så de kunde hälsa. Börje hade vågat. Jag gjorde det inte. Och undra vad liten, kaxig man då hade svarat?

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s