Härdsmälta

Jag har med nöd och näppe lyckats hålla näsan ovan ytan de senaste dagarna. Jag har jobbat mycket. Med människor. Och ja, jag älskar mitt jobb. Jag är där jag ska vara. Men jag är INTROVERT! Jag behöver ensamtid. Lugn och ro. Tystnad. Återhämtning. Jag har inte haft möjlighet till detta dessa dagar. Jag som downshiftar har varit tvungen att jobba heltid. Hel ok. Jag vet att det bara är visstid. Som nu mitt i semestider tex.

Men, min hjärna har gått på högvarv. Igår på jobbet kändes det som om hjärnan var inbäddad i bomull. Jag var inte riktigt närvarande. Typ. Och det har varit tuffa dagar. Tuffa veckor. Det senaste. Och jag har inte haft lika ork till grön mat, träning, meditation, ta hand om hemmet etc etc. Mentalt har jag inte varit på topp. Och som ett brev på posten får jag det jag sänder ut.

18802_942611989116649_1353409907426530429_n

 • Mitt nyfärgade hår i grått blev inte grått. Det blev blått!
 • Jag har fått en öronvaxpropp i örat. Halvt döv således!
 • Vagel på vänstra ögonlocket.
 • Klämde pekfingret skitilla i ytterdörren. Aj!!!
 • Lättretlig på människor i min omgivning. Vilket jag dessutom visat!
 • Mötte dum, liten man på torp!

Det har förstås hänt bra saker också men det är inte det detta inlägg handlar om. Alla dessa tecken som visar att jag seglar åt fel håll. Jag ser dem. Och jag skämtar om dem. Till vänner och kollegor. Vi skrattar åt hur tydligt det visar sig. Jag behöver vara ensam. Och idag på min lediga dag var jag tvungen att åka in till Uddevalla på ett knöfullt köpcenter och möta 1 miljon människor. Men jag behövde inte prata med någon ialla fall haha.

1536610_613122582056182_906869189_n

Imorgon däremot är jag ledig så gott som hela dagen. Då ska jag ut och springa. Ensam. Vilket vackert ord!! Jag sa till en kollega igår när han frågade vad jag skulle göra på min lediga tid att jag skulle gå bohusleden där det inte finns några hus. – Eller människor, la han till med ett skratt! Helt rätt. Jag är liiiiite trött på människor. Och igår när han och jag snackade då kändes det som om jag skulle dö om jag inte snart fick vara ensam :-)! Men någon bohusled blir det inte denna gång. Jag vill hellre springa milen imorgon. För jag har köpt nya löparskor. Ett par adidas. Och imorgon ska de testas.

Men nu har jag tagit mig samman. Och ska ta tag i min mentalitet. Jag ser vad universum säger mig. Change your thoughts!

Ljus och kärlek

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Härdsmälta

 1. Ann-Mari skriver:

  Oh, herregud Pia. Skrattat så att det kom tårar.. sen kom det lite tårar för att jag kände igen mig så mycket i det du skrev. Igenkänningsfaktorn blev så hög att jag träffades mitt i prick. Allt det du skriver i andra stycket… bomull i huvudet, inte helt närvarande, mentalt inte på topp och att sedan få det man sänder ut…. Gaaaahhhh!!! Introvert.

  Men dum liten man på torp…. fniss… ha ha ha… förlåt men jag kan se det framför mig…

  Du – TACK! ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s