Husbil

Jag sitter ute på nätet och läser husbilsforum :-). Och jösses vad jag lärt mig mycket de senaste veckorna:

 • Planlösning, märke, husbilslängd (jag vill ha en liten en)
 • Uppvärming, el, dubbelgolv, golvvärme, dieselvärmare och gasol
 • Isolering och teknisk data
 • Solceller och batterier
 • Ställplatser och/eller fricampa
 • Lagar och regler
 • Kostnader för försäkring, skatt och uppvärmning
 • 1 miljon grejer till!

Och som det ser ut nu får den interiöra biten stryka på foten för den tekniska datan. Vad ska du med en favoritplanlösning/inredning/rätt längd till om du fryser ihjäl i januari? Vissa bilar är lite vassare när det kommer till vintercamping än andra. Men jag har hittat en favorithusbil där planlösningen också stämmer, Cabby. Men då är prisbilden helt uppåt väggarna istället :-D. Mycket vatten kommer att rinna under broarna innan denna resa är slut. Och jag är bara i början av mitt kunskapssökande. Idag fastnade jag på nätet under min lediga dag.

croppedimage950450-husbil-i-norge3

Med rätt inställning kommer den rätta bilen att levereras in i mitt liv lagom till att jag är redo. Som vanligt :-).

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Husbil

 1. Ann-Mari skriver:

  Efter att ha kört längs de stora vägarna på olika resor ett tag nu har jag lagt märke till att det är ovanligt många husbilar ute och far, och nya bilar! Eller kan det vara så att jag bara är mentalt inriktad på just husbilar, ha ha =)

  Igår körde vi om en trevlig liten karavan av folkabussar som tog mig tillbaka till min barndom… de är så himla gulliga men ändå tuffa och robusta!

  Ha det gott! Snart åker jag.. andas.. ha kul…. mantra.

  Kram!

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Hej, hej!
  Ja, jag ser husbilar överrallt jag också…konstigt!!! En kollega och hennes man hade sett en blommig, (BLOMMIG!!) folkabuss i en liten västkusthåla och genast tänkt på mig. Och jag mötte cool folkabuss i rondell i Uddevalla med surfingbrädor på taket och härliga människor uti :-)! Men tom jag måste inse att dessa tuffa bilar inte håller måttet för mig och Matilda att bo i.
  Spännande att du åker. Jag visstet!! Haha
  Kram
  Pia

  Gilla

 3. finalina73 skriver:

  Vet du vad? Jag har varit sugen på husvagn sedan jag var 15 … Sååå sugen på att bila runt i Sverige och Europa som en Skalman 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s