Nybörjare i allra högsta grad!

Min första lediga dag av 10. Energin rinner i mina ådror. Idag skulle det bli Bohusleden. Efter att ha jobbat hektiskt och dessutom inte kunnat ge Matilda den tid hon behöver var det så dags. Naturen väntade på oss. Och nu sitter jag här med facit i hand. Hur gick det med vårt första lilla äventyr? En vandring med egen bostad alldeles i närheten med alla dess moderna faciliteter. Säng, spis, badrum! Sådär kan jag säga! Eller snarare, jag har mycket att lära! På plus och minussidan:

+ Klädde mig rätt i jeans och vandrarkängor. Var stundtals lite vildvuxen terräng samt lerigt och blött på sina ställen.

+ Kom ihåg att ta med både vatten OCH liten bytta för Matilda att dricka ur.

– Glömde mitt astmaspray hemma. Det som inte får hända! Men händer kanske 1ggr/år och hände just idag när jag gav mig ut på fysisk strapats! Blev därför inte heller någon lång vandring!

– Packade ner mina läsglasögon i ryggan…???

– Räknade inte med farliga djur. Har haft i bakhuvudet möte med både varg och björn vid vandringar norröver, typ Lappland. Idag mötte vi en flock kor! De gömde sig beräknande bakom en skogsdunge och när vi närmade oss kom de fram och råmade både dovt och hotfullt! En väldigt aggressiv flock. Varg och björn vet man hur de agerar men kor verkar vara lite oberäkneliga…! Jag och Matilda vände snabbt om och gick tillbaks till bilen. Tog bohusleden i motsatt riktning istället.

SONY DSC

Vi är på väg. Äntligen.

SONY DSC

Andas 🙂

SONY DSC

Att gå bort sig skulle verkligen vara en bedrift!

SONY DSC

Vacker omgivning

SONY DSC

Ingen träning behövdes. Matilda klättrade graciöst över på första försöket. Jag älskar aussies!

SONY DSC

Matilda käkar hallon

SONY DSC

En forsande fors! Älskar vatten!

SONY DSC

Jättemycket skog. Älskar skog!

SONY DSC

Här kan man fricampa. Om man har en husbil vill säga!

Nästa gång vi ger oss ut vet vi var på leden vi ska gå för att undvika farliga djur. Läsglasögon lämnar jag hemma men astmasprayet måste med. Nästa gång blir en längre tur eftersom jag kommer att vara mer förberedd. Fantastiskt att ha tid och möjlighet i livet att göra sånt jag mår bra av och finner styrka i. Nybörjare nu men envisheten och viljan kommer göra att jag en dag är van och kompetent :-).

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Nybörjare i allra högsta grad!

 1. iamittilivet skriver:

  Vill du ha några tips eller har undringar så hör av dig! Och vandra på – det är så gott för knopp och kropp!

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Jo, jag har undringar haha. Hur länge brukar du vara ute varje gång? Och vad har du med dig i ryggan? Inte läsglasögon va?
   Och känner du att du har något tips som denna nybörjare helt verkar ha missat…be my guest. Jag är så tacksam över somliga människor som hittat sin väg in i mitt liv. Du är en av dem.
   Kram på dig Ia!

   Gilla

   • iamittilivet skriver:

    Jag avsätter dagen till vandringen så får det ta den tid det tar. Har aldrig något bokat på kvällen. Halvdagsvandring 4 tim (kortare tid tycker jag inte är nå’n idé och då är det dessutom mer långpromenad än vandring). 6 tim är ganska lagom, men det beror mycket på landskapet. Jag är ganska trött och tom i skallen efter 8 tim i bergigt landskap.
    Jag vandrar inte som nå’n sorts fysisk träning el likn utan det är bara för att komma ut i naturen och koppla bort allting. Takten är behaglig. Pauser korta (jag tycker det är tungt och trögt att komma igång efter längre pauser) men ofta. Det kan vara en blomma, en vy, ett fotomotiv som får mig att stanna till. Eller en seglande rovfågel eller tystnad.
    Nej, läsglasögon får stanna hemma. 😉 Jag har väldigt lätt packning, har några år kört med liten ryggsäck för att inte frestas till en massa ”bra att ha”, har nu en lite större för att få plats med ombyte vår och höst. Absoluta måsten för mig är mobiler, mobilladdare, ”första förbandskudde”, plånbok, dryck, papperskarta. Måsten är kamera, något att äta, plastpåsar till skräp, engångsnäsdukar osv. Mycket sällan jag packar ner nå’t som jag ”kanske” behöver. Prova dig fram! Viktigast är att tänka på att ju mer du bär ju fortare blir du trött och att du bär rätt.
    Markerade leder är skönt för tankarna kan få flyga. Jag brukar förbereda mig dagen innan med att kolla kartor osv för att kunna slappna av. Vandrar man efter eget huvud (alltså omarkerat) så är det väldigt viktigt att förbereda sig. Tyvärr kan man inte lita fullt ut på gps så papperskarta är alltid bra att ha med sig.
    Önskar dig många sköna vandringar! Välkommen ner och vandra här på Kreta! 😉

    Gillad av 1 person

 2. Frihet i blodet skriver:

  Men tack, Ia!
  Promenad är inte jag heller intresserad av. Men det är intressant med lite riktlinjer och hur tänket går hos dig som är van. 4h låter helt underbart!! 8h låter skitmycket haha!! Jag nöjer mig med 3-4h till att börja med, jag är ju bara ett litet barn i sammanhanget.
  Jag gillar också ditt syfte med vandring. Att komma ut i naturen. Att inte se det som en träningsform. Jag tänker mer att det är en inre resa likaväl som en yttre. Att njuta av nuet. Jag tar till mig av att inte ta långa pauser, utan mer fota och kanske dricka lite eller njuta av omgivningen.
  Dina ”måsten” att ha med var kloka grejer om jag hade tänkt ett varv till. Som jag ju inte gör då! Plastpåsar, mobilladdare, papperskarta, ombyten, förbandskudde (jag hade faktiskt med mig plåster), engångsnäsdukar var nytt tänk för mig. Tack!!!
  Jag går bara längs markerade leder. Än så länge! För mig håller det långt :-).
  Allt du delade med dig utav var så värdefullt för mig. Herregud vad lite jag vet! Tack snälla du!
  Och om jag någonsin reser till Kreta, vilket inte är helt omöjligt, kommer du vara den första att få reda på det! Det hade varit ett minne för livet. Sen om du råkar ha vägarna förbi norra bohuslän skulle det ju vara fantastiskt roligt om du hade lust att titta in hos mig :-).
  Kram
  Pia

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s