Semestertankar

Semestern fortskrider med härligt mulet väder. T.o.m lite regn ibland. Min dotter har netflix, sådant som jag inte tycker är ekonomiskt försvarbart. Men igår sa hon till mig att jag kunde logga in på hennes konto för att se en dokumentär som hette ”forks over knifes”. Dokumentären handlade om att ha kost som medicin till god hälsa och långt liv. Inte helt otippat handlade det om vikten av vegetarisk mat. Den var helt otroligt informativ och fick mig att tänka till ytterligare ett varv. Det är så lätt att trilla av banan när det gäller hälsosamt ätande. Att jag är vegan är inte svårt. Men sockret!! Vitt bröd! Jag kan ursäkta mitt socker- och brödätande med att ”vafaan jag springer 6 km imorgon!” Det hör inte hit! Motionen kan inte bära upp mängden det dåliga jag sätter i mig. Så jag glider upp på banan igen med siktet inställt på ett långt och hälsosamt liv utan medicinkostnader. Jag rekommenderar varmt alla att titta på filmen. Vi är skyldiga oss själva att ta eget ansvar över vårt välmående. Eller? Jag vill ialla fall inte spela rysk roulette med mitt egna liv som insats. Jag blev oerhört inspirerad av filmen. Återigen lägger jag lärdomar jag fått av Tove till handlingarna :-). Som en parentes: Jag vet att alla sjukdomar inte är kostrelaterade.

11692560_10152866196881512_2406652948214042992_n

I och med netflix har jag också tittat på dokumentären Planet Earth. Och det slog mig hur många varelser vi är som delar detta klot. I djupaste hav, i djupaste sjöar, i fullkomligt mörker i flera månader/år, i torka och väta, i våra bergskedjor och i djupa grottor, i kyla och i värme osv. På de mest konstiga platser lever det de mest konstiga djur. Och de lever sina liv för sin egen skull. Ett djur levde djupt ner i en stor, stor insjö och hette fjärilskräfta tror jag. Den såg helt påhittad ut. Men den finns. Ja, jag blev helt tagen av denna serie.

Människan är bara en av alla dessa varelser som likt alla andra är ett eget litet mirakel. Och ja, jag blev nog lite spejsad för när jag såg alla dessa olika djur leva sina liv så började jag fundera på hur vi människor valt att leva vårt. Vi tror att vi står högst upp i kedjan medan vi bara är en del av allt. Jag liksom många andra oroar oss över att vi kommer ta död på vår jord och därmed oss själva. Men nu tänker jag istället att vi inte kan ta död på jorden. Vi kommer ta död på oss själva. Jorden, vårt klot, kommer fortsätta snurra runt sin axel långt efter att vi är borta. Härlig tanke :-).

11103206_10153086802198172_9175497539395048109_o

Men igen, hur lever vi vårt korta liv här på jorden? Vad är vi satta här för att göra? Alla har ju sin plats i näringskedjan. Vilken är vår? Min? Jag är ju den eviga drömmaren och optimisten och tror att var och en borde hitta sin bästa förmåga/talang och sen ge bort den :-). Jag är duktig på att uttrycka mig i skrift. Jag har en hög social kompetens. Är intuitiv så det förslår. HSP. INFJ. Hur kan jag använda detta till att hjälpa? Ja, sånt här kan man fundera på mitt i semestern. Tänk om jag aldrig jobbade, hur spejsade hade inte mina inlägg blivit då?

11540914_1017439981599390_784422519781021707_n

Sen vet ni ju att jag alltid har en affirmation gällande pengar. Att jag alltid har pengar, att pengar alltid kommer till mig, att pengar inte är ett orosmoln. Jag har väntat på restskatten efter försäljning av bostadsrätt förra året. Idag fick jag beskedet. 40 000 kronor mindre än vad jag räknat med. Jomen tack! Pengarna går direkt in på spar!!! Och jag är tacksam och ytterst, ytterst ödmjuk. Jag tror jag håller penga-affirmationen vid liv också i fortsättningen!

10639579_732913100077883_9205609546152892478_n

Mitt i semestern funderade jag på att ringa chefen också. Bara för att höra hur det går på hotellet. Vad de gör och så :-). Men sen kom jag på att jag har ju semester! 1 vecka ska jag väl klara mig utan mitt jobb och utan att höra av dem och deras förehavanden? Så jag ringde inte. 1 h senare ringde min chef. Bara för att. Har man som jag ett jobb där man trivs så himla bra så blandas jobbet ihop med ens privatliv. Simple as that. Jag kan liksom inte hålla isär de olika platserna. Jobb och hemma. Och jag ser inga problem alls med det. Tvärtom. Tacksam över mitt jobb också. Btw!!!

Ikväll ska jag titta färdigt på Planet Earth. Tur att netflix finns. Skäms lite över att Tove betalar och inte jag!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s