Om magen är glad är jag glad.

Det är så häftigt när man lyssnar på kroppen. Vad är bra för mig, vad är mindre bra? Visst är det konstigt att när man känner sig låg och kraftlös sätter man i sig massa mat och annat som får en att känna sig ännu lägre och ännu mer kraftlös? Man liksom tröstäter.

1920592_794085577287957_2040543650_n

Nu har jag fått vara hemma och tagit det lugnt hela veckan. Och har jag ätit grön mat, or what? Lite facit nu i slutet av veckan. Hyn känns klar och frisk. Magen inte alls uppsvälld, inga magsmärtor/plågor. Energin och humöret på topp. Vilket ju kan bero på att jag haft semester också, förstås! Men här har städats och tränat löpning. Jag har mött upp med väninnor och fler möten blir det de närmsta dagarna. Och jag känner bara förväntan inför detta och inte att det kommer ta kraft :-).

57b06e101e56220e53eb4c0461ced4ceSå här brukar det kännas. Mig i ett nötskal. Men inte idag :-).

Igår bjöd en polare på lunch. Massa grönt och gott. Sen blev det kaffe och jag tog hemmabakad bulle till detta. Jätte, jättegott. Men sen när jag skulle åka hem så kände jag att magen kändes hård och magplågan kom krypandes. Jamen, kroppen talar till oss. Lyssna! Jag ångrade inte bullen, det är inte det det handlar om utan bara att lyssna när kroppen ger signaler. Både bra och mindre bra signaler. Den talar om vad jag bör och vad jag inte bör äta för att vara på topp. Nästa gång kanske jag inte tar bullen.

SONY DSC

Egenodlad morot riven, kålrot riven, tärnad zuccini, purjolök, peppar och persilja. Och pesto.

Idag har jag druckit min liter grön smoothie. Sen gjorde jag lunch. Råkost-tallrik med pesto gjord på mandel, vitlök, olivolja, basilika och salt. Och magen är platt och glad :-).

Det som är bra med raw food för mig är att jag tar det jag har hemma. River, skivar, strimlar och tärnar. Ofta har jag frukt i också men inte idag, tyckte inte det passade med peston och vitlöken. Men jag kan ha fel. Sen när det gäller tillbehören, som peston t.ex. så googlar jag helt enkelt. Men det har kommit ut en ny kokbok, en vegansk, och den vill jag ha. Sen är det ju så, vissa ingredienser har jag alltid hemma. Och dem kan jag variera i det oändliga.

Snart iväg till väninna på te-mys. Men först lite löpning och sen långpromenad med Matilda. Som f.ö. fått en ny kompis. Max, cocker spanieln. Hyresvärd med vän kom på besök och lät hundarna träffas på gräsmattan. Så nyttigt för min aussie. Att få social träning. Min Matilda vaktar. Och hon är dominant. Men Max lät sig inte sättas plats. Han sa ifrån. Rynkade upp läpparna, visade tänderna och morrade dovt. Haha underbart att se Matilda backa för omväxling skull.

SONY DSC

Matilda har funnit sin överman. Max!

Ok. Ut i solen.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Om magen är glad är jag glad.

 1. Beatrice skriver:

  Låter som att du har en trevlig semester. Känner igen det så väl med att magen är lugn när man skippar mjölk o mjöl. Själv är jag på Vann och har precis ätit en fantastisk lunch 😉

  Med lite tur kanske det blir en Vitamix-glass i kväll 🙂

  Ha det fortsatt gott o lyssna på kroppen o knoppen!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Nämen är du på min arbetsplats och har det gott? Eller är det så att du jobbar där? Haha vi är så många och jag är dålig på namn. För åldern beror det ju inte på!!!

   Peston tillverkades snabbt och lätt i älskad Vitamix. Återkom gärna med recept på dn glass :-). Själv brukar jag göra på frusna bär och/eller frusen banan samt dadel och havremjölk.

   Nej, mjölk och mjöl är ingen hit! Förmodligen för att det inte hör hemma i min kropp.
   Ha det härligt på Vann
   Kram
   Pia

   Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  Åh, som jag känner igen det där med maten jag är likadan. När jag ätit rätt ett tag känns det som att skala av sig en halv kropp. Magen funkar och hyn är på topp men jag har mina hemska dalar som sen gärna håller i sig – länge! Skulle gärna vilja ha mer tips på mat och gärna (mycket gärna) ha recept på gröna smooties. Jag har testat några men njae. Jag gör egna till och från och det funkar hyfsat, ibland får jag ta till en mörkgrön flaska att hälla den i… om färgen inte är så mysig 🙂 Men maten är svår även om jag egentligen vet… paleo har funkat jättebra för mig och sedan utgår jag därifrån, bollar lite hit och dit så att den passar mig. Mjöl utesluter jag så gott det går och äter glutenfritt.

  Låter som om du har det toppen! …. och du, den där vågen känner jag i hela mig – ofta.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej,
   Vågen är ingen hit! Det blir för mycket. Men som nu då har jag varit både ledig, ensam och ätit mig stark. Maten är jätteviktig för att jag ska må bra och orka.
   När det gäller grön smoothie så ta spenat och massa frukt. Det viktiga är ju att få i sig grönt. Lägg i så mycket frukt/bär du tycker för att inte den gröna smaken ska vara överhängande. Ingerfära är bra också. Jag har ju också i vetegräspulver. Smakar gräs :-). Men det är så nyttigt. Jag kan tänka som så att varför måste allt smaka gott? Jag äter för att må bra och då gör det inget att det inte smakar hallon alla gånger :-). Men det är klart, vi är ju olika på vad vi gillar för smaker. Man kan ju inte tvinga i sig något man får kväljningar av!
   Kram
   Pia

   Gilla

 3. Ann-Mari skriver:

  Tack för tipsen!! Ska göras smooties, spenat inhandlat och färska bär i skogen. Stjälkselleri, som är vanlig i recept har jag sett, hoppar jag helt, gillas inte av mig.

  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s