Matilda

Idag hittade jag en helt oanvänd sele till Matilda. Jag som har försökt komma på ett sätt att ha med henne på mina löprundor. Att hålla i koppel och jogga på samma gång är skitjobbigt och tar mitt fokus ifrån löpningen. Dessutom kan jag inte använda mina armar som jag vill och behöver när jag springer. Men så hittade jag den här selen med en ögla på ryggen där jag trädde kopplet igenom och sen satte fast haken i en liten ögla i min träningsjacka. Tidigare har jag ju försökt att binda kopplet runt min midja men då blir längden på kopplet för kort för Matilda, funkade inte alls! Men nu var det perfekt!!! Jippie!

61289_1550901805414_1021172321_1537426_7335764_nMatilda stor som en sko.

68314_1569117020783_1021172321_1575541_2992508_nMatildas och Spillevinkens första möte 🙂

65218_1560383122441_1021172321_1558336_7899995_nSå liten!

Vi tog en vända intervaller. Perfekt. Matilda 1,5 – 2 m framför mig och jag kunde springa helt fritt med armar och ben. Så nu ska hon få följa med mig ut på halvmilarna jag kör. Milen får vi vänta med då jag fortfarande behöver fokusera så starkt inåt för att klara av den. Men det känns härligt att få ta henne med!

20140501_095146Och idag, 5 år senare.

20140823_195143Hmm…det går ett rådjur över MIN tomt!

SONY DSC

Australian Shepherd

Jag jobbade dagtid idag och stressade hem som faan för att Matilda skulle få komma ut och röra på sig. Då ser jag när jag kommer innanför dörren att hennes koppel är skiljt ifrån halsbandet (de hänger var och en för sig på kroken) vilket i sin tur betyder att hyresvärden varit in och hämtat henne under dagen och dessutom låtit henne springa lös på promenaden. Ord kan inte beskriva vad glad jag blev. Så tacksam. Matildas väl och ve betyder allt. Och bara vetskapen om att hon inte legat och vilat, haft tråkigt hela dagen i ensamhet var så härlig.

aussie

Så trots att jag jobbat hela dagen har hon fått varit ute och härjat lös, hon har sprungit med mig i intervaller, hon har fått leta efter bollen, fått springa efter bollen, sökt godis, lekt med sin aktivitetsleksak och kramats och pussats med mig. Matilda är ingen hund. Hon är en aussie! Och om 2 dagar fyller hon 5 år.

/Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s