Hjärtat är min guide

Det tar tid att sätta nya vanor. Jag håller på att banta ner tiden jag spenderar på nätet och då speciellt tiden som går till att bara slösurfa. Däremot är ju internet en outtömlig källa av information som man behöver, att använda som uppslagsverk. Men mitt syfte med att banta ner internet-tiden är att jag vill ägna tiden åt sådant som får mig att utvecklas och som jag ger mig energi.

11745727_957294430988492_6041278922231866772_n

Idag har jag tex rensat grönsakslandet, skördat morötter, hittat recept på syrade morötter på internet, hittat recept på morotssoppa (vilken jag gjorde och åt utav idag), coachat, mediterat, lagt mandlar till mandelmjölk i blöt. Bl.a.

Jag vill få in mer raw food i vardagen. Och jag pluggar på i ämnet. Imorgon kommer jag äta shiafröpudding med äpple och kanel till frukost. Gjord på egen mandelmjölk. Jag kommer inhandla glasburkar för att förvara syrade morötter i. Nu när jag hittat selen till Matilda kan jag lättare hitta tider att springa eftersom hon följer med mig. Och får jag bestämma springer jag helst på morgon/förmiddag – och det kan jag göra nu när Matilda hänger med.

11754259_1069103759773985_7752279629799062840_n

Vad vill vi göra med vår tid? Tiden kommer att passera ändå. Jag gillar hälsa och allt som ingår i det ämnet. Fysisk hälsa och mental hälsa. Fysisk utveckling och personlig utveckling. Det är mina områden. Bättre kondis, bättre mat. Jag vill ut i naturen. Jag vill göra vandringsresor i framtiden. På det området har jag hur mycket som helst att lära. Där är internet bra. Jag behöver inte resa så långt för att vandra. Jag har Bohusleden runt knuten men också Kynnefjäll. Jag vill arbeta som coach och är en bra bit på väg.

Den tid, som inte ägs av min arbetsgivare, ska ägnas åt att utvecklas och växa. Jag måste bara tillägga att vara singel och inte bli påverkad av en annan människa har gjort att jag hittat sidor hos mig jag inte trodde fanns. Nya intressen. Det är mina intressen och inte hans :-). Och intressen jag hade då är inte längre aktuella för när lager efter lager skalats av har jag förstått att intressena faktiskt inte var mina. Och jag har hittat styrkor hos mig själv som jag inte heller trodde fanns. Och jag ser och känner igen när jag håller på att ramla i gamla fällor och gamla strukturer. Jag ser och jag agerar. Och går genast åt motsatt håll.

11831661_10153802998529523_7064738512158971155_nMy new me.

Ja det finns så mycket som jag vill ägna mig åt. Tiden finns. Det handlar om prioriteringar. Jag vill leva ett liv fylld av energi. Mat, motion, sömn, coaching, skratt, mindfulness, vänner, resor, natur, lärdomar, möten, frihet och äventyr. Och allt detta kan göras på tider som jag inte säljer min tid :-). Men sen handlar det ju inte bara om att skala av och ta en djupare titt in i sig själv utan det är faktiskt så att man förändras också. Det som var intressant för 10 år sedan är inte alls intressant längre. Så som jag ville leva då vill jag inte alls leva nu. Man får sina törnar här i livet, gör misstag, blir äldre och ibland klokare. Så jag fortsätter den här resan som är mitt liv, fylld av förväntan. Var är jag om 5 år? Vad är jag om 5 år. Vem är jag? Äntligen känner jag att mitt liv är mitt! Och jag väljer aktivt bort sådant som får mitt fokus distraherat. Slösurfing är bara en av dessa aktiviteter jag valt bort. Det kommer förmodligen bli fler.

11540895_502347446581511_2204946573426383395_n

Nu ska jag ut i köket och göra mandelmjölk till min chokladsmoothie och till shiapudding. Happy vegan!!!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hjärtat är min guide

  1. Ann-Mari skriver:

    Ja, jag kan ju inte annat än att bara le….. Jag andas, funderar, reflekterar och känner efter. Genom att veta vad man inte vill kan man veta vad man vill…. och det känns ändå lite märkligt att jag nu när jag vet, motståndet så starkt, så får jag fler förfrågningar än någonsin…

    Underbart med maten i din blogg, peppar mig för jag vill så annorlunda. Dessa mönster.

    Kram ♥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s