Kockarna på VANN

Då är det dags för mig att slå ett slag för kockarna på min arbetsplats. De är fler än dem jag nämner vid namn men det är dessa som jag har den stora glädjen att få äta vegansk mat utav. Marcin, Martin, Ingemar, Malin, Lee, Louice och Oscar. Det är smoothisar gjorda av frukter och grönt och det är varma veganska rätter till lunch/middag. Idag fick jag två olika smoothisar gjorda av olika bär och olika frukter. Syrlig smak. Vilket mellanmål. Till varmrätt idag blev det en risotto med allsköns ingredienser inkl soyagrädde. Jag vill slå ett slag för kockarna på VANN idag. Som gör så god mat.

Familjen veg som jag checkade in igår åkte hem idag. Och vilka översvallande ord över den goda maten. De var helt lyriska. Och så glada. Ofta får vi höra från gäster att maten är fantastisk men mitt hjärta slår ett extra slag för alla varma ord från vegetarianer och veganer. De är nöjda med middagen som serveras på kvällen och frukosten de får på morgonen. Vilket utbud vi har! Och jag kunde inte ha hittat en bättre arbetsplats. Nedan följer lite bilder jag tagit med min mobil. Kvaliteten på bilderna kan kanske diskuteras men på maten finns inget att klaga på!

Kockarna på VANN rock! Så är det! And I love you! Mest Marcin…elr nä Martin är bäst…fast Ingemar hmm…Louice vill jag ta med hem…Oscars kalla sallader…Lee with an english humour…Maaaaalin!!! Sen har vi förstås kökschefen Ann-Louice som styr i bakgrunden :-).

SQ-M0jCPKJ2dlajeWlZnpnEV7avk8VQ8tw-2lv_Rdx8=w474-h631-noJag hänger i luckan medan Marcin lägger sista handen vid min risotto

YnzLU94Nl5TBY7znPazBFo9OpqUp1E38GuC1ROLOgA4=w474-h631-noRisotton från idag med gulbeta, riven pepparrot, persilja och friterad grönkål på toppen. Asså!!

LFM0-cwAVVhV5vnG-71TICwRIhhG9Zotdg-DOsFTnxo=w842-h631-noMoussaka (tror jag) med någon puré som smakade såååå mycket. En explosion för smaklökarna.

F4KK6g5_KnNwkpVhTx7EWD_qTAJ2fV2KCzkeiSksXG4=w842-h631-noMexikanskt med chili, starkt som faan. Helt veganskt och fantastiskt gott! Marcin!!!

PwYHboUwqnTbBW0kbyUBPHColOOLWNVnBwCJ-n-sP9k=w474-h631-noEn massa smaskens med kryddor och smak så det hissnar!

3omubZsit_CzQr3Y3RqwJiviGDlhfU_H2J6V3FRxGfw=w842-h631-noOch här serverades vegansk majonäs, hemmagjord förstås!

Såg en bild på facebook av en hotellgäst som önskade vegmat på ett hotell och blivit serverad en broccolistock…ehhh???? Och människor som undrar vad jag äter…:-). Om du tar bort mejeriprodukter, ägg, fisk och kött. Vad blir kvar? Ja, världen kryllar av veganer och vegetariner som lever i allra största välmåga. Och fler blir vi!! Och vi äter!! Jag vill verkligen slå ett slag för min arbetsplats idag. För den goda maten. Men framförallt för den gröna maten som serveras.

Jag är stolt över att få representera VANN när vi får så goda vitsord från våra veg-gäster. Och jag bugar och bockar för köket på VANN! Tack för all god mat :-)!

/Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kockarna på VANN

 1. Ann-Mari skriver:

  Tycker att mat är så intressant… och gott. Har svårt att få till den förändring jag vill men ja, jag vet ju att jag har lite dåligt tålamod. Ett litet steg är ändå ett steg…

  Noterar dock att jag stöter på artiklar, bloggar och böcker nästan dagligen som handlar om vegansk mat. Här hemma står också böcker från bibblan med titlar som Eat clean osv. Just tanken på att vi nuförtiden har vänt på hela vår kosthållning till att äta det som för länge sedan var ovanligt och som vi åt i låg konsumtion, nu är daglig föda. Belöningssystemen får ständig påfyllnad och mat som behöver bearbetas länge och ätas sällan nu äts dagligen.

  Svårt att bryta mönster men inget är ju omöjilgt så det ska nog gå det också!

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, notera på. Någon kanske försöker säga något haha.
   Ja, det är verkligen svårt att sätta nya vanor. Så lätt att steka på en fläskkotlett eller falukorv och makaroner. Att lägga om kosten helt från vad man är uppväxt med är inte gjort i en handvändning. Jag tar hjälp av nätet och kokböcker och kockarna på jobbet :-). Nu har det kommit ut en vegansk kokbok som jag ska köpa. Men något jag noterat är att veg-mat smakar så mycket!
   Idag är det så enkelt egentligen jämfört med för bara 10 år sedan. Utbudet av veg.ingredienser blir bara större och större. Och Tove, min dotter talar nästan dagligen om att nya butiker och restauranger med inriktning veg öppnar i Göteborg. Storstan först, landet sen :-).
   Kram!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s