The comfortzone

Komfortzonen som alla pratar om. Eller att kliva utanför boxen. Att våga göra sådant man vill men är lite rädd för att utsätta sig för…eller rent av skiträdd att utsätta sig för. Det som är skrämmande för mig går som en dans för dig. Min box är inte lik din. Jag tror inte på att leva ett liv där den ena dagen är den andra lik. Ett svenson-liv har aldrig tilltalat mig trots att jag levt så. Jag tror inte heller på att sälja all min lediga tid till en arbetsgivare för att ha råd att betala av lån eller höga levnadskostnader.  Eller att hela veckan gå och längta till helgens ledighet eller att längta till semestern. Livet är kort. Jag vill inte vänta till pension. Jag kanske är död imorgon. Jag vill inte ha ett jobb som jag längtar bort ifrån!

IMG_62246623080129

Om man går tillbaks i tiden till ens barndom kan man få lite ledtrådar till vad man egentligen tycker om att göra. Somliga människor höll fast vid sina intressen från barndomen och tog dem med in i vuxenvärlden och lever sina drömmar idag. Men långt ifrån alla. Jag tror att de flesta tappar bort sig i tonåren när samhälle och vuxenvärlden talar om hur livet ska se ut. Och man är så lättpåverkad! Jag har sen barnsben tyckt om mitt egna sällskap, att vara ensam. Jag har gillat naturen och att spendera min tid där. Jag skrev som barn. Och jag läste mycket. T.ex.

Vi utvecklas ständigt. Blir äldre och ibland klokare. Jag själv utvecklas i rasande fart :-). Jag söker upp nya utmaningar. Har alltid gjort. När jag startade den här bloggen för ca 1,5 år sedan såg mitt liv helt olikt ut mot idag. Sen dess har jag tex bestämt mig för att downshifta och konsumera mindre. För att lägga min tid och mina pengar på sådant som jag växer som människa utav. Att paddla kajak är något som står högt på min lista. Men att paddla ute på hav är ju så in i vassen skrämmande. Hur ska jag klara av något sådant? Men jag vill ju!! Mina armar är spinkiga, helt utan muskler. Men jag vill ju!! Jag måste få testa. För hur ska jag veta om jag inte försöker? Men det är skrämmande. Jag kan ju för sjutton simma men att slå runt med kajak känns ju så där! Samtidigt är det så att för varje gång jag utmanar mina rädslor så går det lättare. Förr kunde jag vara så rädd att jag mådde illa och var en millimeter ifrån att vända om. Så rädd är jag inte idag.

11231205_1077492748935086_2215365921398254189_n

Det är först när man kliver utanför den där boxen eller kliver utanför den där komfortzonen som man växer. När man gör något man vill men som också är skrämmande. Jag har lärt mig så mycket om mig själv vid just sådana tillfällen. Jag kan! Och jag kommer att! Och det är en fantastisk känsla! Det verkar som friluftsliv står näst på tur för mig att utforska. Paddling och vandring. Och jag kan inget om nåt! Men jag vill! Just watch me!

Tänk om pengar inte hade någon betydelse. Skulle du vara kvar på ditt jobb då? Eller vad skulle du spendera tiden med att göra? Jag hittar hela tiden nya saker som jag vill lära och utforska. Jag tror inte på att jobba så som många jobbar. Att inte avsätta tid åt sig själv. Att inte investera i sig själv. Jag har hittat en balans i livet idag. Just nu! Ett jobb som passar mig som hand i handsken och en fritid där jag växer och utvecklas så det knakar.

11230099_1614734672143897_16092766584168750_n

Jag pratade över högtalartelefon med mina ungar i Göteborg igår. Och hur det nu var så kom de in på hur cool dem tycker att jag är. ”Alla andra mammor jobbar, lagar mat, tittar på tv och festar på helgerna men du jobbar, coachar och ska paddla kajak”. Lite generallisering kanske haha men det värmde mitt hjärta. För någon bull-mamma har jag aldrig varit och har förstås haft ågren för det, för att inte räcka till. Medan ungarna står på egna ben och sköter sina utbildningar och bostadsproblem själva så håller mamma på att letar äventyr och frihet. Men det var ialla fall härligt att höra. För jag visste inte det!

11914011_10153127451667781_185721204976902376_n

Just nu håller jag på att planera ett jättekliv ut ur boxen. Btw! Och med de orden lämnar jag bloggen för idag.

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till The comfortzone

 1. impsf skriver:

  Hej Pia,
  Så roligt och intressant att läsa din blogg. Känns som att vi har såååå mycket gemensamt. Så heter vi ju Pia också bägge två 😉 Du skriver mycket av det jag går och tänker på…Jag har startat min blogg efter att ha läst din…
  Kram och lycka till! Snart hoppar jag också rakt ut i friheten !!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där!!
   Vad kul att du börjat blogga! Att börja blogga var nog det största steget ut ur boxen jag någonsin tagit. Jag är fortfarande skiträdd haha. Men jag kan inte sluta nu. Its a need. Och vi har onekligen likartade intressen. Det ska bli härligt att följa dig och bli inspirerad. Tack för dina ord. Jag blev verkligen glad.
   Skitsnyggt namn också!!
   Kraaam!
   Pia

   Gilla

 2. finalina73 skriver:

  Sååå intressant att läsa det du skriver med att hitta tillbaka till vad man tyckte om att göra i sin barndom – det är precis vad jag också tror och skriver mycket om just nu. Hitta tillbaka till den man är, utan alla andras värderingar som satts på en. Det är lite nu dags att ta bort andras sanningar som klistrats på ens själ och sätta dit egna. Superspännande!!
  Det är himla roligt att och inspirerande att följa din resa 🙂
  ha en underbar dag Pia,
  Stor kram Lina

  Gilla

 3. Frihet i blodet skriver:

  Hej Fina Lina
  Tankarna finns hos dig ibland och jag undrar vad du planerar :-). Kul att vi är på samma väg. Men inte lätt. Jag är som en kalv på grönbete. Och jag släpper sådant som hängt sig kvar i mitt liv. I den mån det går. Jag vill vara här o nu och/eller där framme. Inte där jag en gång var. Det är dags att stänga somliga dörrar och gå vidare. Jag tänker på din hemska whiplashskada. Vi har en del i bagaget men hur länge ska man hänga sig fast? När jag började blogga för mer än 2 år sedan genomgick jag en tuff period. Där är jag inte alls kvar längre. Så bloggen växer och utvecklas med mig. Med dig :-). Personlig utveckling i allra högsta grad! Tänk vad mycket det finns att upptäcka…bådet utanför sig själv och inom sig själv.
  Love life!!
  Kram tillbaks finaste Lina
  Pia

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s