Att vandra längs havet.

Somliga gillar kusten och havet. Andra inland, skog och äng. Medan andra vill ha fjäll, berg och fjordar. Jag måste säga att jag har så gott som allt inpå husknuten. Men fjäll-landskap som i norra Sverige kan jag kanske inte skryta med och inte heller fjordar som i Norge. Men jag har skog och äng på Bohusleden och jag har hav och kustlandskap på Soteleden. Och idag blev det Soteleden vid Bovallstrand.

20150901_165806Det ska vara enkelt att vandra.

Och på vägen mot Bovall gick vägen förbi en grisfarm där grisarna får gå ute. Och leva ett liv som är naturligt för dem. Inte i mörker på betong-golv instängda. En dag ska jag stanna vid vägrenen och fota härligheten. Glada, lyckliga grisar. Tänk om konsumenter bara köpte dessa grisar. Som fått leva ett lyckligt liv. Innan jag blev vegetarian och senare vegan åt jag bara krav-gris från en gård som sålde köttet över disk. De grisarna bodde utomhus i hyddor året runt. Och jag körde ca 4 mil för att ta mig dit. En väg. Just saying. Vem kan jobba på slakteri…btw?!

Sen körde jag igenom Tossene samhälle med den lilla kyrkan. Här har generationer av släkt till mig levt innan jag flyttade hit. Mormor är härifrån så cirkeln slöts lite när jag flyttade hit kan man säga. Spinnrocken jag har ägde min mormors mor som bodde i ett torp i Tossene. Nu står den här igen om än i ett lite modernare hus. Tänk om hon visste. Eller, det kanske hon gör?

Jag hade ialla fall rätt kläder på mig idag. Det regnade och var grått. Så på med skalbyxa och jacka. Och gummistövlar. Parkera bilen längs med vägen och sen ge sig ut på leden. Förbi kohagar med kor stora som elefanter, flott bostadsområde med villor den ena större än den andra. Vilka altaner! Och glaspartier! Inte kul att putsa efter en bohusländsk höststorm hehe. Allt var väldigt snyggt och prydligt. Men sen bar det av ut mot havet. Grå klippor, lila ljung, orangea rönnbär, mörkt hav, brokig himmel och någon gul blomma. Ja det var färgerna idag.

20150901_165954Herregud vad stora de är på nära håll.

20150901_170744Somliga här i världen har en hel fiskebåt i trädgården.

20150901_171039En nybyggd sjöbod till salu.

20150901_171335Här hör jag hemma. För alltid. Det här är mitt.

Det var mycket djur idag när jag tänker efter. För vi gick förbi en hönsfarm också. Som luktade apa. Det stod att det var frigående höns. Men just frigående höns kan jag inte uttala mig om ifall det är bra. Jag köper ägg ibland. Ifrån min granne som har några glada höns spatserande på sin tomt. Ingen äggproduktion att räkna med men ibland blir det så att jag kan handla några. Några andra ägg skulle jag aldrig handla faktiskt.

20150901_171436Och rätt ner på blöt klippa satte vi oss. Doft av hav och blöt ljung. Ja, vad mer finns att säga. Ni förstår nog.

20150901_171558Soteleden.

Det regnade eller duggade hela tiden. Men med rätt kläder gjorde det inget. Tvärtom faktiskt. Soligt och varmt vill jag inte ha. Nu är det lite liv i vädret så att säga. Det blåste från havet och flaggstänger piskade. Mysigt värre. Nu är jag hemma igen. Skymningen börjar falla redan och jag tänker tända upp mina stearinljus och yoga en stund. I tystnaden :-). 2 härliga lediga dagar är till ända. Jag har putsat fönster och tvättat golv. Gjort ordning grönsakslandet inför vintern. Hälsat på mamma och klippt mig. Gått med i friluftsfrämjandet och vandrat Soteleden. Nu blir det en härlig yogastund som pricken över i. I morgon innan jobbet blir det intervaller. Hej och hå. L-o-v-e  m-y  l-i-f-e!!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Att vandra längs havet.

 1. Ann-Mari skriver:

  Åh, vad jag gillar din blogg Pia!
  Snälla fortsätt med dina havsbilder. Jag känner vinden i håret, vågorna som ömsom skvalpar och ömsom slår, båtar som gnekar och gnisslar mot bryggor och …ja, vad de nu gnisslar mot. Känslan av den släta men hårda klippan och havsfåglarnas läten. Mmmmmm… minns hur det var när jag var liten. Östersjön förvisso men ändå …. HAV.

  … Även det en längtan när jag nu bor mitt i skogen.

  Kram ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s