Hvaler Kommune

Så bar det då äntligen av till Norge. Förväntansfulla till tusen styrde vi norrut på E6:an. Jag, Jannice och Matilda. Solen sken från klarblå himmel och vi hade en hel dag framför oss som egentligen låg helt oplanerad. För vi visste inte hur lång tid vi skulle resa, vi visste egentligen inte om vi säkert skulle komma fram utan att köra fel, vi visste inte hur det skulle se ut på plats. Etc etc. Ingen större planering gjord således :-).

Men wow blev det bra! 1,5 – 2 timmars bilresa från där vi bor ligger paradiset. På så kort avstånd! Vem kunde ana? Och när vi körde ut på den väg som skulle bära ända fram började vi känna av havet. Det syntes på landskapet och det syntes på färgerna, ljuset. Glada och lyckliga körde vi vidare. Samtalet flöt och handlade mest om personlig utveckling i alla dess former. Jannice har sin historia. Jag min. Och våra vägar har korsats. Här satt vi nu i en bil på väg mot ett litet äventyr, hon och jag.

Slutligen kom vi fram till kusten och vägen gick över broar, vägbankar och slutligen ner under havet i en 4 km lång tunnel. Från ö till ö. Så obeskrivligt vackert. Och jag och Jannice blev alldeles exhalterade. Tjoade och skrattade. Vi var alldeles lyriska när vi körde ut mot öarna, precis som om det var första gången vi såg havet. Fastän att vi bor vid det. Ja, jag antar att det är vad havet gör med människor. Lyriska, lyckliga och exhalterade. Hon fotade och jag försökte hålla ögonen på vägen! Tunneln var läskig. 2 km rätt ner, brant backe, sen 2 km stigande brant backe. Tunneln var smal och norrmännen körde som faan. Det slog lock om öronen och jag och Jannice hoppades att vi skulle överleva! Lättnaden var enorm när vi såg ljuset i tunneln!!

Sen var vi då framme på den största och sydligaste ön. Vi parkerade och fulla av entusiasm gav vi oss ut på kuststigen med ryggor och Matilda i koppel.

SONY DSC

Mot havet!

SONY DSC

Från ö till ö

SONY DSC

Hav, hav, hav

SONY DSC

Och här kommer vi upp ur tunneln. Snart framme!

SONY DSC

Jag och Matilda

SONY DSC

Jannice

SONY DSC

Stigen gick längs strandkanten,  i skogen och bland klippor.

SONY DSC

Jannice sa högt det jag tänkte…att vi måste sitta vid havet när vi äter!

SONY DSC

Vilken strålande dag.

SONY DSC

Framme, längst ut på underbar klippa. Här äter vi!

SONY DSC

Jannice tycker om Matilda för att hon är söt. Matilda tycker om Jannice för att hon har mat!

SONY DSC

Dagens utsikt från matsalen.

SONY DSC

Matilda gillar också Norge.

SONY DSC

Härlig konst av sten i underbart stenlandskap.

SONY DSC

Vi fortsatte vår underbara vandring.

SONY DSC

Och inne i skogen hittade vi det här träsket…och jag kände krokodilernas blickar på oss…!!!

3 h senare var vi framme vid bilen igen. Lite möra av alla intryck. Men åh så lyckliga. Det här var den bästa dagen på mycket länge! Vi kunde bara konstatera att vi älskar havet. Havet i Norge doftade mer, lät mer och var vackrare än i Bohuslän. Tyckte jag. Havet i Norge är mer, så mycket mer än i Bohuslän.

Sådana här utflykter vill jag ha mer av i framtiden. Under vår dag tillsammans snackade vi mycket om att göra någon längre vandringsresa ihop, jag och Jannice. Vi får se vad framtiden har i sitt sköte men helt klart är att detta bara är början. Jag vill ha mer!

Tacksam igen. Låter tjatigt men jag är så in i norden tacksam haha!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Hvaler Kommune

 1. Ann-Mari skriver:

  Helt fantastiskt! Vilken resa – så vackert!
  Lite avis är jag allt men mest peppad faktiskt, nu gör jag min lista och bockar av efter hand.
  Rad efter rad… ridturer, stadstripp, havet…. men havet ser jag från land för en landkrabba är jag!
  Har tydligen varit skeppspojke som drunknade i ett tidigare liv… därav min rädsla för djupa vatten men ändå en nästan overklig faschination av skepp? Ruskigt sjösjuk blir jag också – ingen lyckad kombination på en båt kan intygas.

  Kram ♥

  Gilla

 2. iamittilivet skriver:

  Så härligt och vackert!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s