Vila

Så himla trött. I skallen. Fullt ös på hotellet. Och det ser inte ut att lugna ner sig de närmsta veckorna. Så länge jag är på jobbet är allt ok. Jag kör på, älskar folk och kollegor och alla utmaningar som varje dag dyker upp och som bara SKA lösas. Men väl hemma går luften ur. Dessutom har jag sovit lite dåligt också. Jobbat till sent och sen jobba tidigt dagen därpå bl.a. Inte mycket sömn.

20150911_211319Fullt ös i köket igårkväll. Närmare 300 ätande gäster skulle förses. Vann är en jäkla apparat.

Men vad gör ni när ni behöver energi i situationer som dessa? Jag satte mig vid datorn när jag kom hem. Kollade olika lopp att springa i framtiden. Fantiserade. Det finns lopp både i Lysekil, Bovall, Grebbestad och Tanum. Alla nära mig. Och lite energi gav det mig att planlägga lite. Men sen åkte jag och Matilda ut till Hunnebostrand. Parkerade utanför fiskaffären och promenade förbi små fiskarstugor med stockrosor längs med tunna staket och staplade vedtravar under granittrappor.

Ljummen vind som ändå tog i. Fiskmåsar och doft från havet. En segelbåt som gick för motor och en konstnär som hade en stenskulptur-utställning längs med havet. Där gick vi och flanerade till kyrkklockors klang. Man kan nästan känna tidens vindslag när man hör kyrkklockor. Hur religiöst allt var i dessa små kustsamhällen med karga klippor och svart hav. Och med en kyrka vars torn i var samhälle reste sig mot himmelen. Ja, jag kan lätt låta fantasin dra iväg med mig på promenader som dessa. Jag flyttar baks i tiden. Stugor som står där idag, stod där också för 100 år sedan. Fiskmåsarna fanns där också. Men de nya ljuden stänger jag ute.

11350850_10207915012212374_5828124552214234160_n

Även om energin litegrann återvände är jag fortfarande matt. Himmelen mörknade när vi kom hem och snart stod regnet som spön i backen. Skumt ljus inne, tända stearinljus och katter och hund som sover. Ska nog sätta på en kopp te och lägga mig till sängs tidigt ikväll. Imorgon ska jag ut och springa. Och om en vecka bär det av ner till Götet och Fight Cancer-loppet. Mitt första lopp! Stolt som en tupp redan…trots att loppet inte är sprunget ännu. Haha. Klart man ska ta ut glädjen i förskott!

Sen har jag anmält mig till en föreläsning om kajakpaddling av en herre som paddlat kajak hela norska kusten upp. I slutet av oktober blir detta av. Och dagen efter har jag anmält mig till paddling ihop med honom och flera andra. Ut på havet från Lysekil. Hyra kajak och våtdräkt. Det blir grejer!! Jag skapar härliga upplevelser i mitt liv och snart drar jag till Västmanland och börjar livscoachutbildning också! Och imorgon ska jag och Matilda ut på litet äventyr på nya marker igen.

11951295_10152965473521512_2212423586334508050_nGissa vilket hotell jag föredrar :-)?

Men idag, ikväll orkar jag ingenting. Mitt hem är min borg och här inne kurar jag och mina husdjur till skenet av fladdrande stearinljus. Så tyst och stilla. Bara regnet hörs. Imorgon är jag i gång igen.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vila

 1. iamittilivet skriver:

  Ibland stannar man upp, det går inte att ha full fart hela tiden. Tror att det är kroppen och knoppen som säger till oss att vila ett tag. Jag brukar bara vila i ”lugnläge”, läsa, fundera lite, kanske gå en rask kort promenad om jag måste piggna till lite. Och du har ju så mycket framför dig så du ligger inte på latsidan precis!
  Kram

  Gilla

 2. Frihet i blodet skriver:

  Nu har jag inte testat, men jag tror att jag skulle kunna ha full fart om det innebar att jag fick spendera min tid som jag önskar. Springa, vandra, skriva, coacha och plugga. Jag tror inte detta skulle trötta ut mig mentalt på samma sätt som mitt betalande arbete gör. För det är nog mängden av människor runtomkring mig som mattar ut haha. Inget illa menat mot mänskligheten :-).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s