Rekreation och återhämtning runt hörnet.

Tänk vad lite sömn och återhämtning kan åstadkomma. Vaknade tidigt, tidigt med ro i kroppen. Och en massa timmar att slå ihjäl. Förväntan vaknade till liv inom mig. Nya marker att beträda idag var ju planen. Upp och dricka kaffe men hade ingen ro att njuta av vyn utanför vardagsrummet. Jag tog fram ryggan istället. Matilda på med en gång, följde varje steg jag tog. Packade det nödvändigaste. Kläder, vatten och världens största äpple. Att ha till frukost någonstans där ute. Kamera och koppel. Matildas förväntan växte också, det märktes på henne. Blicken vaken som faan, följde varje rörelse jag gjorde. Sen ut i bilen och mot Lysekil.

Jag hittade detta rekreationsområde när jag var ute på Friluftsfrämjandets hemsida och surfade. Men jag hade inte någon större förväntan på området i sig. Trodde det skulle se ut lite som Bohusleden, igenväxt och nästan lite otillgänligt på sina ställen. Men döm om min förvåning. Först bred grusled med el-ljus. Och utifrån denna gick det stigar/leder in i skogen. Gullmarskogens Naturreservat var namnet och jag hade aldrig hört talas om detta ställe innan. Hit kommer jag att återkomma om och om igen. Idag rekade jag bara lite. Nästa gång ska jag ta mig ut på en av de längre slingorna i naturreservatet.

SONY DSC

Fina Bilen och en s.k. Plåtis. Det bor någon i den. Spännande :-)!!

SONY DSC

Vi kom snart till en skylt som förstås väckte nyfikenheten i mig. Vi följde pilens riktning.

SONY DSC

Det bar uppåt.

SONY DSC

Ännu mer uppåt!

SONY DSC

Uppåt, uppåt, uppåt!!

SONY DSC

Framme 🙂

SONY DSC

Frukostbordet för dagen.

SONY DSC

Hav och öar i fjärran

SONY DSC

Lysekil långt, långt där borta. Upp till höger.

SONY DSC

Sen gick vi tillbaks ner igen.

SONY DSC

Här gick det in ett spår i skogen. Det får vänta till annan dag.

SONY DSC

Tyst och fridfullt

SONY DSC

Här skulle man kunna ha en mysig stund vid lägereld och sen övernattning.

SONY DSC

Och så kom vi fram till denna plats. Med pilar och kartor och förklaringar.

SONY DSC

Vi följde el-ljusspåret denna gång.

SONY DSC

Så mycket att utforska! Ännu en spännande stig som försvann in i skogen.

SONY DSC

Höstig tystnad.

SONY DSC

Och jättesöta kalvar som kom fram och hälsade. Ni är inte min mat sötisar.

20150913_100205

Det gäller att komma ihåg vilken färg man följer haha. Vilket enkelt vildmarksliv!!

Sen mötte jag löpare i alla dess olikheter. Unga färgglada kvinnor och män kom utspringandes från skogen, korsade mitt spår och förvann in i växtligheten igen. Eller mycket gammal man mötte mig på spåret, löpandes. Lång och smal. Senig och stark. Härligt. Här kanske jag och Matilda tar oss en runda en dag. Men jag längtar till nästa gång för då ska vi ge oss ut på stigarna i området.

Vilken härlig början på dagen. Efter 3 h åkte vi hem igen. Matilda sover. Och jag ska byta om till träningskläder. 8 km väntar!

Ha en härlig söndag!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rekreation och återhämtning runt hörnet.

 1. Ann-Mari skriver:

  Vilken härlig natur! Blir lite nyfiken på om jag själv har något liknande i min närhet… måste kolla!
  Underbar plats för frukost,lite avundsjuk på allt det där vattnet du har omkring dig och de höga knallarna utan djup skog. Jag är nog en lite av varje människa,saknar havet.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jag är också en lite av varje människa. När det gäller det mesta :-). Avfarten till det här naturreservatet har jag kört förbi 1 miljon gånger. Tänk vad man har bara runt husknuten!!
   Havet ligger mig nog närmast hjärtat ändå…fast fjäll lockar så in i bomben!
   Kram
   Pia

   Gilla

 2. iamittilivet skriver:

  Det är en vinst med att vandra – man upptäcker nya områden som man inte kände till! Som att upptäcka sin byggd på nytt. Jag har sett så mycket av Skåne som inte syns från bil, buss eller tåg. Underbara och vackra platser! Och här på Kreta letar jag på kartan på ett sätt inför en biltur och på ett helt annat sätt inför vandring. Vi vandrare kanske kan liknas vid ”landskapsdammsugare”! 😉

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Efter att jag hittade Gullmarskogens Naturreservat så undrade jag hur många fler naturreservat jag har i närheten som jag inte visste om. Jag gick ut på länsstyrelsens sida och kollade upp. Och ja, nu har jag varit på ytterligare två ställen. Och alla dessa tre är helt olika varandra. Så häftigt. 2 av dem är stora så där har jag en del att utforska och återkomma till.
   Landskapsdammsugare var det bästa ordet jag hört på länge! Det är precis vad jag är. Jag dammsuger av mitt landskap haha. And I love it!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s