Bohusländsk hed i mitt hjärta.

Det är något speciellt med Bohuslän och höst. När himmelen är grå och det blåser. Regnet hänger i luften. Att i sådant väder ge sig ut på öppen hed vid havet är helt underbart. Det är så ödsligt och ensamt. Det skulle likväl kunna vara 1800-tal som 2000-tal. Det enda som hörs är vinden som får träden att andas och havet att brusa. Hade jag åkt hit för ett par veckor sedan hade en hed i lila blomning mött mig. Nu var nästan all ljung överblommad. Ska försöka komma ihåg det till nästa år. Att vara ute i tid. Men sen kommer jag åka hit längre fram i höst. När stormarna driver in. Då ska jag gå fram och tillbaks över heden och lyssna till vädret. Ödslig och ensam. Och jag ska gå ut mot havet och sätta mig. Rätt klädd ska jag sitta där med häftig, härlig vind i ansiktet. Med Matilda vid min sida förstås. My buddy :-).

Tänk att få komma hem efter jobb och inte ha annat att göra än att möta naturen! Inga måsten, inget som behöver fixas eller ordnas, inget som kräver min uppmärksamhet, inga problem att lösa, ingen ångest. Bara vara. Och göra vad jag vill med min tid. Och jag vill möta naturen. Idag när jag gick över heden kom barndomsminnen ikapp mig. Jag gjorde likadant då. När jag kom hem från skolan och hade ätit då gav jag mig ut i skog och på hed. Tången vid Havstenssund. Somligt förändras aldrig. Jag gick där då och jag går där nu. På hed vid hav. Och älskar det.

SONY DSC

Så ödlsligt och ensamt 🙂

SONY DSC

Och så vackert.

SONY DSC

Undra varför fartyget ligger där? Konstigt nog blev det ännu ödsligare att se det ligga där.

SONY DSC

Ensammare än så här kan det nog inte bli 🙂

SONY DSC

1000 stigar att välja mellan. Jag valde en som gick ner mot sjön.

SONY DSC

Hav, vind, salt, tång.

Himmelen blev mer grå. Dags att ta sig tillbaks till verkligheten och bilen. Regnet hängde i luften och mörkret började falla. Så vi lämnade heden för denna gång. Kändes lite tråkigt att ge sig av. Jag tror heden ville att jag och Matilda skulle stanna och njuta ett tag till. Av vinden, doften och ljuden. Och av det ödsliga och ensamma. Men vi kommer tillbaks. När stormar sveper in. Då kommer hon och jag att vara där. Det kommer bli skithäftigt!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bohusländsk hed i mitt hjärta.

  1. Frihet i blodet skriver:

    Tack kära du! Vilka underbara bilder. Nu har jag letat upp deras hemsida och blogg också. Mitt drömliv tillsammans med Matilda. Och det var en del aussies på bilderna också. Kul! Så inspirerande. Jag visade länken till min dotter som också har hund och hon blev lika lycklig som jag. Lyckliga, kärleksfulla bilder. Tack igen!!!
    Kram
    Pia

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s