Igår kargt och ödsligt, idag grönt och levande.

Idag var det dags igen. Så fort jag kom innanför dörren hemma så bytte jag om. Sen drog vi iväg igen, hon och jag. Den fyrbenta. Idag utforskade vi en bokskog. Sveriges nordligaste tror jag. Vädret var lite ostadigt och strax innan vi drog öppnade himmelen sig. Men det var ett sådant regn som man visste skulle sluta inom 5 minuter, vilket det också gjorde.

Åkte förbi hyresvärden och stannade och pratade lite. Han hade inte haft möjlighet att ta ut Matilda idag för han hade opererat läppen. Tänk ändå vad omtänksam han är. Han tyckte synd om vovven och inte om sig själv. Men, men jag hade stora planer för mig och Matilda i eftermiddag. Så iväg på en biltur på ca 10 minuter. Parkera och sen bar det av ut i en helt underbar grön värld.

Vilken skog! Jag älskar lövskog. Och så tyst. Mossa och bark dövade ljudet av mina skor. Det var värsta sagoskogen. Grön mossa täckte sten och berg. Och bokträd sträckte sig mot himmelen med grönska utan dess like. Jag är lite trött på det uttjatade ordet magiskt. Men det var faktiskt magiskt. Vi gick där i tystnaden och jag insöp lugnet. Det var en hel del olika leder här också, väl markerade. En led stod det maraton på?! I början var allt tyst och stilla. Och så ljust och grönt. Sen mörknade himmelen och det började regna så smått. Vi stannade så jag fick satt på mig jackan. Sen började det hagla utav h-e! Verkligen, inte lite utan gööööör-mycke!

Men jag tyckte det var mysigt. Vi gick där i grön skog med mörk himmel ovan för oss. Det haglade ett tag men sen slutade det. Vi gick vidare under grönt lövverk. Helt plötsligt small det till som f-n. En åskknall. Och Matilda som är skotträdd flög 2 meter upp i luften och jag spratt ju till jag också…först av ljudet och sen av Matildas reaktion. Vi vände! Att vara i skogen under blixt och dunder ska ju inte vara ultimat. Tillbaks hela vägen. Men det åskade inte något mer. Däremot mörknade himmelen ännu mer och helt plötsligt stod regnet som spön i backen. Asså, jag har aldrig varit ute i sådant regn. Men jag njöt fortfarande. Älskar galet väder. Sen fick jag ju testat min gamla skaljacka också. Ifall den höll måttet.

Matilda gick med sänkt huvud och blicken i marken. Svansen rakt ner. Hon njöt inte! Vi kom ut på grusvägen som ledde till bilen. Matilda höll sig tätt vid min sida. Olycklig. Blöt. Och med sänkt blick. Väl i bilen hoppade hon in där bak snabbare än någonsin förrut. Jag tog av mig jackan och märkte att jag var helt torr under. Jackan höll måttet!!! Tack för det. Då behöver jag inte köpa en ny!! Och torr om fötterna var jag också. Gore-Tex!!

SONY DSC

Grön sammet. Här bor det garanterat tomtar och troll.

SONY DSC

Väl utmärkta leder men jag vet inte längden på dem.

SONY DSC

Ser ut som klöver…? Klöver-matta.

SONY DSC

Ett grönt hav

SONY DSC

En stackare som trillat omkull

20150915_165546 Hagel

SONY DSC

Och här började det mörkna ordentligt.

När vi kom tillbaks till bilen slutade det regna! Snopet. Men vi hade ialla fall varit ute i 1,5 h så jag kände mig nöjd. Väl hemma svartnade himmelen igen. Åska och hagel som övergick i regn. Skönt att vara inomhus. Stearinljus, kaffe och Kurrekungen som ligger tätt, tätt intill sover och kurrar.

Ännu en härlig utevistelse att lägga till handlingarna.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Igår kargt och ödsligt, idag grönt och levande.

 1. iamittilivet skriver:

  Vi ska vara rädda om orden, men visst kan naturen bjuda på många magiska upplevelser…när det inte bara är träd och sten och mossa och fint ljus utan något annat som går rakt in nå’nstans….. 😉

  Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  En sån härlig natur! Ser otroligt mysigt ut… och förmodligen ännu mysigare utan åska och störtregn. Hua! Kan det vara harsyra som bildar klövermattan tro… tyckte det såg ut så.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, det var ett jäkla busväder vi hamnade mitt upp i. Men skithäftigt också. Bara man är rätt klädd. Fast Matilda hade nog hellre legat hemma på soffan och myst haha. Du har nog rätt i harsyran, jag är dåligt på botanik. Men det var otroligt vacker och grön!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s