Mina tankar kring min löpning

Jag har lite tankar om min löpning. Jag jämför med hur andra löper och hur andra diskuterar kring löpning. Och som vanligt (känns det som) så tänker jag lite tvärtom. Jag vill springa långt – inte snabbt. Däremot vill jag öka på min snabbhet pga att jag vill ha bättre kondis men det är inte tiden i sig som är viktig utan känslan av att flåset inte tar död på mig. För trots att jag springer 8-10 km så har jag jävligt dålig kondis. Och detta vill jag ju göra något åt. Så tiden i min löpning är viktig på det sättet men inte som en tävlan mot mig själv. Förstår ni vad jag menar?

658ca606728f60f5c9ae8d4fab30474a

Sen känner jag inte att jag vill nöja mig med att springa på grusväg eller motionsspår. Jag vill ut i terräng. Och jag har ju hur mycket terräng som helst runtomkring mig. Jag vill träna på underlag av sten och rötter. Uppför och nedför. Kanske gång där det är för otillgängligt med löpning. Jag vill att löpningen ska utmana mig men också roa mig. Så tid i sig för en runda betyder inte något men däremot tiden som jag är ute totalt. Make sense?

Sen vill jag egentligen inte vara styrd av hur långt jag springer. Jag vill springa till jag inte vill längre. Typ. Och sen i efterhand se hur långt jag sprang. Jag tror att löpning blir till större glädje om jag inte bestämmer mig för tid eller distans. Utan bara ger mig ut. Jag har tex alltid löpt med musik i öronen. För det får mig att orka mer, orka längre. Jag tycker att det verkar coolare att kunna springa utan musik. Och att vara cool är viktigt för mig haha. Så det tänkte jag också testa. Eller också blir det olika vid olika tillfällen. Springer jag i motionsslinga eller på grusväg blir det med musik i öronen men är det terränglöpning tror jag att det är häftigare utan. Jag är närmare naturen då på något sätt.

tumblr_mx96y7Lxdt1sr9vtpo1_500

Sen ska ju Matilda hänga med förstås. Där har jag också krånglat till det för mig efter HUR DET SKA VARA. Har jag bestämt mig för 5 km och Matilda kanske bara ska hänga med på halva rutten (jag springer förbi mitt hus på den vändan) så får Matilda stanna hemma då jag inte vill avbryta löpningen genom att stanna till vid huset och släppa av henne!! Tänk om, tänk rätt. Att stanna ska väl inte hindra att Matilda får hänga med? Och jag tycker att det är roligare att springa om hon är med mig. Det ska vara kul att springa!! Inte en prestation i första hand. Så nu tänker jag ta med henne oftare, stanna till vid huset om hon verkar trött och sen springa vidare själv.

Jag kommer också behöva köpa ett midjebälte att fästa hennes koppel i om hon ska hänga med ut i terräng…vilket hon självklart ska! Jag googlade lite på hund och löpning och fann en beskrivning av vilka hundar som lämpar sig till vilken slags löpning. Och dra på trissor. För terränglöpning krävs en ras med snabba reflexer, smidighet och uthållighet. Bordercollie…och Matilda är ju en Australian Shepherd. Same same. Fast trots att jag visste det var det lite roligt att jag läste det just idag när jag funderade på vad för löpning jag vill ägna mig åt. Matilda och jag hör ihop på så många sätt.

417eaaf55b99477e2afe6bd06375a713

Och alla dessa lopp som finns sen då. Bara för att det är kul att ha gjort dem. Det finns terränglopp lite överrallt. I fjällen tex!!! Men först nu loppet i Göteborg på lördag. Fight Cancer-loppet. 10 km. Det ska blir så kul för det är mitt första lopp. Trots att jag faktiskt sprungit till och från ända sedan jag var tonåring så har jag aldrig sprungit ett lopp. Det kommer nog vara en jäkla känsla att vara tillsammans med så många löpare. Jag som är van att vara ensam :-)!

Så nu har jag rett ut bland begreppen för mig själv. Matilda ska hänga med oftare (minst 2 ggr/ve), jag ska träna konditionen i värsta backen här utanför, testa terräng, utan musik i öronen utan bara springa för att det gör mig glad, skita i tid och distans samt köpa  midjebälte.

DSCN1260a

Tankar kring detta?

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mina tankar kring min löpning

  1. iamittilivet skriver:

    Det är kanske genom tävlan mot sig själv och att utmana sig själv som man kommer vidare och du vill gärna springa lopp så varför inte omväxlande träning? Ibland uppmätt och på tid, ibland bara springa och då i terräng.

    Gilla

  2. Frihet i blodet skriver:

    Precis Ia. Det är nog lite så jag ska tänka. Vara flexibel i mitt löpande. Ibland är det si och ibland är det så. Men för att bli en bättre/starkare löpare krävs ju en viss tävlan, att sätta nya mål för sig själv. Så springa på tid eller mäta upp distans behöver också vara en del i min löpning men det ska inte bara hänga på det. Utan, precis som i så mycket annat som genomsyrar min livsstil så är det FRIHET som ska vara ledstjärnan i min löpning. Prestation ibland och frihet ibland (för det mesta)! Kram och tack för dina kloka ord!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s