Matilda är sjuk

De senaste 2 dagarna har inte Matilda varit sig lik. Hon har varit tyst och stillsam. Suttit och bara tittat på mig med en konstig blick. Hon har inte gnagt på sitt ben som hon alltid brukar göra efter maten. Hon har inte följt efter mig så fort jag gått någonstans i bostaden. När jag gav henne hennes leksak fullproppad med godis tog hon den i mun, la ner den på golvet och la sig själv bredvid. Då förstod jag att allt inte stod rätt till.

Tyvärr har jag jobbat de 2 senaste dagarna så hon har varit ensam hemma. När jag kommit hem så har hon gett mig en sådan sorgsen blick så jag undrat vad hon råkat ut för under dagen. Åskar det? Så att hon ligger skiträdd under sängen och skakar? Jag har inte vetat vad som felats. Men igår kväll pratade jag med hyresvärden och också han sa att något är fel. Ta och ring veterinären imorgon innan det blir helg! Så jag ringde imorse och fick akut-tid kl 11.00.

SONY DSC

Matilda tidigare idag. Hon bara hänger.

Jag är aldrig sjuk. Inte Matilda heller. Så det känns så allvarligt när det verkligen händer något. Jag är ledig idag och imorgon. Tack och lov. Jag kan vara med Matilda, så hon slipper vara ensam. Vi åkte till veterinären och fick sitta i väntrummet. In kommer en herre med en liten bur med 3 valpar. Matilda nosade och hälsade på herren. Det märktes att han var hundvan. För jag varnade honom för att Matilda kan börja skälla på honom men han bara sträckte fram handen och började prata med henne. Matilda skällde inte :-). Jag älskar hundmänniskor. Sen kom det in en Siberian husky. Matilda morrade dovt när han gick förbi med sin matte. Han satte sig lugnt bredvid medan Matilda blängde på honom. Han gäspade och tittade bort ”jag är inte ute efter bråk, jag är så lugn och fin…!” De gick också och satte sig. Matilda morrade igen. Bara för att. Ifall att. Huskyn satt och gäspade och tittade bort. Matilda höll ett vakande öga på honom men efter att han gäspade för 100e gången så började hon snacka med herren bredvid igen.

20150918_1053331 styck Siberian husky som glor rätt in i väggen och försöker visa sig ofarlig.

20150918_1053191 styck Matilda som inte släpper Siberian-kille med blicken för en sekund!

Vi blev uppropade. Och jag blev förhörd. Matilda tempades och blev känd på. Sen kom det in en sköterska som ville raka hennes ben för att ta blodprov. Matildas tassar rör man inte utan att kämpa in i döden först. Så sköterskan och jag kämpade in i döden. Matilda kämpade också. Och förlorade. Sen var hon rakad. Och blodprovet kunde tas på en sekund.

Jag och Matilda gick ut för att ta urinprov. Gick galant. Matilda satte sig direkt och jag snabbt som f-n in med en skål in under. Hon har en infektion. Blodprovet visade på det. Och urinprovet kryllade av bakterier. Sen kom de och hämta henne för röntgen av livmodern. Jag blev ensam kvar. Det sista jag såg av Matilda var när hon slängde en blick över axeln mot mig med undran i ögonen ”ska jag gå med dem? Ensam? Vad händer?” Jag blev ensam kvar med min fantasi. Tänk om det är något fel på hennes livmoder. Tänk om hon har cancer? Tänk om hon inte kommer tillbaks? Alls!! Jag jagade upp mig till tårar! Jag och Matilda som skulle hitta på så mycket skoj ute i naturen. Hon och jag skulle ju bli värsta frilufsare!!! Och så går hon och får cancer!!! Vad ska jag nu göra?

20150918_105857I väntan på veterinären

20150918_112347Efter slagsmål för livet

20150918_113124Matilda är sjuk och trött

Och när jag satt där med mina tårar kom Matilda in igen. De kopplade loss halsbandet och min älskling studsade av glädje fram till mig. Livmodern hade sett jättefin ut. Det är urinvägsinfektion hon har. Och hon skulle få 2 olika sprutor och sen skulle jag få medicin med hem att ge henne flera gånger om dagen. Veterinären sa till mig att återkomma i helgen om hon inte blir bättre, eller om hon blir sämre. -”Bara att ringa och komma hit, det är jag som jobbar”, sa hon. ”Om inte annat får du gärna komma hit om en vecka och lämna urinprov igen så vi ser att allt är bra.” Jag tackade 1000 gånger för det var en sådan otroligt trevlig, mjuk och omtänksam personal. Urinvägsinfektion ska vi väl fixa Matilda? Piece of cake!

Imorgon blir det inget lopp för mig i Göteborg. Jag och Matilda kommer stanna hemma. Men kl 16.00 när startskottet går i frihamnen i Göteborg så kommer det höras ända hit. Jag får springa här hemma. Fight cancer-loppet på Nedre Kärr. Men det gör mig inget. Matilda går först. My buddy!

Tack för att det bara var urinvägsinfektion.

SONY DSC

Matilda och jag på vift

Nu ska Matilda bli frisk och om en vecka är vi igång igen. Hon och jag. Hon och jag och livet och hela världen. Nästa vecka köper jag ett midjebälte att koppla Matilda i och klövjeväska för henne att ha över ryggen. Hon får bära sina egna grejer!

Nu väntar en stillsam kvällspromenad med dämpad vovve.

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Matilda är sjuk

  1. iamittilivet skriver:

    Har varit hundägare så jag har också suttit där och undrat….men oftast är det ju inte så farligt, men det gäller ju en kompis… Skönt att det bara var en infektion, det grejar ni! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s