Ramsvikslandet

Ramsvikslandet ligger mellan Hunnebostrand och Kungshamn. Man kör över soteleden och tar till vänster i T-korsningen. Sen kör man på världens minsta landsväg 1 km till man kommer fram till en stor parkering. Och jag vet att havet är där innan jag ser det. Ljuset och landskapet talar. Inte en bil på parkeringen. Och när jag kliver ut så tar vinden tag i mig. Herrejösses vad det blåste. Inte som inne vid Åbyfjorden inte! Och jag kunde se hur det gick vita gäss långt, långt där ute.

Innan jag öppnade grinden för att gå ut på berg och betesmark läste jag på skylten att det går boskap i reservatet. Hundar ska hållas kopplade. Och det kan hända att boskap går till anfall om de känner att hunden hotar deras ungar. Jag öppnade grinden med hjärtat i halsgropen. En ko stod högt upp på klippan och två andra stod längre fram. Jag och Matilda gick in en bit för jag ville se och känna havet. Men vi stannade vid en gärdsgård. Och njöt. Sen vände vi och gick tillbaks igen. Jag tänkte att vi kunde ta den lilla landsvägen istället. Vägen som slingrade sig genom bergigt landskap. Trygga och säkra långt från livsfarliga kor som ville käka upp oss. Vi får återkomma när de söta korna står inomhus till vintern.

Tänk att detta häftiga landskap finns bara 10 minuters bilväg från mitt hem. Tänk att kunna åka hem från jobb, byta om och ge sig allra längst ut vid kustbandet. Känna vinden i ansiktet och doften av Bohuslän. Tänk att ha denna karga och vackra miljö så nära inpå. En lisa för min själ.

SONY DSC

Ett vilddjur redo att gå till anfall

20150924_165749Mitt hav. Mitt Bohuslän. Mitt hem. Min själ.

20150924_165943På behörigt avstånd stannade vi och njöt av öppet hav framför våra ögon.

20150924_170650Världens minsta landsväg kändes tryggare. Och vi passerade hus här ute vid kustbandet. Tänk att leva här. De måste vara lyckliga.

20150924_170312-PANODär jag bor – skog och åkermark. 10 minuter bort detta karga och vackra landskap. Ser ni gärdsgården uppe i högra hörnet, som följer berget över krönet? Tänk att bära all denna sten!

20150924_170814Tång har blåst upp från havet och fastnat i elstängslet.

20150924_170958Här går det inte att gömma sig. Här är man tvungen att möta sig själv vare sig man vill eller inte!

Jag längtar till korna flyttat in i ladan. För då ska vi möta havet jag och Matilda.

Det viner allt lite kring mina husknutar ikväll. Igår kväll tände jag kamin för första gången i höst och imorgon ska jag fylla vedlåren. Göra oss redo inför höst och vinter.

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s