Oj, vad det klagas

Så fort jag går ut på fb möts jag av klagan/gnäll i min feed på fb. Mestadels är det den svenska politiken som det gnälls över och då framför allt invandringspolitiken. Men sen gnälls det över hur kriminella alla invandrare är. De misshandlar, stjäl och våldtar! Jag har fått min beskärda del av manligt våld och jag känner inte igen den där bilden som målas upp på fb, att det är invandrarmän som begår brotten. I mitt liv har det varit kritvita svenskfödda män.

a025014c78fb05dcbd9bd7e8ec0e445b

Sen gnäller folk i allmänhet på sina jobb. På sina partners. Ja, herregud vad det gnälls. Och ingen gör något åt det. Vill du ha ett annat jobb? Byt. Vill du ha en annan partner? Byt. Ge dig in i politiken om du tror att du kan göra ett bättre jobb. Men att stå kvar där du står och bara klaga på andra är galenskap, tycker jag. När det kommer till rasism: Ge dig ut i världen och möt människor. Lär känna människor av olika folkslag, olika kön och olika ålder. Ge dig ut i katastrofområden och möt verkligheten. Rasism är trångsynthet och rädsla. Inget annat.

11836676_964256266928647_4506787639541634926_n

Jag vill göra så mycket i mitt liv. Resa, utvecklas, utbilda mig, växa. Och jag skulle kunna skriva en lång lista på allt. Men den röda tråden för att kunna göra/leva som jag vill stavas med tre bokstäver: TID. Jag vill äga min tid. Jamen, tid har vi ju kanske någon säger. Och ja, vi har tid men den ägs inte av oss. Den ägs av arbetsgivaren. Jag säljer 30 h/ve till min arbetsgivare. Hur mycket säljer du? Mitt första mål kanske är att sälja 20 h/ve och sen minska över tid. Och en viss tid kanske jag alltid kommer att sälja eftersom jag trivs så med mina arbetsuppgifter. Det får framtiden utvisa.

Jag vet på ett ungefär var jag vill vara där framme. Men för att veta var man vill vara behöver man veta var man är. Man behöver veta vad man vill förändra och hur man istället önskade att det skulle se ut. Där jag är idag finns inte mycket att förändra. Jag älskar där jag bor, hur jag bor, var jag är och mitt jobb. Men små förändringar önskar jag ju. TID. Tiden är svaret. Du är vad du tänker. Var i livet befinner du dig just nu? Du har själv valet och kraften till förändring istället för att bara sitta och vara missnöjd. Där jag är idag önskade jag vara för 2 år sedan. För 4 år sedan. Och också för 10 år sedan. Jag kan inte annat än tro på attraktionslagen när jag tittar mig omkring :-).

11811490_10152906935026512_1842642123267660812_n

Under 7 kvällar kommer jag skriva en lista över allt som finns i mitt liv och som jag är tacksam över ha kommit till mig. Jag skriver under 15 min minst 10 punkter. Och när jag skrivit detta så läser jag och tar in, verkligen tar in, vad som står. Jag började igår kväll med detta. I kväll ska jag skriva 10 nya punkter. Jag tror på att vara lycklig och tacksam. Är du det kommer livet omkring dig förändras. Till det bättre. Attraktionslagen. Karma.

11800064_509049425911313_8038504029514313095_n

Frihet är viktigt för mig. På så många olika plan. I jobb. Privat. I relationer. I mig själv. En man sa till mig en gång: -”Pia, ut och flyg. Flyg ut och kolla vad som finns där borta. Och där borta. Sen när du behöver landa så finns jag här. Och när du behöver resa igen, så vinkar jag av dig. Dörren är öppen när du kommer hem.” Är inte det frihet så vet inte jag!! Ingen äger någon annan. Att försöka hålla kvar när man vill gå. Att hota, gråta och skälla ut. Utöva våld – fysiskt och psykiskt. Det är inte kärlek. Det är broarna som bränns (som Lena Ph sjunger :-)). Tid och frihet. Frihet och tid.

e8bf49f1240322e5629de6accbc11087

Men att klaga är galenskap :-)! Speciellt på andra eftersom den enda du kan förändra är dig själv!

Go helg alla. Jag åker till hotellet och spenderar kvällen där.

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Oj, vad det klagas

 1. pippilotti skriver:

  Åh vad jag håller med!! Jag har själv varit en som gnällt och klagat, varit en som älskat att ironisera över politiker t ex. Nu har jag blivit nästan allergisk mot gnäll! Min vändpunkt kom när jag för två år sedan på den absoluta botten satte mig o h skrev en lista över 100 (!!) saker jag var tacksam för. Jag tror övningen kom från The Secret. Jag kunde inte komma på en enda jävla sak jag var tacksam för och var så arg att jag kokade över den idiotiska övningen. Det tog mig en hel vecka att få ihop mina 100 saker – sedan kunde jag inte sluta. Hjärnan hade fattat galoppen och började automatiskt bombardera mig med alla vackra underbara saker jag hade att vara tacksam för. Sedan dess har livet långsamt förändrats. När jag läser din krönika nu, så minns jag plötsligt detta (tack!) och inser att just detta var början på ett helt nytt sätt att se på livet. Att vi kan välja att vara lyckliga no matter what. Det går inte att beskriva vad det har betytt. Hade någon sagt det till mig för två år sedan hade jag nog slagit den personen på käften. Och du och din blogg har gett stor inspiration längs vägen. Jag har blivit tvungen att ta avstånd från vänner som bara drar ner mig och suger energi och det har inte varit lätt… Tack för din inspirerande blogg. Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Men tack för de varma orden! Jag måste säga att alla som kommenterar också inspirerar mig. I allra högsta grad! Ja, det här med klagandet runtomkring är egentligen bara ett konstaterande från min sida. Jag ser/hör och reflekterar över det. Och alla har ett val. Jag har gjort mitt :-).
   Sen är det som du säger. Alla får inte plats i ens liv. Vissa växer man ifrån liksom. Thats the way it goes.
   Nu fortsätter vi vår tacksamhets-bana tycker jag! Haha.
   Kram på dig

   Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Haha helt rätt! Lätt att börja gnälla över att andra gnäller 🙂 Vilket inte var min mening utan mer att det var en aha-upplevelse för mig att shit, that used to be me… inte för att arbetet nånsin tar slut, bara nya nivåer att jobba med. Kärlek och ljus till dig!

  Gillad av 1 person

 3. iamittilivet skriver:

  Dessutom har vi inte så mycket att klaga över i ett lite större perspektiv. Mycket i Sverige är bra, väldigt bra. Mycket kan bli bättre, men varför rikta all, verkligen all, uppmärksamhet på det? Håller med dig, det klagas för mycket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s