Ramsvikslandet. Igen.

Ja, det var inte länge sedan jag var ut på Ramsvik. Men när en kollega till mig såg att jag varit där så berättade hon att hon tillbringade sina somrar som barn på Ramsvik. Vilka sommarminnen hon har. Att bo så nära hav och klippor i flera veckor. Men ialla fall. Hon berättade att det finns leder och stigar också på norra delen av ön. Jag var ju på den södra, där det kryllade av hungriga vilddjur. Så idag var jag ledig. Solen sken från klar himmel. Och jag längtade ut!

Jag längtade ut till blåa färger och doft av hav och vind i håret. Ramsvikslandet igen. Men den norra delen denna gång. Så istället för vänster i T-korsningen efter bron så tog jag höger. In vidare på världens minsta landsväg. Bilen passerade ängar med boskap och stora lövträd vars kronor hängde över vägen. Vägen gick parrallellt med soteleden där en segelbåt gick för motor. Sakta. En sådan vacker natur. Helt sagolik. Och så grönt. Jag passerade en underbart belägen camping. Så pittoresk. Och en hel del hus. Väl framme fanns en stor parkering vid havet och där körde jag in och stannade. Sen tog jag och Matilda oss ut och upp på en grusväg som hade en Soteleden-markering.

SONY DSC

Uppför grusväg. Havet till höger om oss.

SONY DSC

Det här är min barndoms-somrar-grusväg. Full i sten. Tångenvägen i Havstenssund.

SONY DSC

Det här var vad som mötte oss när grusvägen tog slut.

SONY DSC

Lätt att följa leden med klara markeringar.

SONY DSC

Stenhuggarhistoria

SONY DSC

Matilda klättrar på över stora stenblock.

SONY DSC

Ibland syntes nästan inte leden.

SONY DSC

Liten kort naturlig paus.

SONY DSC

Och vi fortsätter vår väg längs med havet.

SONY DSC

Matilda och jag stannar, njuter av utsikten och känslan den inger. Sen bär det av in i skogen.

SONY DSC

Och i underbar skog vandrade vi i 20 minuter innan vi vände om tillbaks mot havet.

SONY DSC

Och väl tillbaks satte vi oss och tog igen oss en stund.

SONY DSC

Lite segel vimlade det allt om idag. Hela 5 stycken!

SONY DSC

T.o.m min energifyllda Matilda blir tagen av havet och sitter helt lugnt och stilla och bara inandas och iakttar.

SONY DSC

Sen vandrar vi tillbaks ner till bilen där 2 damer precis kliver upp ur havet efter ett sensommardopp. I bakgrunden syns Hunnebostrand, tror jag :-).

SONY DSC

På vägen hem passade jag på att köra in vid bron över till Smögen och fota utsikten.

Inte mycket har blivit gjort här hemma idag. Men det är så det är. Prioritera. Idag var det min själ som prioriterades. Ramsvik är nog det vackraste som finns. Och det har allt. Djup skog med lövträd och hav, kala klippor och salta vindar. Det här är min favoritplats på jorden. Bara ett stenkast från mitt hem. Tack för den!

Att skriva en lista över saker som jag är tacksam över kommer inte bli svårt ikväll. Jag är framför allt tacksam över att vara tillbaks hemma! Snart kommer höststormar att blåsa in. Jag väntar och bidar min tid.

Hoppas ni haft en härlig helg och att den tillbringades utomhus

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s