Diktning

Ok! Jag anmälde mig till en skrivarkurs för flera månader sedan. Att skriva dikt! Sen har tiden gått. Dagar och veckor har passerat. Men jag har hela tiden tänkt på denna kurs jag anmälde mig till.

Ju mer tiden gick ju mer osäkrare blev jag. Vad tänkte jag när jag anmälde mig? Att jag, JAG, skulle kunna skriva dikt? Var fick jag den idén ifrån? Och tiden gick. Från att jag bara ifrågasatt mig själv hade jag nu beslutat och bestämt mig för att jag INTE kan skriva dikt. Vem tror jag att jag är??

10267775_756173124423179_2282660091645870783_n

På livscoach-utbildningen i helgen kom det upp frågor rörande vilken väg av alla man ska välja. ”Jag vill så mycket”, var det någon som sa. ”Hur ska jag veta vilken väg som är rätt. Och tänk om jag väljer fel väg?!” Tja, valet är att antingen inte göra något alls i vår rädsla att vi väljer fel väg och får börja om från början. Eller också väljer vi väg, går fel och tar en annan väg, går fel igen osv osv. Till vi finner rätt väg! Och den rätta vägen hade vi inte hittat om vi inte gått fel och fel och fel. Och defenitivt inte om vi inte gick alls utan stannade kvar i vår lilla bubbla av rädsla!

Så jag testar vägar. Nu vägen som bär kunskap och lärdomar om diktskrivning.

11535835_484942691655320_6940307711587484486_n

I följebrevet till min första uppgift i ”att skriva dikt” stod några välkända ord om Jante och att inte låta rädslan hindra mig: ”Du kan inte!” ”Du ska inte tro att du är något.” ”Vad ska andra tro om det du just skrivit eller gjort?!” Haha, ja jag kände verkligen igen mig! Det är inte bara jag! Alla har Jante på sin axel mer eller mindre. Men det kändes skönt att hon tog upp den här rädslan som florerar i oss och gör den synlig och ofarlig. Nu tänker jag skriva dikt och varenda människa i min närhet får gärna skratta ihjäl sig. För det bjuder jag på :-)!

Sen vidare: ”I dikten kommer det undermedvetna till tals. Det låter kanske pretentiöst men i dikten får det omedvetna en chans att komma till tals.” Den tanken gillade jag. Jag har aldrig sett på dikt på det sättet. Att det är det undermedvetna som talar. Spännande.

11700854_10153065821813460_9098569063268524370_n

Så parallellt med andra vägar som jag promenerar på just nu kommer dikt in i mitt liv och beblandas med allt annat jag för tillfället pysslar med. Och föreställningen om att jag INTE kan skriva dikt åkte ut med soppåsen tidigare idag!

Hej Hopp

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Diktning

 1. Lyckliga Lisa skriver:

  Hoppas du publicerar något här sen ☺ Ser framemot att få läsa

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej kära du!
   Jag har nog faktiskt publicerat några enstaka redan, när jag har funnit ord som brunnit till i mig och jag har publicerat innan min rädsla vaknat till liv. So to speak!
   Dina ord ger råg i ryggen. Tack för det.
   Ljus och kärlek i massor till dig.
   Pia

   Gillad av 1 person

 2. Ann-Mari skriver:

  Håller med, ser fram emot att läsa dina alster Pia. Fint ♥

  Ja, det där med att välja rätt eller fel väg sätter så ofta käppar i hjulen för oss. I know! Rädslan för att välja fel, att liksom på förhand behöva veta att det man gör är rätt och att sedan hålla fast i det man valt, att inte kunna välja bort igen, ändra sig utan att känna sig misslyckad. Tror världen skulle se mycket, mycket annorlunda ut om fler vågade berätta om alla gånger de tog fel vägar, gjorde fel val, ”sket i det blå skåpet” OCH gick vidare!! Att det fick vara lika tillåtet som att hitta rätt med en gång…. I wish. Jobbar på att lära mina barn det nu, att de ska våga och våga göra om.. och om.. och om.

  Kram!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, det är ett dilemma. Men jag tror att de flesta inte ens vågar testa nytt i sin rädsla för att misslyckas. Men det är ju misslyckanden vi lär oss av. Herregud vad jag har lärt mig mycket om mig själv tack vare alla miljoner misstag jag gjort :-D!!
   Kram!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s