Vad är din metod till överlevnad?

Vad gör du när livet kastar omkull? När du knappt orkar gå ett steg till. Eller du inte tror du kommer orka en dag till. Vad gör du då?

Jag har av någon anledning gått igenom olika perioder i mitt liv som har varit jäkligt mycket tuffare än de vardagsproblem som jag möter idag. Jag hade eget företag medan mina 3 barn var små. Jag sov kanske i snitt  4h/natt i många, många år. Hur pusslade jag ihop föräldramöten, kvartsamtal, att vara klassförälder, barnsjukdomar, barnkalas, middagar, nattningar, tvätt och disk med eget företag med allt vad det innebar? Jag bet ihop. Det är allt jag kan säga. Jag bet ihop och tog en dag i taget. Jag fantiserade och drömde om en framtid utan företag. Och jag är övertygad om att det var det som var min räddning. Att jag fantiserade om ett liv som om det redan fanns hos mig. En dag såldes företaget och drömmen blev verklighet. Stressen som varit närvarande under så många år släppte sina klor om mig och jag tappade 15kg i vikt. Bara av att vara lugn. Idag har jag läst om att stress kan resultera i viktuppgång, det visste jag inte då.

11822429_1077731522244542_5701673153151337759_n

Eller när en relation måste ta slut. Men den inte tar slut. Jag fantiserar och drömmer om ett singel-liv. Till slut är uppbrottet ett faktum och vuxna personer beter sig som galningar. Ingen tänker på barnen. Jag bet ihop. Tog en dag i taget. Gick till jobbet trots spänningshuvudvärk och sömnproblem. Negativ stress. Igen. Ingen som helst kontroll över situationen. Men jag bet ihop och tänkte att jag måste klara det. Att sjukskriva mig var aldrig ett alternativ. Det hade jag nog inte heller haft råd med. Åren gick. Skadan är gjord och kan inte göras ogjord. Jag drömde inte under den här perioden. Den var allt för tuff och jag var alltför ensam. Jag tog en dag i taget. Verkligen. Och red ut stormen. Så småningom.

b120c51ed3073296b87178a340b7e6feSagt med glimten i ögat 🙂

För några år sedan blev jag stående ensam med hund, bostadsrätt, barn, mitt upp i studier, praktik på andra sidan Sverige och en famtida flytt 40 mil bort. Ett helt hem skulle återigen gås igenom där saker skulle delas upp. Det som var hans och det som var mitt. Andra gången inom loppet av några år. Den röda tråden var att ingen av männen var med vid uppdelning och packning av hem. Det lämnade de åt mig :-). Jag kan inte låta bli att le när jag ser likheterna idag. Attraktionslagen. Men det var en jobbig period förstås. Men jösses vad jag fantiserade denna tid. Flytten var klar, jag hade tagit min examen, ny bostad var hittad, lägenheten såld, nytt jobb hade jag också fått förstås. Ny bil. Ja, det var ingen hejd på vad jag drömde och levde mig in i hur allt skulle bli. Och allt blev precis så som jag drömde det skulle bli. Det har jag skrivit om i tidigare inlägg.

11407035_840354076038685_1134685981836625926_n

Så är det konstigt att jag känner mig tacksam över att vakna med ro i kroppen? Att tystnaden under morgonpromenaden är öronbedövande? Jag hör tystnaden och älskar den. Och lugnet. Att tända kamin. Sitta på altan. Ha ett hem. Jag och Matilda. Jag tror ju på att allt som sker oss sker av en anledning. Jag är stark som en oxe tack vare mitt liv. Stark, ödmjuk och tacksam. Jag har vänt mitt liv från storm till klarblå himmel 3 gånger. Det finns inget jag inte kan göra. …det lät inte så ödmjukt, va? 🙂

Men har du det tufft där ute så är det övergående. Inget varar för evigt. På gott och ont. Men det skadar ju inte om du drömmer, affirmerar och fantiserar att du redan är du vill vara. Det har varit mitt knep i alla år och det är knepet jag fortfarande håller mig till. Attraktionslagen och min tro.

Ljus och kärlek

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad är din metod till överlevnad?

  1. Ann-Mari skriver:

    Kram, starka fina oxen Pia ♥

    Dina ord gör sån skillnad. Tacksam för att jag hittat till din blogg.
    Ljus och kärlek

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s