Lärdomar och framgångar

Jag har funderat lite på vad för lärdomar jag gjort hittills i livet. Med den tanken föddes också frågan om vilka mina största framgångar är.

Svåra ord kanske…lärdom…och framgång. Olika betydelser för olika människor. Lärdom för mig är något som kanske du har haft med dig naturligt i livet. Framgång för dig är kanske inte framgång för mig. Jag definerar framgång med att ha gjort något som var ett risktagande och som jag lyckades genomföra. Hur definerar du lärdom och framgång?

Lärdomar:

 • Att alltid, alltid följa min intuition. Lyssna till mig själv och inte till andra.
 • Mina tankar och åsikter är lika viktiga som någon annans.
 • Att jag är min egna bästa vän och inte tvärtom!
 • Vad andra tycker om mig, tänker om mig och gör mot mig (både på ett kärleksfullt sätt och ett mindre kärleksfullt sätt) defenierar dem. Inte mig.
 • Jag är själv ansvarig för allt jag säger, tänker och gör.
 • Jag är själv ansvarig över min livssituation.
 • Jag kan bli och göra och leva vad/hur jag vill och önskar.
 • Att jag är stark, empatisk, högkänslig och ytterst introvert.
 • Att jag kan förlåta och förstå vad som ligger bakom osämja.
 • Att jag vill ha kul. Är det inte kul så gör jag det inte!

12119184_10153166370611439_1623251784412521420_n

Just go ahead and live life your way!

Framgångar:

 • Jag äger mer tid än jag någonsin gjort
 • Jag bor på en plats där jag känner mig hemma och där jag stortrivs.
 • Tiden jag säljer köps av en arbetsgivare där jag har KUL och där jag utvecklas. (Igår pratade jag inför 150 konferensgäster bl.a. Jag älskar att kliva utanför den där bekvämlighetszonen och förbereda mig för att göra ett fantastiskt jobb, vilket bl.a. innebär att få människor att skratta).
 • Jag vaknar varje morgon lugn. Och jag somnar lycklig.
 • Jag lever.
 • Jag har möjlighet och ork till att lägga tid och pengar på sådant som får min själ att dansa. (Skriva, coacha, utbilda mig, paddla kajak, vandra, planera framtida vandringsresor, drömma, träna, ägna mig åt personlig utveckling bl.a)
 • Jag själv är min största framgång. Jag vet hur hårt jag jobbat, både fysisikt och mentalt för att ta mig dit jag är idag.
 • Jag har satt mål och uppfyllt dem. Många gånger. Det kan handla om livsstil, utbildning, bostad, jobb, fysisk träning etc.
 • Min självkänsla och mitt självförtroende promenerar numera sida vid sida.
 • Inga lån.

12140757_1152082521488259_7282871361887460121_n

Just go ahead and grow!

Här var mina 10 lärdomar och 10 framgångar. Reflektera över dina. Skriv ner på ett papper eller ett dokument. Och var stolt!

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Lärdomar och framgångar

 1. Lyckliga Lisa skriver:

  Gott att ha kommit så långt.
  Jag förstår att du gjort en rejäl resa.

  Önskar dig en riktigt skön helg
  💗

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s