Vem är du?

Ja, vem är du? Där innerst inne. Vet du? Många vet inte. Egentligen. För vem är du om vi tar bort din titel, ditt äktenskap, din sociala tillhörighet, det liv du lever idag. Vad blir kvar om vi skalar bort allt det som vi tror är ”jag”. Du är inte dina tillhörigheter t.ex. Eller? Det här låter kanske skrämmande men det är inte min mening att skrämmas. Självklart är inte tanken att du ska slänga ditt yrke eller din partner på soptippen. Men om du ställer allt det som är ditt liv idag åt sidan och bara tar en titt på dig. Det som är kvar. Vem är du då?

Jag lovade för länge, länge sedan att skriva ett inlägg till hjälp för att ta reda på vad ens innersta är. Och nu äntligen uppfyller jag löftet. Jag har inte glömt! Här följer ett gäng frågor. Att reflektera över. Att skriva ner. Ändra. Skriva ner nytt. Lägga åt sidan och titta på igen om 2 veckor. Om 2 månader. Att skala av är inte gjort i en handvändning. Ditt liv är inte heller skapat i en handvändning. Eller hur? Låt saker och ting värka och växa fram. I sin egen takt.

Varsågod

Fundera över vilka dina talanger är. (Här behöver du förstå vad som är skillnad på talang och på förmåga)!

Vilka förmågor har du?

Vilka/vad är dina passioner i livet? (Vad kommer lätt för dig och som du samtidigt brinner för och kanske där timmarna bara flyr utan att du är medveten om det).

Vilka är dina intressen?

Vad vill du få ut av livet?

Om du bara hade 6 månader kvar att leva skulle du…

Vad hindrar dig?

Vilken är den röda tråden i din talanger/förmågor/passioner/intressen?

Vad har du att erbjuda som är unikt?

Vad är du rädd för/vilka är dina rädslor?

Vad håller dig vaken om nätterna?

Vad vill du inspirera med?

Vad skulle du behöva hjälp med i ett led till det du vill inspirera med?

Vad betyder frihet för dig?

Skriv ner din vision om hur din dag skulle se ut om du levde ditt liv fullt ut så som du önskar.

Vad frågar människor dig om?

Skriv ner en förteckning över saker du redan uppnått.

Vad tyckte du om att göra som barn?
12088030_10153677870409060_1738567296937340878_n
Ja, här är en början. Det är ett levande dokument. Det du skriver idag kanske behöver uppdateras om 6 månader. Vad vet jag?
Lycka till!
Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vem är du?

 1. pippilotti skriver:

  Wao! Jag sätter genast igång med detta!

  Gilla

 2. pippilotti skriver:

  …förhoppningsvis i alla fall :-p

  Gillad av 1 person

 3. Ann-Mari skriver:

  Ja, absolut dags att uppdatera… jag kan, jag vill, jag vågar! ♥

  Gillad av 1 person

 4. Ann-Mari skriver:

  Hej!
  Saknar dig, hoppas att allt är väl och ok!
  Kram ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s