Må bra. Ha kul.

Vi har alla 86 400 sekunder till vårt förfogande varje dygn. Varje dygn. När sekunderna är borta är de borta. Just de sekunderna kommer inte tillbaks. Nästa dag får vi 86 400 nya sekunder. Och hur spenderar vi dessa sekunder? Låt mig istället dra parallellen att det var 86 400 kronor som sattes in på vårt konto varje dag. Och vi var tvungna att spendera dem varje dag. Vi kunde inte ge bort dem. Och när dagen var slut så försvann de pengar som fortfarande fanns kvar. Nästa dag sattes återigen 86 400 kronor in på vårt konto och samma procedur upprepades. Hur länge skulle det ta innan dessa pengar förlorade sin glädje för oss? Hur länge skulle det ta innan du tyckte att pengarna var en vardagsgrej och inget märkvärdigt att ha, när skulle de bli slentrian? När skulle du börja låta dem stå på kontot orörda? Efter en vecka, en månad, 2 månader?

När började ditt liv bli slentrian? När blev livet rutin? Kanske redan vid 3 års ålder? Vad vet jag!

601721_454942581264403_237425981_n

Vad ska vi då göra med alla dessa sekunder som vi hela tiden får till oss? Vad ska vi göra? Ja, vad vill du göra? De flesta människor tycker om att ha kul och må bra, eller hur? Så ge dig iväg och ha kul och må bra! Simple as that. Eller? Nja, lättare sagt än gjort för de flesta. För hur vet man vad man tycker är kul? Hur vet man vad man mår bra av? Ja, du kan alltid börja lyssna till din intuition. Känns denna situation bra? Inte? Nähä, då går jag härifrån. Fråga dina vänner hur de upplever dig. Vem är du? Du kanske tror att du tycker något verkar spännande och kul, låt säga att du vill lära dig åka slalom. Men när du har testat några gånger kommer du på att det här inte alls var kul. Ingen ko på isen! Bara att lägga till handlingarna och gå vidare. Testa nytt igen. För hur ska vi kunna hitta vad vi verkligen brinner för om vi inte får välja fel och börja om igen. Åtminstone vet du vad du INTE tycker om. Skitbra ju!!!

941189_254697218001632_1164623467_n

Har du ett jobb du brinner för? Som ger dig tillfredställelse? Skulle du gå till jobbet om du inte fick betalt? Ja, dvs om pengar inte hade någon betydelse! Om du svarar nej, varför gör du inget åt det? Din tid, ditt liv, dina val. Och vad gör du på fritiden? Den tid som du verkligen äger själv. Spenderar du din fritid med göromål som får din själ att dansa? Om inte. Varför? Jag skriver verkligen inte för att provocerar utan bara för att väcka tankar. Dessa frågor är sådant jag dagligen själv bär med mig. I hela mitt liv har jag testat nytt. Jag har lärt mig jättemycket och utvecklats jättemycket. Somligt har jag lagt på hyllan och somligt har jag bärt med mig alla år. Somligt ligger i framtiden att utforska.

Andligheten kom till mig 2005. Jag har utforskat den sidan av mig själv och världen i 10 år nu. Den kom för att stanna. När jag ser tillbaks har andlighet alltid varit en del av mig men jag har tryckt undan den. Jag har levt, precis som alla andra, i ett liv där alla ska vara lika och ”det yttre” är vägen till tillfredställelse och framgång. Inte det inre :-). Men som sagt 2005 började den resan för mig. Och resan fortsätter, det finns massor inom det området som jag fortfarande vill lära känna. Sen har jag gjort sådant som inte visade sig vara så viktigt när det väl kom till kritan. Jag tog tex mc-kort och köpte motorcykel. Och ja, jag älskar att åka hoj. Men det finns annat jag älskar mer. Och som jag istället lägger fokus på.

Nu har jag testat att paddla kajak ihop med Stångenäs Kajak. Jag gick också och lyssnade till en kille som paddlat kajak hela norska kusten upp. Han höll mig trollbunden med sitt tal och sina vackra bilder. Känns detta bra, Pia, frågade jag mig själv. Jaaa, skrek min lilla själ ut. Äventyr, hav, ensamhet, tystnad, fysisk aktivitet, utmaning. Allt tilltalade mig. Nu har jag verkligen inga planer på att ge mig ut på något så hisnande som en långturs-paddling på ishavet. Men jag vill lära mer och jag kommer att lära mig mer. Punkt.

1003287_206216122866558_2020868962_n

Jag har landat i ett liv där det finns ro att meditera morgon och kväll. Yoga och qigong flera gånger i veckan. Promenader tidiga mornar och i skymningen med Matilda. Ett betalt arbete där jag känner stor tillfredställelse i möten människor. Jag snickrar på en hemsida. Jag coachar. Jag skriver. Är ute och joggar. Vandrar vandringsleder. Utbildar och förkovrar mig. Men visst finns det mer att utforska. Jag har planer. Men just nu i detta nu njuter jag av att vara där jag är. De senaste 10 åren har jag vandrat på vägar som visat sig vara återvändsgränder, jag har fått gå tillbaks och börja om. Men inget, inget har varit bortkastast. Jag har lärt av alla människor jag mött men mest har jag lärt om mig själv.

Lite tankar från mig så här på förmiddagen. Hur tänker du? Hur ser du på ditt liv? Vad har varit bra och vad har varit mindre bra? Vad kan förändras? Eller är du som jag helt nöjd med hur och vad du är just nu, i detta ögonblick? Jag mår bra och jag har kul. How about you?

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Må bra. Ha kul.

 1. Ann-Mari skriver:

  Härligt med ett inlägg igen – och vilket inlägg sen. Jag upphör aldrig att fascineras över det faktum att när jag undrar över något och står där mitt i all min förvirring och förtvivlan så kommer svaren. Ditt inlägg är ett i raden av bekräftelser och svar jag fått på kort tid. Hur coolt som helst!

  Att utvecklas är en sorts dans för mig, ett steg fram och två tillbaks men sen tar jag nog åtminstone tre framåt vilket innebär att jag aldrig går lika långt tillbaka nästa gång.

  … och att hitta det lilla i det stora är enormt!

  Kram ♥

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Jag håller med dig Ann-Mari. Och det är så häftigt. Jag har den senaste tiden blivit knuffad åt ett håll, som verkar jätteintressant. Men jag har tvekat. Så häromdagen sa en kvinna ett ord till mig som liksom slog i sista spiken i kistan. Så nu behöver jag inte bli knuffad mer…jag går själv!
   Att hitta det lilla i det stora är ibland livsnödvändigt. Speciellt om livet är extra tufft, att då ha förmågan att se det lilla i det stora…är stort!
   Varma kramar till dig!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s