Dagens meditationsstund

Idag hade jag föresatt mig att, efter jobbet på eftermiddagen, åka direkt hem och ta med Matilda upp på berget ovanför Åbyfjorden. Min favoritplats. Tanken var att jag skulle slå mig ner där i skymningen, högt ovanför fjorden med vinden i ansiktet och meditera. Så var tanken.

Vandringen dit var härlig. Bara att få ge sig ut så där i naturen efter galet hektisk dag är ju en gåva. Vi gick genom barrskog och vandrade uppåt, uppåt. Ibland såg vi fjorden mellan stammarna. Matilda for som en galning mellan träd och över sten. Lycklig. Och jag andades luft som doftade jord och skog och hav.

Väl framme, uppe på berget slog jag mig ner. I lotusställning. Blickade ut över skogbeklädda berg och hav. Slöt ögonen och drog några djupa andetag. Gud, vad jag kände att jag behövde den här stunden. Då, började Matilda att skälla. För hon hade tråkigt. Jag ignorerade. Matilda skällde igen. Helt plötsligt svarade en annan hund på andra sidan fjorden. En hund i Matildas storlek skällde tillbaka. Det skulle han inte gjort för nu gick Matilda igång på alla cylindrar! Hon tog i från baktassarna och skällde högt och argt! Svaret lät inte vänta. Hunden på andra sidan fjorden tog också i från baktassarna och skällde minst lika argt tillbaka. Det var skäll här och det var skäll där. Sen började en liten hund att skälla också. På andra sidan fjorden. Där satt jag i min stilla stund medan 3 hundar på 3 olika ställen och på varsin sida av fjorden skällde ut varandra efter noter.

what-my-dog-thinks-every-time-we-go-on-a-walk-84775

Tack Matilda! Jag la ner det där med meditation och började vandra neråt och hemåt igen. Ja, det var dagens meditationsstund det! Nu ska jag yoga istället. Och älsklingen sover…ssschhhhhhh…

Kram

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dagens meditationsstund

 1. AllaMinaDagar skriver:

  Ha ha – ja djuren har en förmåga att göra så att allt inte blir som man tänkt sig 🙂 Men jag tänker att det kanske var gott nog för själen ändå?

  Gilla

 2. Ann-Mari skriver:

  Nej, det blir verkligen inte som man tänkt sig alla gånger, speciellt inte när man har med djur… och barn… att göra 🙂

  Kram ♥

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s