Kalla hem själen

Kroppen säger sitt. Och mitt inre säger sitt. Jag är frånvarande och ofokuserad. Vardagslivet tar sitt grepp om mig så få fort jag tittar ut från min privata sfär. Ett hektiskt yrkesliv med många bollar som ska landa på rätt ställe. Jag behöver mitt yrkesliv. Den biten av mitt liv tillfredställer den delen hos mig som är social. Men just den delen av mig är inte speciellt stor. Mitt sociala behov mättas fort.

12049513_10156046886005142_1948809704437344285_n

Nu behöver jag hämta hem min själ. Jag känner mig halv. Imorgon har jag en hel förmiddag och en halv eftermiddag att landa. Vad jag behöver mest nu är skogen. I skogen är jag ett med naturen. Imorgon tar jag och Matilda oss en ordentlig tur ut bland träd, vissna löv, blöt mark, tystnad och skogsljud. Vi tar med oss picnic och något för mig att sitta på. Just nu känner jag en enorm lust att tälta och göra upp eld. Jag måste verkligen inhandla ett tält. Tänk att få vakna till skogens alla ljud, dricka kaffe och se morgonen komma. Eller somna vid en lägereld. Ja, ni hör ju. Jag längtar uuuuut!

Var hämtar du energi? Var landar du bäst? För mig kommer det alltid vara skogen. Trots att jag är född vid havet. Det är något hemligt med en skog. Skogen beskyddar och gömmer och bevarar. Imorgon ger jag mig ut bland träden. Imorgon kliver jag in i en annan värld. För imorgon ska jag kalla hem min själ.

1610869_785366214831817_8735753290213988958_n

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Kalla hem själen

 1. Ann-Mari skriver:

  Mmmm, känner igen det där med att vardagslivet tar ett grepp om en och att den sociala biten inte är så stor. Just det tycker jag är jättesvårt att hantera ibland, när man liksom inte hinner med sig själv… som du vet. Men jag har ju fått lite verktyg och framförallt, jag har fått en förståelse.

  Kram ♥

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, det kan vara svårt att hantera när man är mitt uppe i hektiskt tid. Micropauser är en idé, hämta hem sig själv precis där man står och går :-). Det gör jag skitofta.
   Ha en härlig lördag Ann-Mari!

   Gilla

 2. iamittilivet skriver:

  Jag landar i naturen. Och i tystnad hemma. Och i en bok. Men allra mest i naturen med gott om tid och härlig vandring.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s