Fortfarande på väg

Äntligen minusgrader! Och äntligen långa turer i skog och berg. Frusen mark och hund som får sträcka ut. Sörjiga stigar är ett minne blott. All denna friska, klara luft som hittar sin väg ner i mina lungor och vidare ut i blodet. Solstrålar som strilar mellan grenverk och hackspettar som hörs på avstånd. Och jag vandrar återigen på stigar jag aldrig gått förrut.

Man ska aldrig ge upp drömmar. Jag visste hur jag ville leva mitt liv då. För flera, flera år sedan. Det har tagit tid att ta sig hit. Men det har varit värt varenda sömnlös natt och varenda tvivel jag haft. Och här är jag nu mitt uppe i det som en gång var en dröm, önskan och fantasi!

934155_590136147686502_1709084491_n

Jag vet att det finns massa människor där ute som är där jag en gång var. Fulla av drömmar till ett annat liv än det som levs just nu. Med oro för att de inte vet hur de ska ta sig dit. Det enda svar jag har att ge är att ta det där första steget. Det spelar ingen roll om det är ett pyttelitet steg, bara du tar det! Och har man väl börjat gå så löser sig saker av sig självt helt naturligt. Dörrar öppnas som jag brukar uttrycka det. Ta steget och fortsätt gå. Kanske flera år efter idag är du framme, men det kommer att vara värt det!

228495_549582775085087_1045918041_n

På min väg dit till där jag är idag har jag hamnat på villovägar några gånger. Jag har fått vända om och börja från början. Men samtidigt så kan jag inte se det som villovägar heller, helt och hållet. För jag har alltid lärt mig en helsickes massa om mig själv. Det är ju av misstagen vi lär oss, eller hur? Och ändå så är vi så rädda för att göra misstag, för att ångra oss och för vad andra ska säga och tycka. Så urbota dumt! Hellre att jag gör misstag än att jag inte gör något alls!

377382_421291111296217_65990118_n

Men nu är ju jag en gång för alla en hungrig och en rastlös själ. Bara för att jag nått mitt mål och känner lyckan sprudla i min kropp så betyder inte det att jag tänker luta mig tillbaks. Nya mål är satta. Och jag är fortfarande på väg. Men skillnaden denna gång är att jag mår bra och har kul på min väg och jag vill inte bort från en situation. Jag vill numera tillföra ännu mer häftighet till ett redan häftigt liv.

Nu har jag kommit hem efter att ha vistats i iskall skog i flera timmar med Matilda. Det sprakar och brinner i kamin. Värmen i mitt lite kyliga hus stiger. Nu blir det en mugg kaffe tillsammans med roligt arbete med sådant som jag vill föra in i mitt liv under 2016.

941259_550211178355580_259173172_n

Ha en kylig, frostig, iskall kväll!

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fortfarande på väg

 1. AllaMinaDagar skriver:

  Åh så bra du beskriver det! Jag står där och stampar vid resans början, men jag HAR börjat och det är gott nog så här långt. Först på agendan är att styra upp boendet – jag vill ha mindre att rodda runt med. Gubben är med på noterna och just nu renoverar vi vårt nya – mindre – hus. Ett steg åt rätt håll!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Tack för komplimangen. Och kul med pingen :-). Låter kul det där med renovering. Hus, hem och inredning har alltid varit ett stort intresse hos mig. Nu bor jag pyttelitet och jag älskar det. Jag behöver inte ens dra ut hela dammsugar-sladden när jag dammsuger i mitt hus. Fattar du elr? Haha.
   Bara det att du påbörjat en resa är ju fantastiskt. Eller hur? Ett steg i taget. Jag misstänker att min resa aldrig tar slut…den är ständigt pågående. Var är jag om 2 år?
   Fortsätt du att gå och fokusera på målet!
   Kram
   Pia

   Gillad av 1 person

   • AllaMinaDagar skriver:

    Tack! Hela dammsugarsladden lär jag behöva MEN från sju rum och kök i en gigantisk kåk till fyra behändiga rum och halva månadskostnaden – det känns hel ok just nu! Har, med ålderns rätt (?) börjat tänka ”vilsamt” när det kommer till inredning, därav tanken att ”hålla ihop” allt i en enhetlighet. I land är jag inte men gubben är med på tåget i alla fall 🙂

    Gillad av 1 person

 2. Ping: Ett inlägg kan göra en så glad! | AllaMinaDagar

 3. Ann-Mari skriver:

  Från äldre mig till yngre mig…. oh, så underbart! …. och ibland tänker jag från mig själv där jag är idag till mig själv där jag var en gång… och så tar jag mig själv i handen och viskar att jag fixade det… och det som var svårt då kan jag trösta mig själv i lite nu, när jag ”överlevt”.
  Hmmm… förstår du hur jag menar? För mig var det ganska omvälvande att kunna trösta mitt lilla jag, och även att upptäcka att mina tidigare ”jag” fortfarande spökade och utlöste reaktioner.

  Nu är det många försök till att låta tilliten finnas i livet… att vända om tankarna och känna hopp.
  Kanske kan jag hitta trösten i mitt äldre jag…. kanske finns hon där också. För jag vill så gärna att bollen ska sättas i rullning…

  Kram Pia ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s