Rädslan är vår kompass

Med handen på hjärtat. Vad skulle du göra med ditt liv om du gjorde det du innerst inne ville. Om inga hinder fanns. Hinder kan i och för sig vara många saker. Det kan vara pengar. Eller tid. Ofta är det rädsla. Jo, så är det. Förändringar kräver mod. Simple as that. Och mod har vi inte alltid. Vi kan vara rädda för att misslyckas. Eller kanske är vi rädda för att lyckas? Tänk på det en stund. Vilket är mest skrämmande? Att misslyckas? Eller lyckas?

Tänk om vi inte brydde oss ett dugg om vad folk skulle säga eller tycka om vi gjorde vad vi innerst inne ville? Eller tänk om vi kunde bortse från vad samhället, och våra föräldrar också för den delen, pådyvlat oss vad som är riktigt och sant. Ibland lever vi ett liv utan att ha en aning om att vi kanske skulle levt på annat sätt om vi växt upp i en mer tillåtande miljö. En miljö där ditt sanna jag hade fått växa och frodas utan pekpinnar. Och där Jante inte ens levde! Hur skulle ditt liv se ut då tror du?

67495_540843929292305_1288390208_n

Tänk att vara så modig att du vågar göra allt det som du innerst inne vill. Det som den där lilla rösten viskar till dig när du är i situationer där du egentligen inte vill vara. Fast du tror att du vill vara där eftersom du är för upptagen för att lyssna. Eller när du tvivlar till din inre styrka och kraft för att göra det som du innerst inne vill. När en annan röst som har fått tagit så stor plats i hela ditt liv säger att du inte har någon styrka eller kraft. Att du inte är ansvarig över din tillvaro, att du inte kan vara ansvarig över din tillvaro eftersom du är ett rö för vinden. ”Du har inte makten att påverka ditt liv.” Snälla, lyssna inte!

Tänk om du var modig. Modig nog att trotsa allt och kliva utanför gränsen till din komfortzon. Och hur vet du om du klivit över gränsen? Enkelt. Du är skiträdd! Rädslan är liksom kompassen till att du är modig nog att våga göra det du innerst inne vill!

600146_523274584387788_1691923052_n

Jag personligen har varit en räddhare i mycket. På senare år har jag förvandlats till Tarzan. So to speak. Men visst har också jag rädslor som jag slåss mot. En är att misslyckas. I det jag önskar göra innerst inne. För tänk om jag misslyckas när jag lagt ner hela min själ, all min tid och en massa pengar! Min lösning på min rädsla är att ändra fokus. Jag kommer att lyckas! För den känslan är så himla mycket trevligare! Och faktum är att jag kommer att lyckas eftersom det säger den lilla rösten till mig att jag kommer att göra. Den stora rösten säger självklart tvärtom. Men som sagt, jag ändrar fokus. Tänk om jag lyckas? Wow, min dröm blir verklighet! Så jag fortsätter arbeta på andra sidan gränsen av min komfortzon eftersom min kompass säger åt mig att det är där jag ska vara! Jag ska liksom vara lite rädd.

Ja, tänk om vi alla gjorde och levde så som vi innerst inne ville. Tänk om vi fokuserade på lösningar istället för på problem. Tänk om vi följde den där kompassen istället för att låta den hålla oss tillbaka. Tänk om vi vågade vara rädda!

Love and Light

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rädslan är vår kompass

 1. pippilotti skriver:

  Jag känner mig inte rädd, har varit medveten i många år att jag behöver börja ny väg. Allt runt mig faller ideligen samman på samma sätt de sista åren (helt klart enbart positivt), tydliga signaler: du ska göra annat. Vill, vågar, nyfiken, förväntansfull, beredd bygga upp helt nytt, nu! Har provat olika metoder. Byggt nytt mindset, bygger nu glädje inifrån (tänk om jag vetat att det var möjligt tidigare) och även jobbat med frågorna i din tidigare post. Men kan inte på något sätt få syn på riktningen, VAD!! Känns som jag väntat tålmodigt i tusen år nu. Ja, ja. Jag får väl vänta tusen år till 🙂 Tack för din fina och inspirerande blogg.

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Jamen det du skriver om handlar ju inte om att göra det du innerst inne vill. För du vet ju inte vad du innerst inne vill. Eller hur? Klart du inte är rädd då, Eller missuppfattade jag? Vi får helt enkelt ta reda på vad som skrämmer ihjäl dig haha. Skämt å sido. Vi får väl ta och hitta riktningen vid tillfälle! Och de där frågorna du nämner kan grävas djupare i.
   Det är en obeskrivlig känsla när man hittar rätt. Då är det bara att köra. Om man vågar att vara rädd vill säga. Och det gör du!
   Allt gott till dig kära Pippi

   Gillad av 1 person

 2. Lyckliga Lisa skriver:

  Det finns nog många rädslor som varit min kompass, som styrt min riktning, men jag har utmanat dom en efter en. Jag har gått emot dom och det har varit som tunga kedjor som fallit av och jag har blivit befriad.
  Men det är märkligt att efterhand som man vandrar dyker nya rädslor upp.
  Nu tror jag den värsta rädslan som finns dykt upp.
  Jag vet vad jag vill, jag vet var och med vem jag vill vara. Men jag är rädd så det gör ont. Rädd att fråga, rädd att förlora den som jag älskar mest, rädd att förlora min bäste vän…

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Ja, visst är det så. Att nya rädslor hela tiden dyker upp. Ett tecken på att vi utvecklas och att livet traskar på. När jag skrev inlägget tänkte jag mest på personliga rädslor som hindrar en från att göra det man innerst inne vill. Och att man lever ett någorlunda sunt och tryggt liv.
   Så ser inte livet ut för alla. Det finns mycket som gör att människor är tvungna att hålla tillbaka och sätta sitt liv på ”hold” för ett tag. Till dess att livssituationer har förändrats.
   Vad är det värsta som kan hända om du gör det du innerst inne vill? Och om det värsta händer, kommer det vara värt det? Fundera på om du kanske ska sätta dig själv på hold ett litet tag.
   Jag vet ju inte vad din rädsla bottnar sig i. Vad den är värd. Det vet bara du. Att förlora någon man älskar pga ett beslut man tagit är tudelat. Å ena sidan behöver man kanske vara sann mot sig själv men å andra sidan kan priset vara allt för högt. Att förlora den man älskar, sin bästa vän kommer också att påverka den personen. Så ditt beslut innefattar inte bara dig. Här pratar vi om andra slags rädslor än dem som jag menade i inlägget. Eller hur?
   Jag kan inte rådgöra dig. Du får läsa lite mellan mina rader och ta den tid du behöver för att fatta rätt beslut.
   Varma kramar
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s