Happy Vegan

Gårdagen avslutades med först ett härligt möte i telefon där en gäst ringde in till hotellet och försäkrade sig om att hon skulle få vegankost under sin vistelse hos oss. Och ja, där började ett samtal som varade i över 10 min. När en vegan möter en annan vegan uppstår magi. Helt plötsligt möter vi en själsfrände. Vi behöver inte oroa oss över att någon ska bli trampad på tårna eller känna sig anklagad. Vi kan prata rätt från hjärtat. Och när två veganer pratar handlar det om kärlek. Kärlek till vår jord och allt levande på den. Kärlek till oss själva och vår kropp och själ. Det är ialla fall så vi själva upplever det.

Hon hade varit på vego-mässan i Göteborg helgen som gick. Och hon var helt lyrisk över allt hon hade fått se, lära och höra.  Hennes man som f.ö äter kött hade sagt ”det här är framtiden”. Nästa år åker jag dit! Vi kunde öppet prata om djurhållning och miljö. Hon berättade var hon bodde, jag berättade var jag bodde. Mycket hann avverkas på dessa minuter. Vi var båda lika glada. Till helgen anländer hon hotellet och jag jobbar. Då kommer vi mötas öga mot öga. Jag log när jag la på luren. Go Vegan!

15212_10152599139430435_8866161290100830605_n

Senare på kvällen kom en kollega förbi och vi hamnade också in i samtal ang vegansk mat. Han berättade att han och hans sambo åt vegetariskt flera gånger i veckan. Och att de hade odlat massa grönsaker i somras. Bl.a. hade de en stooooor knippe gullök, med stjälkarna ihopflätade, hängandes under taket i köket. How nice! Så vi delade med oss om vilka lärdomar vi fått från vår första skörd i höstas, de hade nämligen också flyttat till hus alldeles nyligen. Det var ett härligt givande samtal där jag gav honom lite tips och där jag fick härliga tips tillbaks. Jag sa till honom att det var härligt att snacka med honom eftersom inte han heller kände sig hotad på något sätt eller gick i försvar och ifrågasatte mitt veganska liv. Lite kul var att han sa detsamma till mig. ”Du är den första vegan jag har kunnat haft samtal med utan att det blir tjafs!” Härligt. It goes both ways!!!

Nya vänner hittar sin väg till mig.

I morse vaknade jag som vanligt till ett uppfriskande härligt iskallt hus! Regn och underbart rusk i naturen. Kamin sprakar i vanlig ordning och juleljusen brinner. Jag har skalat och skurit upp alla mina apelsiner och fryst in. Detsamma gjorde jag med alla äpplen och bananer. Jag har knappt någonting i kylskåpet. I frysen däremot går det inte in så mycket som en persiljekvist till. Över en l grön smoothie är förberedd inför dagens intag. Så också en smoothie på banan och kakao. Dagen är räddad.

e234c8a319ef0dfdf07462d36ec77789

Idag tänker jag också fortsätta med den ständigt pågående röjningen av mitt garage. Iväg till återbruket och slänga en del, skänka annat. Ytterligare grejer ska jag ta och sälja vid tillfälle. Mitt liv lättar. Jag läste någonstans att om du har grejer som du inte använt under de senaste 6 månaderna kan du göra dig av med dem. Jag har väldigt massa gejer som stämmer in på den beskrivning. Jag kommer att gå igenom mina köksskåp en dag också. Där finns massor jag inte behöver!

Så, med leendet som hänger kvar från igår skalar jag av mer av mitt tidigare liv.

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Happy Vegan

 1. AllaMinaDagar skriver:

  Låter befriande! Jag behöver verkligen rensa ut en hel del jag också – och med en kommande flytt framför mig så har jag väl ett gyllene tillfälle 😉

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej!
   Jag har sålt av grejer i två års tid nu. Grejer som jag trodde betydde jättemycket för mig. Men jag har inte ångrat något eller saknat något. Gud vad vi binder upp oss på prylar. Flytt är ju ett ypperligt tillfälle att gå igenom allt som man bara flyttar med sig varje gång man flyttar! Lycka till hörru :-)!!

   Gillad av 1 person

 2. Ann-Mari skriver:

  Jag rensar och röjer och röjer och rensar hela huset just nu, från topp till tå. Tror det är lite terapi i det där också men skönt är det! Går framåt… uppåt – framåt 🙂

  Ang .att frysa in så brukar jag frysa in äpplen och banan och har även köpt fryst avocado för att ha till smooties m.m. Har du provat att frysa päron? Är det för smooties osv. du fryser?

  Jag vill så gärna äta mer vegetariskt men möter visst motstånd från familjen varför recepten verkligen behöver vara familjeanpassade och anpassade till barnen främst, Tips på bra hemsidor, böcker m.m? Tycker det är svårt att hitta, många recept har starka smaker och många kryddor/ingredienser som kan vara kostsamma eller bara blir stående sedan… Jag har nog inte hittat rätt i den där djungeln än. Viljan finns dock.

  Ang. information kring veganism kontra djurhållning osv. så tycker jag att det är svårt att hitta opartisk information. Jag är heligt less på pajkastningen som kan uppstå och facebook är ett gytter av sånt just nu. Sånt intresserar mig inte, människor och människors val däremot intresserar mig. Valfrihet intresserar mig och etik likaså. Så länge hjärtat och medkänslan finns med funkar det mesta tycker jag. ♥

  Kram

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej 🙂
   Jo, jag frös in päron vid ett tillfälle när de höll på att bli övermogna. Gick finfint. Men jag är inget fan av päron i grön smoothie så jag brukar käka dem som dem är eller göra någon raw food-dessert.
   Tove, min dotter, har varit vegetarian i nästan hela sitt liv. Hon fick samma mat som oss andra med den skillnaden att jag köpte veg.korv-bullar-pannbiff osv till henne. Men det blir kanske dyrt om en hel familj ska äta så. Men mejerier är ju inte svårt att byta ut idag. Allt finns i växtriks-kylen. Jag tänker också köpa mig kokboken ”vår kokbok vegan”. Annars kan man ju googla också.
   Men vid övergång eller om man bara vill käka vegetariskt några gånger i veckan kan man ju köpa halvfabrikat och göra resten av middagen så som man brukar. Då blir det ju inte en sådan stor skillnad.
   Ibland upplever jag det som om bara mitt svar om varför jag är vegan är provocerande för vissa. Och så är argumentationen igång. Och det intresserar inte mig heller. Så jag brukar göra svaret kort och sen byter jag samtalsämne haha.
   Allt gott!
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s