Ta bort för att fylla på med liv

Ja, här skalas det av på många olika sätt. För att ge plats åt annan rikedom. Tid och lugn. I garaget har jag röjt. En hög till återbruket, en hög att behålla och en hög att sälja. Dessutom fick jag ett helt fantastiskt tips av en annan bloggare Gröna moment. Att det man rensar bort kanske någon annan i ens familj behöver! Ibland är jag bra dum. En sådan enkel idé. Jag har riktigt fina grejer nerpackade i garaget. Nu har alla min tre ungar fått en h-e massa julklappar! Och jag har förmodligen julklappar till ungarna klara för 10 år fram i tiden :-).

Sen har jag rensat bort annat. Vänner på facebook. Alla mina vänner. Alla! Jag har bara barnen kvar. Jag kan helt klart inte hantera facebook. Det tar för mycket tid i anspråk för mig. Så fort det plingar till i telefon är jag där. Och med handen på hjärtat, hur intressant är det att veta vad mina vänner gör etc etc? Sorry, men det finns viktigare grejer. Livet! Nu ska facebook användas till de grupper jag är med i och de forum jag är aktiv på. Thats it. En dag kanske jag kommer plocka in de allra närmaste igen, vem vet? Men hur höll folk kontakten innan facebook? Vi träffades och vi snackade i telefon! Jag vill tillbaka dit. Jag är en riktig motvallskärring känns det som ibland. Nu har jag ingen tv, ingen mikrougn och ingen facebook!

En hel dag utan facebook och lugnet har infunnit sig. Låter kanske överdrivet men det känns så. Jag städar och städar. Överrallt. För att ge plats åt ett nytt friare liv. Jag och Matilda spenderade närmare 2h ute på en led tidigare idag. Jag älskar naturen. Det var så tyst och still. Vi klättrade upp för berg, jag hängde i rep där det var som brantast nerför, in i skog, neråt, stigen ledde längs med Åbyfjorden, sen upp igen, upp över ett berg, in i skog och slutligen ut på en liten landsväg där jag inte hade en aning om var jag var! Men till slut lokaliserade jag mig. En bit på landsväg och sen genade vi genom skog och så var vi hemma!

20151209_141155-PANO

Nu har vi landat efter en dag i ego-tecknet. Jag har återigen bara gjort sådant som får min själ att vara nära. Jag vill leva ett liv nära naturen och nära mig själv. Och för att leva ett sådant liv behöver jag rensa i bruset av saker, datortid och måsten. And I do!

Ljus och Kärlek

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Ta bort för att fylla på med liv

 1. AllaMinaDagar skriver:

  Kloka ord!

  Gilla

 2. pippilotti skriver:

  Åh så UPPFRISKANDE!!! Alltihop! Heja dig 🙂
  Stor kram!

  Gilla

 3. Ann-Mari skriver:

  Härligt! För att kunna höra livet behöver man ibland stänga av det ena och knäppa på det andra 🙂

  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s