Vår inre gps

Vår inre gps fungerar inte riktigt som den gps:en vi använder oss av i bilen. Den säger inte sväng vänster i nästa korsning, höger i andra och sen kör 3 km tills du kommer till havet! Det den däremot gör är att den talar om hur du ska navigera i livet från där du är just nu. Just nu. Du står vid ett vägskäl. Gps:en kommer tala om vilken väg du ska välja. Om du lyssnar.

Går du fel så kommer inte gps:en att bli förbannad eller dömanden. Den kommer förmodligen inte ens säga till dig att gå tillbaks till vägskälet. Att vända om. Däremot kommer den med största sannolikhet ge dig nya direktiv utifrån var du står nu. Inte var du stod då! Utan återigen, just nu!

intuition-GPS

Men hur navigerar vi i livet för det mesta? Ja inte lyssnar vi till vår gps i alla fall. Utan vi lägger oss i och vill se flera kvarter fram. Och vi planerar och har oss för att ta oss dit. Oftast tror vi att vi vill till ett mål som vi inte ens vill nå. För när vi nått fram är vi ändå inte nöjda! Stanna upp ofta. Känn efter vart du är på väg. Är det åt rätt eller fel håll du går? Var vill du? När du vet var du vill kommer gps:en att hitta vägen åt dig. Vad som krävs av dig är tystnad inåt och att leva mer närvarande.

Men hur ska vi göra då? För att lyssna till vår inre gps? Att det som låter så enkelt ska vara så svårt! Nämligen att vara här och nu! I varje sekund! Vilket ju är en omöjlighet. I alla fall för de flesta. Jag vet! Men det går att arbeta upp förmågan av att vara mer närvarande. Att lyssna till din andning. Stanna upp i hetsen som vi omger oss med. Meditera. Riktigt känna efter vad som känns mest rätt när du står vid ett vägskäl. Eller när en möjlighet dyker upp. Ska du ta den? Eller ska du inte ta den? Och att inte alltid låta förnuftet styra utan mer gå på känslan.

Att stanna upp i hetsen av det dagliga livet. Att vända ryggen åt drama. Att inte vara den som skapar drama. Att inte interagera i allt som sker runtomkring, inte försöka påverka så himla mycket. Jag skriver som vanligt med egen erfarenhet i bakfickan. Jag har kommit på mig på sistone att jag försöker påverka åt ett håll som jag i själva verket inte ens vill åt. Och om jag stannar upp och andas lite grann, tittar på situationen med klara ögon ser jag att det som sker just nu är precis det som behöver ske för att jag ska nå dit bort som jag ställt in min gps på. Min gps visar mig vägen dit och ändå så stretar jag emot! Vilket jag självklart inte gör medvetet! Då hade jag ju varit dum! Utan det är först när jag stannar upp, hämtar hem mig själv, blir närvarande och bara är…det är då som jag helt klart ser vad jag pysslar med. Det är då när jag lyssnar till min gps som jag ser var jag är på väg.

988236_555568141155815_852455627_n

Vår gps leder oss framåt från där vi är just nu. Jag vet att det är så. Men även jag behöver bli påmind ibland, tagga ner och bara lita fullt ut på att den visar mig rätt! Det som igår var en situation som jag ville kämpa emot är idag en situation som för mig närmare dit jag vill befinna mig. Det är en situation som jag inte bör kämpa mot utan bara låta mig följa med i. Härligt!! Så, hur ser du på detta? Har du exempel på när du lyssnat till din gps och hamnat helt rätt? Eller har du exempel på det motsatta, där du interagerat mot din gps och då självklart också hamnat fel? Dela gärna med dig av dina tankar :-).

Allt gott!

Pia

 

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s