Shoppat loss!

Jag har fyllt på lagret av  raw kakao, shiafrön och gojibär igen. Nu har jag bytt leverentör och handlar utav Kiviks lilla råa. Service är viktigt för mig. Och service för mig innebär att jag ska få det jag förväntar mig och gärna lite till. Det fick jag inte av tidigare leverantör.

Detta var andra gången jag beställde från Kiviks lilla råa och dagarna gick utan att jag fick min beställning. Till slut mailade jag och frågade efter mina varor och fick till svar att de stod mitt uppe i en omorganisation och flytt av lager bl.a. De bad 1000 gånger om ursäkt men att de räknade med att få iväg varorna inom 1 vecka. Ok, tänkte jag. Jag nöjer mig med detta även om jag kanske tyckte att de kunde bjuda på något pga dröjsmålet och att jag inte fått informationen till mig förrän jag frågade. Men inget om detta dryftades om i deras svar till mig.

Igår fick jag paketet. Tillsammans med mina påsar låg ett medföljande brev, en kostkombinationsguide och ett litet fyrkantigt paket. Jag undrade om jag kanske hade beställt någon grönsaksbuljong men var osäker. Det visade sig att det var en chokladkaka med endast kakaomassa och kakaosmör från Ecuador. Mörk, mörk brun med ett vackert mönster. Bitter smak. Och sååå underbart god! Som plåster på såren pga väntetid. Service i min värld! En liten chokladkaka och Kiviks lilla råa har en trogen kund!

SONY DSC

Veckor av väntan försvann i glömska pga chokladkaka 🙂

Sen har jag beställt ytterligare en olja till min hud. Kokosolja använder jag dagligen till mitt ansikte, både för rengöring och återfuktning. Sen har jag min sesamolja till övriga kroppen. Jag vet ingen som har så torr hy som jag. Jag är född med eksem och har i hela mitt liv använt kortisonsalva för detta. Vilket förstås har lämnat ett avtryck. Huden är tunn och skör. Trots att jag använder mig av feta oljor så behöver jag fortfarande stärka upp med kortison. Jag är f.ö övertygad om att om jag åt helt enligt ayurvedisk läkekonst så hade mina problem helt försvunnit, eller åtminstone förbättrats avsevärt!

Nu beställde jag ett sheasmör ”sheasmör Nilotica” från Organic Makers vilka tillhandahåller ekologisk hudvård. Jag har redan testat det flera gånger sedan jag fick hem det och jag formligen älskar ”smöret”. Där sesamoljan ibland irriterar min känsliga hud märker jag inte av sheasmöret alls.

SONY DSC

Mitt nya hudvårdstillskott

Till slut har jag också inhandlat nya gummistövlar. Mina tidigare Tretorn-stövlar har spruckit på två ställen. Först sprack den ena stövelns skaft, en liten reva. Men nu sist blev det en reva i själva foten och vatten läcker in. Så det var dags för ett par nya. Helst hade jag viljat haft ett par Hunters. Så jävla snygga när jag klafsar omkring på leriga stigar långt ute till skogs! Ett par Hunters i aurbergine. Jag hade känt mig så otroligt attraktiv tillsammans med min vackra aussie i ett par lila Hunters!

hunter-wellies-original-aubergineSuck! Just saying!

Men stövlarna kostar långt över 1000 kronor! Och jag håller som sagt i plånboken. Mina pengar ska läggas på personlig utveckling och självförverkligande och inte på skönhet till skogs! Så det fick bli ett par nya Tretorn. Tretorn Hajk. Skitsnygga dem också. På sitt sätt. Ett par vandringstövlar i traditionell grön färg. De kostade 595 kronor ink frakt. På andra sidor jag tittade kostade de 900 kr ex frakt. Så bra pris där, Pia!!

1366030Inte så dumma va? Kanske inte snygga…men tuffa är de väl?

Vet ni vad jag skulle vilja göra? En galen idé som inte går att genomföra ännu. Jo, jag skulle 1 gång i månaden vilja ge mig ut i skogen och tälta en natt. Ge mig ut under eftermiddagen, slå upp tält, tända en eld och sen bara lyssna till allt som skogen berättar. Jag tror att det skulle vara bra för själen att få sådan ego-tid varje månad. Hur kommer det sig att så få människor vistas i skogen? Jag kan inte fungera om jag inte får springa in och gömma mig där några timmar var eller varannan dag! Men tänk att få stanna! Att slå läger! Dricka kaffe. Lyssna, andas och stänga av! …hmmm…undra om vildsvin har för vana att anfalla och riva sönder tält? Gulp!

Stadsbarnet i mig sitter och kurar långt där inne och kommer upp med de mest fantastiska fantasier! Och i mörker och ensamhet växer den där barnrösten sig ganska stark. Jaja en så länge behöver jag inte möta barnet i mig eftersom jag inte har vare sig tält eller sovsäck! Men när jag har, kan jag ju alltid tälta på tomten första natten haha!!

peace_love_aussies_decal

På tal om skogen! Skogen kallar oss. Och jag och Matilda är på väg.

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Shoppat loss!

 1. AllaMinaDagar skriver:

  Skog, eller härliga milsvidda ängar, är jag också beroende av 🙂 Min själ skulle vara ganska trasig utan vågar jag nog påstå!

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Jag håller med. Milsvidda ängar skulle vara toppen. Vilket jag inte har här! Men de svenska fjällen lockar med sina vandringsleder. Och även om jag inte har några planer på Irland eller Skottland så tilltalar mig den naturen mig något oerhört!

   Gillad av 1 person

   • AllaMinaDagar skriver:

    Ja Irland och Skottland lockar mig också, kanske det rent av blir en resa dit vid tillfälle. Jag har en god blandning här av stora skogar och milsvidda ängar, det beror mest av åt vilket håll jag tittar 😉 Perfekt mix på så sätt!

    Gillad av 1 person

 2. iamittilivet skriver:

  Ja, vad skulle vi göra utan naturen? Ibland undrar jag var många ”miljömedvetna” människor gömmer sig… Vildsvin är så skygga så jag är övertygad om att de behöver du inte oroa dig för.

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Fast jag har med mig Matilda, Ia! Och hon kommer inte vara tyst om hon hör en liten gris i närheten. Vad gör grisen då? Som sagt, stadsbarnet i mig…:-)!

   Gilla

   • iamittilivet skriver:

    Den lilla grisen kommer antagligen inte så nära att den hör Matilda utan har fått upp vittring på henne och dig långt innan och traskat iväg nå’n annanstans. Min hund reagerade på en massa saker i mörker som jag varken såg eller hörde, det vara bara för mig att slå ifrån och inse att vi levde i två helt olika verkligheter. Gå inte så långt hemifrån första gången så är det ju inte värre än att ni får gå hem om det inte fungerar. Lycka till!

    Gilla

   • Frihet i blodet skriver:

    Barnet i mig lyssnar till vad du säger. Och jag tror att hon tar till sig dina ord. Självklart känner grisen av Matilda och mig innan Matilda vaknar till liv! Ska bara köpa tält och sovsäck. Sen bär det av. 1-2 km från trygg bostad!! Gott Nytt kära Ia!

    Gilla

   • iamittilivet skriver:

    Gott slut och Gott Nytt År!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s