Inte ens julen är ”normal”

Min julafton ser inte ut som andras. Jag jobbar. Hela julen. Alla mina 3 vuxna barn firar på olika håll. Lite annorlunda även för att vara i mitt liv. Min stora har kommit hem från skola utomlands. Hon firar med sin far. Mellanflickan med sambo firar i Göteborg. Och minstingen, sonen, har tagit tåget till Västerås för att fira med bästisen och dennes familj. Det som ändå känns tryggt är att jag vet att alla mår bra. De har själva gjort sina val inför julen. De är trygga och lyckliga.

Jag tog en promenad innan jobbet idag. Gick och funderade på om jag borde vara deprimerad över den ensamma julen. Men känslan av ensamhet vägrade infinna sig. Och under min promenad, när jag verkligen försökte hitta den där ensamhetskänslan drällde det ena messet efter det andra in med julhälsningar. Från vänner och familj. Eller som jag tycker, vänner är familj! Jag är så tacksam över att de finns. De alla. Jag är ju inte ensam egentligen. Och jag känner mig inte ensam. Så jag slutade att känna efter. Njöt av promenaden och känslan av att jag äger och skapar mitt liv varje dag!

Ingen snö denna jul. Däremot blåst som jag älskar. Vinden tar i på sina ställen. Faan vad det tjuter i husknutarna och slår mot väggarna. Jag lämnade hotellet mätt av julmat, gjord av våra fina kockar. Festklädda människor. Socialisering. Jag fick en skymt av tomten i folkvimlet. Massa kramar och kärlek. Så nog har jag fått jul alltid. Jag åkte hem frampå kvällkvisten. Mötte upp lycklig aussie för en promenad fylld av mörker och dån från skogen. Hem till busväder, stearinljus och ett glas rött vin. Musik. Imorgon och i övermorgon jobbar jag också. Men sen så. Då bär det av ner till Göteborg, till dotter och svärson. Jag fick en bild skickad till mig på deras julgran med alla julklappar. Det största paketet är mitt. Förstås. Det är jag värd!

Snart väntar ett nytt år. Har du gjort upp planer? Satt upp mål? Det har jag. Men först ska detta år avslutas. En liten tillbakablick. Det har varit ett lugnt år för mig…jämfört med 2014. 2016 däremot, då kommer det hända grejer.

Nu ska jag fortsätta denna julaftonskväll med musik. Ensam. Jag är så himla tråkig. Kram på er alla. Var rädda om varandra. Och även om vi inte har alla nära nära så finns de ändå nära i tanken. Eller hur?

Ditte, Tove, Jonas och Magne! Vi ses efter jul. Mammamonstret tänker på er.

God Jul till er alla men ännu hellre: Namaste I honor you!

Pia

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Inte ens julen är ”normal”

  1. Lyckliga Lisa skriver:

    God fortsättning på helgen ❄❄❄

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s