Möten

Den senaste veckan har varit fylld till brädden av olika möten. Och hela min tillvaro, allt som förekommer omkring mig är en reflektion av vad som försigår inom mig. Attraktionslagen. Jag görs uppmärksam på vad som ska finnas i mitt liv och vad som inte ska finnas. Och mitt mående levererer min verklighet. Flummighet på högsta nivå!!

På ett kollektiv blev jag ”av en händelse” placerad bredvid en köttbonde. Jag visste inte att han var köttbonde. Han visste inte att jag var vegan. En mycket trevlig kväll med fridykare, dykare, fritänkare och världsomseglare gav mig stor glädje. Köttbonden och jag fann varandra. Jag kallade den gamle bonden för en ”förbannad lögnare”, han kontrade med ”jävla galning” och att jag spelade rysk roulette med mitt liv som insats. Vi fann varandra där på varsin sida om vad som är rätt och fel. Under kvällen, när vi rörde oss omkring i sällskapet, möttes vår blick då och då. Vi log i samförstånd. Humorn och medmänskligheten var bron som byggdes. När jag lämnade kollektivet för att åka hem tackade jag för mig, för all god mat (veganskt) och trevligt sällskap. Köttbonden och jag gav varandra en varm kram. Jag älskar möten med människor som har förståelse för andra människors livsval. Jag älskar möten överhuvudtaget.

Jag mötte också en man vid ett annat tillfälle under den gångna veckan. Det som från början verkade vara en relation som kunde simma på ett djupare plan slutade abrupt med min intuition att något inte stämde. Hans behov av rättfärdigande och tillrättaläggande. Det som var jag började hånas. Och sådant behöver ingen ha i sitt liv. Eller hur? Men som vanligt försöker jag förstå varför. Varför behov av hån överhuvudtaget uppstår. Men det är inte mitt jobb att vända hån till förståelse. Jag backar, vänder om och går. Han var en mästare att uttrycka sig i skrift och jag kommer att sakna hans texter och ord. Men han var inte för mig. Min lärdom här var nog att återigen vara uppmärksam på min intuition och låta den leda mig. Den gjorde sig nämligen uppmärksam för flera dagar sedan. Men hans texter fick mig att lägga locket på. Lärdomar.

11144416_10153075440208460_6838755463074628174_n

Sen en h-e massa möten genom jobbet hela julhelgen. Vuxna, barn, äldre, tonåringar. Många har tackat och tagit mig i hand då de vetat att jag inte kommer finnas på plats när de checkar ut morgonen därpå. Jag har fått varma kramar. Men det bästa är ändå att ge folk lite mer än de förväntar sig. Bjuda på sig själv. Göra deras vistelse till ett minne som varar länge. De ska skratta när de checkar in och de ska må som kungar när de checkar ut och lämnar hotellet. Jag försöker, tillsammans med alla mina kollegor, uppfylla detta. Vi fixar det för det mesta. Medmänsklighet och humor är för oss nycklarna. En härlig julhelg lämnas bakom och en nyårshelg väntar.

Ja, alla dessa möten. Alla dessa människor som under en kort tid korsar vår väg. Det är så spännande. Somliga stannar under en lång period, andra ännu längre. Vissa några dagar eller några timmar. De kommer och de går. Eller är det jag som kommer och går?

Allt gott

Pia

 

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s