2016 come get me!

Jag minns min 20-årsdag, min 30-årsdag och min 40-årsdag som om de alla var igår. Snart fyller jag 50. Tove, min dotter, hade sett en intervju med Julie Andrews 80 år, där hon säger att de senaste 50 åren gått så fort. 50 år? Det är ju jättelång tid. Ja, om man tittar framåt. Om jag tittar bakåt 30 år känns det snarare som 10 år. 20 år bakåt är ingenting. Om jag tittar 20 år framåt är jag 70! Det känns ju avlägset må jag säga. Men dagen kommer att vara här snabbare än jag hinner blinka. Precis som för dig.

I en artikel på aftonbladet häromdagen läste jag om vad äldre ångrar mest i sina liv. Äldre som ligger för döden. Det de ångrar är att de inte vågade följa sina drömmar, att de inte jobbade mindre, att de inte spenderade mer tid med sina barn. Men allra mest ångrade de att de inte vågade. Vågade göra det de innerst inne ville göra. Jag är inte mycket för att ångra mig eftersom allt det jag upplevt i livet tagit mig dit jag är idag. Med facit i hand borde jag downshiftat hela livet. Spenderat tid med barnen, jobbat mindre och följt mitt hjärta tidigare. Men för mig är det inte för sent. Jag ligger inte för döden ännu. Tycker ni att det är obehagligt att jag skriver om döden? Dont! Eftersom vi inte dör när vi dör :-).

20130605-063444

Förra års-skiftet hade jag landat i den dröm jag följt några år. Att flytta hem, nytt yrke, downshifting, vidareutbildning. Jag kunde lugnt luta mig tillbaks inför 2015 och bara fortsätta framåt i sakta ban mot det liv jag skapar. Och 2015 var faktiskt stillsamt, med mina mått mätt. Jag blev dipl. mental coach, fick fast anställning på konferensanläggning till de 75% som önskades, jag uppfyllde målet att springa milen samt påbörjade ny coachingutbildning. Ett lugnt och sansat 2015. Tusen tack!

Men nu väntar 2016. Ny examen ska tas. Cert livscoach. Nya utbildningar ska genomföras. Jag brinner för coaching. Och jag brinner för att coacha andra att våga göra det de innerst inne vill. Så mer utbildning blir det. Jag har kontakt med en affärscoach som hjälper mig att transformera min affärsidé och jag har kontakt med en webdesigner för att hjälpa mig med hemsidan. Arbetet är redan påbörjat men inte på långa vägar avslutat. Det kommer blir klart någon gång under våren 2016. Det här är min dröm och jag tänker följa den. Utöver eget företag och coaching tänker jag ta upp löpningen igen som legat lite på is de senaste månaderna. Inget större nytt egentligen, hälsa genom motion och vegansk mat och mycket raw food. Det som jag också skulle vilja utveckla mer är min egna andliga resa. Men som sagt, jag ligger inte för döden ännu. Jag får se vad som hösten -16 bjuder på.

goal-dreams-encouragement-quotes-e1433547611466

Vad har då du för drömmar som du önskar att du kunde föra in i ditt liv? Om inte alla hinder fanns förstås! Men hinder är till för att forceras. Ett i taget. Och små steg är ändå steg, om än pytte. Förra året tog jag en stillsam promenad över till 2015. Idag kan jag inte ens vänta på 31 december. Så jag skiter i det datumet och tar ett jätteskutt över till 1 januari redan idag. I cant wait 2016!

Avslutar med en pepplåt. Bon Jovi. Vägra leva rädd!

Gott nytt år alla härliga människor. Nu hoppar jag över till 1 januari!

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s