Livets höjdpunkter

Vaknade lite senare idag. Vaknade till en gnistrande kall värld. Och solen mötte mig precis bakom trädtopparna på min morgonpromenad. Kylan bet i ansiktet. Friskt och krispigt. Tyst och stilla. En av livets höjdpunkter. Ser du livets höjdpunkter varje dag? För mig finns de ofta i naturen. I mötet med stillheten, stormen, vinden eller doften.

En annan höjdpunkt som är väldigt påtaglig i min vardag just nu är arbetet med min hemsida. Texter, bilder och layout. Texterna är mina men layouten hjälper en webdesigner mig med. Det är så spännande. Hur kommer den att se ut? Hemsidan. Spännande och skrämmande. Men äntligen närmar jag mig slutet på vägen som jag vandrat i några år. Och när slutet är nådd påbörjas något nytt.

DSC00383.JPG

Jag lägger stor vikt vid de positiva sakerna i mitt liv. Hur gör du? Stannar du kvar för länge vid de negativa? Hur eller vad kan du göra för att få roligare eller trivas mer där du är just nu i livet? För mig personligen har det alltid varit personlig utveckling. Jag älskar att lära nytt och växa som person. Naturupplevelser är också bitar som får min själ att dansa. Vi är alla födda till att må bra! Visst är det provocerande att höra att du själv väljer din känsla? Speciellt när man befinner sig mitt i en känslomässig storm skapad av andra och där man själv inte kan påverka situationen. Man kan kanske inte påverka situationen men man kan alltid påverka hur man besvarar eller bemöter eller känner inför den. Vilket just då just där är en jäkla utmaning. Tell me about it!

SONY DSC

Så hur vill du leva ditt liv? Krävs det förändringar? Skrämmande sådana? Vad vill du ha mer av? Mindre av? Jag har själv tillfört och tagit bort i mitt liv för att leva så som jag vill leva idag. Utifrån mig och min personlighet. Och jag mår så jävla bra! Får man lov och säga så i denna Jante-värld? En av livets höjdpunkter är att jag går min egen väg, vald av mig och ingen annan. Varje dag. Inte konstigt att jag vaknar glad.

11110563_1017442378265817_7554818740516355568_n

Idag väljer jag skratt, leenden, tacksamhet, energi, belöning, livskraft och frihet. Häng på!

Må gott!

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Livets höjdpunkter

 1. Vilken härlig blogg du har! Kram Linnea

  Gilla

 2. finalina73 skriver:

  Åh vad inspirerande att läsa allt du skriver. Och härligt att läösa att du ”mår så jävla bra” – underbart!
  Ha en riktigt fin helg Pia,
  Kramar Lina

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s