En balanserad dag.

Jag går från den ena ensamma stunden till den andra. Däremellan håller jag andan och fokuserar på att dra in pengar till mitt hushåll eller skriver texter till hemsidan. De riktigt ensamma egen-tid-stunderna har inte duggat tätt det sista. Jovisst har jag varit ensam men då har det varit annat som upptagit min koncentration. Men riktig egen tid där jag vistas i naturen under längre stunder än att Matilda fått rört på sig lite, där jag skriver, mediterar eller yogar har fått stå åt sidan. Men jag är ok med det för just nu behöver mitt fokus vara utåt och mitt inåt kan vänta lite.

SONY DSC

Världens bästa vinterdag framför mig.

Idag har jag kunnat varvat mitt utåt med mitt inåt. Hela dagen faktiskt. Vilken balans. Idag fick jag till det. Bara att uppskatta dagarna det blir så och njuta extra. Imorgon är det förmodligen circus igen. Och mitt utåt-arbete i form av texter flöt på som sjutton från kl 7 imorse. Nerbäddad i mörk värld medan kaminen spred värme i mitt iskalla hus. I två timmar spelade fingrarna över tangenterna som värsta pianisten. Så morgonen började underbart. Vilken tillfredställelse det är att skriva när orden hoppar fram av sig självt. Resten av förmiddagen däremot spenderades utåt med fortsatt arbete vid datorn.

20160117_130841Isen har lagt sig.

Men sen bar det iväg ut till ett vintrigt kustlandskap och promenad med Matilda. Fotade med mobilen för jag glömde kameran hemma. Men det var en strålande dag. Jag tröttnar aldrig på årstiders växlingar. Alla är lika vackra. Frampå kvällen när klockan var runt 16.30 upptäckte jag att det fortfarande var ljust ute! Det som tidigare har varit kolsvart då! Så vackert med snö i skymningen. Vi tog en promenad på 45 minuter och när vi kom hem igen var det mörkt. Våren är på väg. Men det var en ljuvlig promenad med knarrande snö, tystnad, rosa himmel, grått-svart-blått. Vilka kalla färger.

20160117_130954En liten skyddad hamn i ett pyttelitet fiskesamhälle. På andra sidan öppet hav.

Som sagt, idag var första dagen på flera dagar som själen hittade hem igen. Jag tror att vi alla skulle behöva riktig egen-tid-stunder. Jag ser för det mesta till att ha det varje dag men hur är det för dig? Ett tips kan vara att avsätta tid i kalendern där inget ska kunna få dig att avboka mötet med dig själv. Ge dig ut i naturen, lyssna på musik, dansa, skriv, måla, meditera…eller vad du nu behöver göra för att din själ ska hitta hem och få landa en stund. Jag lovar dig att om du vanligtvis inte tar dig egen-tid-stunder så kommer du upptäcka nya sidor hos dig själv om du gör det. Prioritera dig själv. Det gör jag. Vanligtvis vill säga.

Nu blir det musik, tända ljus, rökelse, mörker, meditation.

Allt gott

Pia

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En balanserad dag.

 1. Ann-Mari skriver:

  Åh, just idag blev egentiden en stund framför datorn med en kopp te. Läste din blogg, bara satt en stund. Skönt.

  Får nog acceptera att jag just nu är mitt i det där hektiska barnlivet, även om barnen är lite äldre så ska de ju fortfarande ha mat, kläder tvättas varje (!) dag, iväg till aktiviteter, kompislek och packa gympapåsar. Finns en viss njutning av det också men så är det den där balansen… att hämta hem själen som jag så väl behöver.

  Men jag jobbar på det 🙂

  Kram ♥

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s