Frihet möter frihet

I hela mitt liv har jag varit rastlös. Och rastlösheten har kurerats med nytt jobb, ny kunskap, ny kompetens eller ny bostad. Det är den röda tråden i mitt liv. Det är först nu, de senaste åren, som jag landat och funnit lugn. Det är först nu jag insett att ett nytt jobb t.ex. inte tillfredställer min rastlöshet. Andra söker materialism, titlar, kärlek. Och ingen av oss blir någonsin tillfredställda. För vi vill hela tiden ha nytt eller mer! Jag har saktat ner, downshiftar, tar mig tid. Och för första gången i mitt liv är jag tillfreds. Ingen av oss kommer någonsin hitta tillfredställelse utanför oss själva. Det är först när man tittar inåt som det verkligt spännande börjar.

11846687_879563585425257_4599044794720539998_n

Detta betyder inte att jag tänker luta mig tillbaka och invänta döden om si eller så många år. Det innebär det jag säger. Jag är tillfreds där jag är just nu. Men som den hungriga frihetssjälen jag är kommer alltid mitt hjärta behöva ut. Jag tittar på husbil. För att kunna ta mig ut i älskad natur och stanna där i dagar, kanske veckor. Det finns vanar som är inredda för detta ändamål s.k. plåtisar. Så jäkla häftiga. Jag kommer förmodligen leva på vatten och bröd de närmsta åren så att jag kan inhandla detta mobila hem. Och den måste vara vinterbonad. Med den lila kajaken på taket förstås!

poessl-636-1Vad sägs? En pössl!

 

Jag har en kollega på jobbet. Han jobbar natten. Jag har alltid känt att ”det finns något där”, att ”där är mer än ögat ser”. Han och hans sambo har en aussie, precis som jag. En dag bestämde vi att vi skulle träffas så att hundarna fick leka. Sagt och gjort. Idag gav jag mig av till dem. Tyvärr var hans sambo i skolan så henne fick jag inte träffat idag. Hundarna däremot lekte som aussies gör. Springa och skälla. Nonstop. Vi var ute säkert 1 timme med dem. De bor i ett torp. Inga grannar. Skog och åkrar. Så jäkla fint. Väl inne gick jag husesyn. Trägolv och kaminer. Både på undervåningen och övervåningen. Så mysigt. Men det var när jag fick se deras sovrum som mötet skedde. Uppe på takstolarna under nocken låg 3 st surfingbrädor! Vem har surfingbrädor under taket? Bara människor som värdesätter friheten högts! Frihet mötte frihet! Och ett samtal som aldrig slutade tog vid.

12042943_771625336297457_795967549858418418_n

Vi fikade i köket. De hade köpt vegankanelbullar! Bara det! Jag blir så tacksam så det är löjligt. Inte så mycket för bullarnas skull utan för att de verkligen ville att jag skulle känna mig välkommen. Det var liksom omtanken. Han berättade om deras folkabuss. Deras resor i den. En gång bestämde de sig för att åka till Danmark och surfa. De hamnade i Spanien! Asså! Jag berättade om mina tankar om en plåtis. Jag visade bilder på blocket. Om kajak. Vi pratade i mun på varandra. Vi snackade frihet i 3 timmar. Vi var inte klara ens när jag reste mig och sa att jag måste åka nu. På vägen ut ur köket började jag prata igen och vi blev stående i ytterligare flera minuter. Han gav mig olika youtube-förslag på äventyrare och andra galna människor. – Vilken adrenalinkick det var att snacka med dig, sa han. Och då var det ändå han som levererade de mest hisnande historierna!

11060904_10153199067472863_7940035348986661882_n

Våra drömmar spinner vidare. De äger ett torp idag. Jag hyr ett litet hus. Idag är vi här. Men var är vi imorgon? Bara vetskapen om att vi inte är fast gör att vi klarar av att stanna. Nästa gång vi ska träffas blir det hemma hos mig. Det var inte bara han som fick en adrenalinkick idag. Jag seglar fortfarande omkring likt en drake i skyn. Blodet kokar och hjärtat dansar. Frihet mötte frihet och vilken reaktion det blev…fortsättning följer…!

Namaste

Pia

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Frihet möter frihet

  1. Ann-Mari skriver:

    Asså Pia, jag tror jag blev med i det där mötet…. kanske för att även jag ”mött” dig och jag bara ler – stort med lite tårar i ögonen. Vilken härligt underbar berättelse. Och det där att vara den man vill vara och hitta sin grej. Min har börjat i tanken, saker är satta i rullning och jag känner mig sådär förväntansfullt osäker på om det kommer att gå vägen. Men jag hoppas och vill så mycket att jag kan skrika! Min frihet, min självständighet, min kunskap, mitt jobb, min ekonomi.

    Tänkte på det där med att hitta rätt och inte söka snabba kickar i sin rastlöshet. Jag har en fot i stan och en fot på landet eftersom jag är uppväxt så. Jag behöver båda. Jobbmässigt är jag säker på att jag hamnat rätt när jag aldrig längtar bort från jobbet, bara till och känner öppen och ärlig tacksamhet där jag jobbar idag men det finns mer att hämta och det håller jag tummarna för. Men för att få stilla min rastlöshet gällande staden behöver jag även den delen och det kändes hopplöst ett tag… normalt sett har jag aldrig möjlighet eller råd att åka i början av året men så kom ju den där inbjudan till en workshop MED tillhörande hotellnatt… i stan. Fan Pia – rent ut sagt. Jag bara ler. De möten med en massa slumpvalt utvalda, okända människor jag var med om där vi alla faktiskt delade samma värderingar och förhoppningar om framtiden med väldigt små skillnader, kommer att finnas i mig – länge… OCH jag fick trampa på mina älskade stadsgator. När jag kom hem var jag så otroligt lugn och jag ler fortfarande.

    Kram ♥

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s