Att leva sant

Hela idén med att downshifta är att få mer tid. Sen att det är miljövänligt på många olika sätt är grädde på moset. Och ekonomiskt. Första lediga dagen av tre. Denna första dag brukar avsättas på sådant jag inte riktigt tar mig tid till när jag är mitt uppe i arbetsdagar. Från att tidigare i livet ha kört minst en tvättmaskin om dagen (del av familj om 5) är jag nu nere i några maskiner i månaden! Så idag har jag tvättat två maskiner med kläder, sängkläder och ett överkast. Tvätten hänger på tork framför varm kamin. Väldigt ekonomiskt. Överkastet åkte in i torktumlaren dock.

10418904_886138614743779_7598128914610620087_n

Jag har gjort en jätteportion med sparrissoppa. Och frusit in det jag inte åt upp idag. Nu funderar jag på att göra blomkålsoppa också men hade ingen Ifraiche hemma. Så soppan får vänta. Jag har fyllt vedlår. Tagit två promenader med glad vovve. Jag har arbetat med hemsidan. Gjort upp lista över resemål dit jag önskar resa i framtiden. Pratat med grannar där hon går på cellgifter och där livet tagit ny vändning. Vad är viktigt? Egentligen. För henne är det familj, vänner och tid. Inte helt otippat. Eller hur?

education-quotes-best-mahatma-gandhi.jpg

Jag kan känna en oerhörd tillfredställelse i vardagliga saker. Att göra storkok. Diska. Dricka kaffe. Tvätta och hänga tvätt. Plantera om blommor. Städa. Det är helt underbart att vara singel och leva ensam må jag säga. Det som tidigare skrämde livet ur mig visade sig vara rena paradiset. Tänk vilka livslögner vi alla bär omkring på. Lögner som kanske andra har gjort till sanningar åt oss. Det är ju lite gott också att visa för sig själv att deras sanningar bara var lögner eller spegelbilder av dem själva. Vilken tur! Vad är den största livslögn som du en gång trodde var sann? Fundera på den ett tag, du :-).

mahatma-gandhi-quotes-first-they-ignore-you

Osså lite Mahatma Gandhi, andlig ledare, politisk ledare, människorättsaktivist, feminist och föregångare av civil olydnad. Och vegetarian förstås. Ingen dålig människa att ha som inspirationskälla.

Kram och ha en underbar dag och kväll

Pia

 

 

Om Frihet i blodet

Hej och välkommen till min blogg, Frihet i blodet. Fr.o.m Mars 2016 skriver jag på bloggen som finns på min hemsida. Ni är varmt välkomna dit: www.piagustafsson.se . Frihet i blodet ligger kvar orörd och för alla att läsa men som det ser ut i skrivande stund kommer inte jag att skriva några nya blogginlägg. Ljus och kärlek Pia Om du är intresserad av personlig utveckling, självkänsla, andlighet, attraktionslagen och livsförändringar så kommer du att känna igen dig här på bloggen. Jag skriver helt ur mitt egna perspektiv och mina egna reflektioner och jag hoppas att det kan inspirera och/eller motivera dig. Jag själv påbörjade en livsförändring 2013. Det var dags att stanna upp och hitta den jag i själva verket var djupt där inne. Personlig utveckling har alltid varit en stor del av min person. Nu tog jag det ett steg längre. Jag började fördjupa mig i mitt intresse andlighet och jag började jobba med attraktionslagen. Jag gick från att vara vegetarian till att bli vegan, från sambo till singel. Från yta till djup, till ett för mig meningsfullt liv som alltid legat närmast men som jag aldrig haft möjlighet att leva fullt ut. Jag flyttade från östkusten till västkusten. Från bostadsrätt i Västerås till att hyra ett pyttlitet hus strax utanför Hunnebostrand. Bytte yrkesinriktning från säljjobb i storstan till härliga möten på en stor konferensanläggning på liten ort. De närmsta åren skulle komma att bli de mest utvecklande och de mest utmanande jag någonsin upplevt. Och de mest skrämmande. Att lägga ut min tankar i offentligheten via min blogg t.ex. är en av de största rädslorna jag övervunnit. I ett led till den livsförändring jag önskade göra beslöt jag att downshifta 2014, dvs gå ner i arbetstid och minska på konsumtion för att istället ägna mig åt sådant som är mitt innersta jag. Jag ville utbilda mig inom coaching, skriva, spendera tiden i naturen ihop med min aussie Matilda och ja, bara leva ett lugnt och stillsamt liv och ta mig tid. Frihet har alltid varit ett stort och betydelsfullt ord för mig med så mycket innebörd på så många olika områden. Att göra vad jag vill med vem jag vill när jag vill och hur länge jag vill. Därav namnet på bloggen. Jag är diplomerad mental coach och utbildar mig idag till certifierad livscoach. Jag är född 1967, är skild och har 3 vuxna barn. Min bakgrund finns inom eget företagande, sälj och service. Jag har även en examen i ledarskap, marknadsföring, ekonomi och försäljning. Jag hoppas du blir inspirerad av det du läser, det skulle vara min stora glädje. Säg gärna hej i kommentarsfältet och/eller gilla min fb-sida som du hittar till höger här på sidan. Du är varmt välkommen! ”Creative people are easily bored, they like to take risks and they make mistakes – lots of them, they do NOT like rules, and they have BIG dreams. They ”think” with their hearts.” Namaste Pia
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Att leva sant

 1. iamittilivet skriver:

  Visst är han en stor inspirationskälla! Inte bara kloka tankar utan genomförande också, både i stort och smått. Men jag vet inte om jag skulle kalla honom ”feminist”…fast det verkar användas om det mesta idag.
  Ha sköna lediga dagar och njuuut!!

  Gilla

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där Ia
   Tja, han var en förkämpe för jämställdhet mellan könen och förde kampanjer för kvinnors frigörelse. Men inte att förglömma att han levde i en annan tid än vår idag…och i en annan värld än vår idag. Så om somliga väljer att kalla honom vid ord som kanske inte ens fanns vid tidpunkten för hans liv så väljer andra att inte göra det :-). Hans ickevåldsaktioner kallar vi för civil olydnad. Det gjorde säkert inte han :-). Men vad vet jag? Ha det gott Ia!

   Gilla

 2. Jag börjar också känna en allt större tillfredställelse i de små sakerna. Jag börjar längta mer efter enkelhet.

  På tal om det, vad använder du för yogamatta hemma? Jag och min sambo har bestämt att vi ska börja med acroyoga. Först måste jag dock införskaffa en matta.. Jag har värderat Manduka Eko 5mm. Skulle du säga att den är godkänd? 🙂

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej där Cajsa!
   Vad härligt att du hörde av dig. Din blogg är fantastisk! Så viktiga texter. Informativa och ögonöppnare! Men här sparkar du in en redan öppen där skulle man kunna säga haha. Men ändå, jag lär av dig.Tack för det!
   När det gäller min yogamatta så är den 100 år gammal och inköpt i en sportbutik av något känt namn. Inget märkvärdigt på något sätt! Idag skulle jag inhandlat en helt annan matta men jag downshiftar och får nöja mig med den jag har även om en ny skulle värmt mitt hjärta och min själ tusenfalt. Skulle jag köpt en idag skulle jag köpt den som du föreslår. En lila. Köp den Cajsa :-D!!
   Varma kramar
   Pia

   Gillad av 1 person

 3. Tove Lindgren skriver:

  Hejsan,
  Jag heter Tove Lindgren och jobbar med ett företag som hjälper bloggare att få betalt för att skriva valfria inlägg inom passande ämnen.
  Om du kan tänka dig att skriva ett inlägg mot betalning så får du gärna maila mig på tove.lindgren@pvmmedia.com så kan jag skicka mer information.
  (Även ni andra som driver bloggar är välkomna att kontakta oss).
  Åldersgräns 16 år.
  Mvh, Tove

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Tove
   Tack för din presentation. Det är inte aktuellt för min egen del. Just idag. Vem vet hur det ser ut i framtiden? Men kanske det finns någon annan som läser här som vill kontakta dig. Så jag låter kommentaren finnas kvar.
   Ha en fin dag
   Pia

   Gilla

 4. Ann-Mari skriver:

  Har märkt en märklig sak sedan jag börjat jobba mindre… jag vill jobba mer! My god – trodde jag aldrig. MEN jag vill jobba på ett annat sätt och jag känner att jag är inne på rätt spår. Ska bli superkul att testa 🙂

  Klarat av 3 veckor utan socker, äta en efterrätt, få sockersug, kämpa emot det och komma ut på andra sidan igen – ren. Wow!!

  Dessutom… börjat skriva. För min egen skull.

  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Frihet i blodet skriver:

   Hej Ann-Mari
   Visst är det häftigt hur det ena leder till det andra…och ibland till något man inte alls trodde :-). Det tar tid att lära känna sig själv, komma till insikter. Dessutom ändrar man sig ju också haha.
   Jag håller på med mitt socker också. Varje dag! Glädjen och stoltheten över prestationer är stor men när man snubblar får man inte klandra sig själv allt för hårt. Imorgon är en ny dag.
   Kul med skrivandet. Good luck!
   Kram
   Pia

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s